TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

TSF Watches And Wonders Baselworld SIHH GTE Haberler / News
Forum kuralları
TSF Watches & Wonders Baselworld, SIHH, GTE 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016. 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 Detaylı İzlenimleri Yeni Model Haberlerini Bu Bölümde Bulabilirsiniz

Re: Ynt: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj hydrocon » 13 Nis 2013, 20:40

Burada yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum fakat omega nın swatch kalitesinde saat ürettiği biraz mübalağalı olmuş derim :)
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj Clk » 13 Nis 2013, 20:59

Swatch derken group'tan bahsediyorum Hydrocon. Swatch marka saatlerden degil :lol: Omega'yi pek sevmem ama o kadar da degil :thumbup:

Edit: Hatta acayim simdi hemen Blancpain filan gelmesin önüme. Tissot, Certina v.s. benim bahsettigim ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Ynt: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj hydrocon » 13 Nis 2013, 21:16

O kadar da vahim değil diye düşündüm bir an :grin::grin:
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj Emre » 13 Nis 2013, 22:54

Elimde çok güzel bir 16700 ve onun muhteşem harikulade metal bileziği var. Ofise geçtiğimde fotoğraflarım :D muazzam kalitede yani.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 13 Nis 2013, 23:20

Emre gönder lütfen :thumbup: Piyasada ki cöpleri görünce elimde ki saatin degerini daha iyi anliyorum :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj SeRxx » 13 Nis 2013, 23:38

Rolex'teki hataları genellemiyorum ama bu fiyatlardaki saatler icin gercekten kabul edilebilir degil. Rolex'teki bu hataları genellemek ile 3k $ fiyata sahip Speedmaster'ı 9-10k $ Rolex'lerle kıyaslamak aynı şey. Speedmaster'ı sen de almışsın abi; çünkü o fiyata seni tatmin edecek modeldi.

Ben Rolex&Omega kıyaslaması yapmıyorum sadece iki markanın da kendi fiyat segmentinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum ki maddi durumum hangisine yeterse gözü kapalı alırım.net :D

Ayrıca, 8500 kalibreli yeni Planet Ocean'lar 8000 lira hak etmiyorsa diyecek söz bulamıyorum ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Clk » 13 Nis 2013, 23:53

SeRxx, Emre arkadaslar ben bir seyleri yanlis mi yaziyorum yoksa siz bana yapistirilan Rolex fanatikligi ile olaya ön yargili mi yaklasiyorsunuz? Hali hazirda yazdim zaten Omega Rolex ile karsilastirilamaz diye . Rolex elma ise Omega Keci b*kudur diye bu baslik altinda yazdim. Bu bile burada bir karsilastirma yapmadigimi göstermeye yeterli.

Ben Co-axial'i foruma detayli tasiyan kisi olarak (ki bu baslik halen aktif) ne Omega mekanizmalarina laf attim ne de Co-axial kötüdür dedim. Tam tersi Co-Axial iyidir. Ne kadar iyi oldugunu da zaman gösterecektir. 50 sene sonra bu prensibin belki de saatlere en uygun bulus oldugunu bile yazabiliriz. Ama bunlarin tamaminin genel kalite kavrami ile ne alaksi var?

Anlatmaya calistigim halen Rolex karsilastirmasi olarak algilaniyorsa sorun sizlerde arkadaslar :lol: Son birkez daha bunun bir karsilastirma olamayacagini su söz ile vurgulayim "Omega olsa olsa Rolex'in kapisinda bekci, AP'de cayci, kendi gurubundan olan Blancpain'de ofis boy, Parmigiani'de de vitrine yapismis müsteri olur" :D Hepinize iyi aksamlar :lol:
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj SeRxx » 14 Nis 2013, 00:16

Biz Emre'yle kasa çapı üzerinde tartışırken geldin soktun Rolex'i başlığa :D :thumbup:

Emre yazdı:
SeRxx yazdı:
Emre yazdı:SeRxx kasa aynı kasa gibi göründü. GMT'de artmaz sanmıyorum.

Emre, Aqua Terra(Cal.8500) ile Aqua Terra GMT(Cal.8605) arasında 1.5mm kalınlık farkı var; o yüzden düşündüm. Benim için Yeni Planet Ocean serilerinde tek sıkıntı kalınlık :thumbup:

He valve olan PO kasalarında iki çeşit var ve bunun dışında boyutlarda değişim olmuyor SeRxx. Yanlışım varsa düzelt.

Kalınlık olur da değişirse bu azalma şeklinde olur. Gravürlü arka kapak gidip cam kapak gelmiş olur.

Aqua Terra'da da iki çeşit kasa var ama GMT'li modelde kalınlık arttı. Bakalım artık piyasaya çıksın görecez ki sanırım Basel'e gideceksin, canlı yayınla bildirirsin ;) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Watches And Wonders & Baselworld & SIHH & GTE Fuar Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners