TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Omega / Daniels / Co-Axial Hemmung

Mesaj SeRxx » 28 Mar 2013, 14:32

Triton yazdı:
Rolex gibi gelenekçi markaların, imajlarını etkileyebilecek risk almak istememesi normaldir. Böyle yenilikçi sayılabilecek bir sistemi uygulamak da başka markanın pazar payını ve imajını pozitif yönde etkileyebilir. Ama soru güzel, bu sistem neden ağırlıklı olarak yalnız Omega tarafından kullanılıyor?

Triton, ağırlıklı olarak degil, sadece Omega tarafından kullanılıyor; ayrıca 2014 yılına kadar Co-Axial'ın patenti Omega'da. Önümüzdeki yıllarda neler olacağını hep birlikte göreceğiz.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 28 Mar 2013, 14:37

Omega kendi geliştirdiği Co-axial eşapman sisteminin patent hakkına sahip Serkan, yoksa Daniels eşapman sistemi umuma açık, herkes kol saatine bunu kendince uygulayıp kullanabilir, bu konuda bir kısıtlama yok yani.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 28 Mar 2013, 14:49

Asymptote oyle ama 2014 yılında biten bir patent mevzusu vardı diye hatırlıyorum :?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 28 Mar 2013, 15:00

Doğru, var. :) Ama bu Omega'nın kendi geliştirdiği sistem için.. ;) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 28 Mar 2013, 15:15

Bugün Triton tarafindan konunun hortlatilmasi :D ile gecmiste yazilan mesajlarin hepsini okuma sansi buldum.

Konunun yörüngesinden sapmasini istemeyen ve bu yönde sürekli telkinde bulunan Asymptote dostuma bir soru yöneltmek istiyorum. Konu ile ilgili yazilan bir yazida örnek icin kullanilmis Rolex isminin, kac kere " Rolex severler olarak nitelendirilen" arkadaslar tarafindan yazildigina bir bakar misin? Bu ismin kullanildigi cümleleri tekrar okur musun? Sonra bu ismin 9 sayfalik baslik altinda toplamda kac kere kullanildigina ve bu kullanim yüzdesinin büyük bir bölümünün hangi amac ile yazildigina konsantre olur musun?

Bazen kendi yazdiklarimiz icerisinde bu derece ikileme düsüyoruz ya; iste ben bunu anlamiyorum. :( Umarim nereye varmak istedigim anlasilmistir.

Konuya desteklerinden dolayi panpa Thevenin ve Asymptote arkadaslarima da tesekkür ederim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 28 Mar 2013, 15:25

Clk yazdı:Konunun yörüngesinden sapmasini istemeyen ve bu yönde sürekli telkinde bulunan Asymptote dostuma bir soru yöneltmek istiyorum. Konu ile ilgili yazilan bir yazida örnek icin kullanilmis Rolex isminin, kac kere " Rolex severler olarak nitelendirilen" arkadaslar tarafindan yazildigina bir bakar misin? Bu ismin kullanildigi cümleleri tekrar okur musun?

Ben uyarımı aynı zamanda Rolex sevmeyen arkadaşlara da yaptım başkan.. :) Uyarı özellikle bir kesime yönelik algılanmamalı yani.. ;) Ben sadece senin başlattığın bu güzel başlığa sadık kalınması, yeni mesajların ve eklemelerin konu başlığına uygun seyretmesi gerektiğini hatırlattım. Yoksa forumun tamamında Rolex konuşuldu, halen de konuşuluyor da zaten.. :D :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 28 Mar 2013, 15:31

Asymptote candir :champ: Yalniz ben halen verdigin adresi ariyorum, o gün bugündür birsey yemedim :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 28 Mar 2013, 15:33

Abi böyle olmayacak, sen adresi ver, ben sana paket yapıp göndereyim.. :D :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sdndr ve 59 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners