TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Timex T2N722 Gelgit Ayarı / Tide Settings

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Timex T2N722 Gelgit Ayarı / Tide Settings

Mesaj sarngon » 27 Mar 2013, 19:45

Arkadaşlar merhaba,
Yeni bir saat aldım ve tide ( gelgit ) özelliği var ama tam bir bilgim yok nasıl ayarlayabilirim. low, half , high tide yazıyor kadranda ama nedir nasıldır bilgisi olan paylaşırsa cok sevinirim.
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
sarngon

Re: Saatte gelgit(tide) ayarı

Mesaj Clk » 27 Mar 2013, 20:30

Saat ne? Modeli ne? Kullanma klavuzunda herhangi bir bilgi yok mu?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Saatte gelgit(tide) ayarı

Mesaj sarngon » 27 Mar 2013, 20:43

Saatin modeli Timex t2n722 manual de elimde mevcut ayarları saatte yapabiliyorum fakat nasıl kullanılcam yani yüksek orta az gelgit nedir bizim hesaplarımıza göre nasıldır onu tam anlayamadım .
Kullanıcı avatarı
sarngon

Re: Timex T2N722 Gelgit Ayarı / Tide Settings

Mesaj Clk » 27 Mar 2013, 20:58

O zaman söyle bir cevap vereyim : Ben de bilmiyorum :D

Ama merak ettim. Birsey bulursam 1-2 saat icerisinde yazarim buraya. Kim bilir belki bilen biri cikar ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sarngon » 27 Mar 2013, 21:00

Tamam hocam sağol ;)
Kullanıcı avatarı
sarngon

Mesaj Thevenin » 27 Mar 2013, 21:19

Su kenarinda yasiyorsaniz, balikcilik, surf, dalis vb gibi su isleri ile mesgulseniz kullanisli olabilir ancak. ( Ornegin Ankara'da otururken ironik olur, belki kuvete bakip su neden yukselmiyor ehehe diye gulunebilir :D ) Timex icin fazla detayli bir ayar yok. Gelgit ibresi kalibre edildikten sonra bir sonraki med veya bir sonraki cezir icin kalan sureyi gosterir ( saat ), surekli saat yonunde ilerler.

Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Clk » 27 Mar 2013, 21:32

Simdi anladigim kadari ile olay sundan ibaret.

Saatinde 4 tane ibre var. Akrep, yelkovan, kirmizi ve beyaz. Eger beyaz kadranliysa saatin o zaman kirmizilardan sivri olan ibre pusula ve gel-git göstergesi. Yuvarlak formlu olan sicaklik gösteriyor.

Kirmizi hem pusula görevini görüyor hem de gel git'in hangi pozisyonda oldugunu gösteriyor. High-Low-High zaten gel-gitin durumuna isaret ediyor. High Bu gel-git icin ilk ayari nasil yapacagini bilmiyorum. Bunun icin kitapcigina bakman lazim.

Saat ayni zamanda sicaklikta ölcebiliyor. :champ:

Bu saat bir de yemek yapabilseydi direkt alirdim kendime hatun olarak :D Güzel saat güle güle kullan. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Ynt: Timex T2N722 Gelgit Ayarı / Tide Settings

Mesaj hydrocon » 27 Mar 2013, 21:38

Bu saatten bir abimize almıştık iki sene önce 190tl ye gelmişti.. şık bir model güle güle kullan..
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners