orhun1989 yazdı:Merhaba ben yeni üye oldum seiko 5 saat koleksiyonu yapmak istiyorum 1960 1969 model seiko 5 saatleri nerde bulabilirim fiyatları nelerdir bikaç ressim var elimde ama mesaja ekleyemiyorum nerde bulabilecegim ve fiyat hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim saygılar
Sirkeci de satanlar var. Ancak iyi durumda olanını ve doğru satıcıyı bulmak zor. Çünkü genellikle tamir ettirilmiyor ve bir köşeye atılıyor. Bu tarzda onarılmış saatler de 150-200 Tl fiyatlar görüyorum ki yenileri de buna yakın. Mesela bu konuda adı geçen Seiko 5 böyle bir saatti. Buna tamir masrafı yapmaktansa yeni saat alırım mantığı hakim. Böyle birini bulursanız saat çalışmıyor dahi olsa uygun fiyata alınabilir.
Makineleri kesinlikle dayanıklı ancak hassasiyet beklememek lazım. İyide sonuç alınabilir, verimsiz de olabilir. Saatin nasıl kullanıldığı ve saklandığı, ayrıca kurcalanmamış olması en önemli kriterler.
Koleksiyon için yeni modellerini de tavsiye ederim. Military ve diver modeller başta olmak üzere...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein