TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Niye Chronograph Alıyoruz ?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Niye Chronograph Alıyoruz ?

Mesaj serdarfb » 19 Nis 2013, 23:45

HeroFB :champ: Direk üstüme alındım. ;)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Bg17 » 19 Nis 2013, 23:50

yani uzuun zamandan sonra ilk kez bi chrono aldım, adım bası herseyi olcuyorum, bu ıısık kac dakika kırmızı yanar, bi bira kac dakikada biter,... eminim iki gun dha devam edebilirim.

concord gelince 2 gun de ona say...

guzel duruyor o ayrıı. yoksa olcum degilde o nedenle mi aldım... aaa yok daha neler :lol: :lol: :lol:
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj serdarfb » 19 Nis 2013, 23:50

Bg17 :lol: :lol: :champ:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj mucadeleci » 19 Nis 2013, 23:54

Daha bunun makarnası var, yumurtası var... varda var arkadaş :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj atoprak » 19 Nis 2013, 23:58

Clk yazdı:O zaman ben söyle aciklamaya calisayim. Hero, Thevenin ve Asymptote arkadaslarimizin da belirtmeye calistigi gibi bu is gönül isi. Biz saatlerin sadece görünüslerini degil; icinde ki mekanizmayi, isciligi, verilen emegi seviyoruz. Chronograph mekanizmalar standard mekanizmalara göre cok daha komplike, isciligi daha zor mekanizmalar. Bu yüzden de hem fiyatlari pahali hem de daha elit mekanizmalardir.

Yukarida Thevenin arkadasimizin verdigi örneklere bakarsan Daytona, Navitimer, Speedmaster, El Primero efsane olmus saatlerdir. Bu saatleri efsane yapan dizaynlari degil kaliteli mekanizmalaridir.

Bahsettigin noktada cok haklisin gereksiz bir fonksiyon ama burada hangimiz normaliz ki? :D

Bazı saatlerin chrono olarak doğdukları ve böyle efsaneleştikleri konusu en azından o modelleri için oldukça mantıklı .. lakin öylede olmak zorunda :)

Burada o zaman konu biraz gönül işine (komplike makinelere olan saygı gibi), birazda kişisel beğeniler ön plana çıkıyor... aslında alamk istediğim cevap "gönül işi" kısmının gerçekten var olup olmadığıydı ... lakin chrono özellikleri çok sık kullanılası şeyler değiller
Kullanıcı avatarı
atoprak

Mesaj atoprak » 20 Nis 2013, 00:05

HeroFB yazdı:
atoprak yazdı:Ego olayına çok takılmışız :)
düzeltiyim... ya da açiyim biraz... orada daha çok "oldumu iyisi olsun, chronograph olsun, pahallısı olsun" mantıgını anlatmak istemiştim :)

Yine olmadı :)

İşin şakası bir yana aynı saatin altın versiyonunu almak için belki bu geçerli olabilir ama chronograph için hiç sanmıyorum çünkü zaten hava atmayı düşünecek biri için yeterince pahalı değil bir de kaç kişi chronograph'ın daha pahalı olduğunu biliyor

Bu arada gerçekten yakıştığı için altın alanları ve benim gelecekte almayı planladığım rosegold GP 1966'yı tenzi ediyorum :)

Saati alan kişi chronograph modelinin daha pahallı olabileceğini bilir üstat.. :)
Kişisel, kendi kendine tatmin olayı yani. Ama şu da var, saat konusunda pek bir bilgisi olmayan birine aynı saatin düz ve chrono versiyonunu gösterirsen, büyük ihitmalle chrono nun daha pahallı olacağını düşünür ve söyler, ..

Tabiki sadece chronograph = çok pahallı veya havalı anlamına gelmez... ama en azından "daha" anlamını yükleyebilir diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
atoprak

Mesaj Hsnmrycl » 20 Nis 2013, 01:11

ben filtre kahve demlerken kullanıyorum :thumbup:
olayım belli :(
ne eksik, ne fazla...
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj SeRxx » 20 Nis 2013, 02:08

Chronograph modellerin hem alırken fiyatı fazla, hem de kullanırken karşılaşabileceğimiz herhangi bir sorunda masraf tutarı da fazla; dolayısıyla saatlere nasıl ki yüksek ücretler verip maddiyat boyutunu göz ardı ediyorsak, aynı durum chronograph bir model alırken de geçerli :thumbup:

Şu ana kadar pilli ve otomatik chronograph saatlerim oldu; mesela kullandığım Tag Heuer Carrera modeli, Chronograph olmadan düşünülemez .

Çok eski yıllardan günümüze varlığını sürdüren kült olmuş modeller belirli kullanım alanlarıyla ön plana çıkıp, günlük kullanım için gözde modeller haline gelmiştir. Nasıl ki dalış saati olarak piyasaya çıkıp günlük kullanım için varlığını devam ettiren Submariner veya Seamaster modelleri varsa; zaman tutucu olarak piyasa çıkan Daytona, Speedmaster, El Primero gibi chronograph modeller de şu an -asıl amaca uygun kullanılmasa da- varlığını devam ettirmektedir.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 138 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners