TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Montiek Saatler Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Montiek Saatler Hakkında Bilgi

Mesaj edagli » 25 Mar 2013, 19:50

peki ben sadece yanlış bir bilgiyi düzelttim,yanlış yaptım sanırım k.bakmayın---

bond a teşekkürler
En son edagli tarafından 25 Mar 2013, 21:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
edagli

Mesaj herofb » 25 Mar 2013, 20:55

Konu yanlış bilgiyi düzeltmek ya da yapılan yorum değil daha ilk mesajınızda selamsız sabahsız polemik yaratacak şekilde çok sevdiğimiz onun ötesinde bilgisine güvendiğimiz biri hakkında bu tarz adamları dinlemeyin demeniz halbuki amaç bilgiyi düzeltmek olsa merhaba ben bu markayı biliyorum ya da kullanıyorum aslında durum şöyle şöyle diye biraz detaya girerdiniz hollanda markası demekle olmuyor bir de iphone benzetmesi maalesef oturmuyor
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Clk » 25 Mar 2013, 20:57

edagli, ortada yanlis bilgi yok. Sadece eksik bilgi var. Iphone örneginden yola cikarsak; Iphone USA'da dizayn edilen, USA'da teknolojisi gelistirilen ve cin'de USA standartlarinda üretilen bir ürün. Bu bahsi gecen Montiek firmasinin bürosunun Hollanda'da olmasi bu saati Hollanda mali yapmaz. Yukarida gördügüm saatler icerisinde kendine özgü dizayni olan 1 tane saat yok. Cin'de üretilip ayni kadrana, ayni kasaya ve en önemlisi rezalet kaliteye sahip 150 cesit saat bulabilirsin. Bu Montiek'te bunlardan bir tanesi.

Bizim Cin ürünleri ile bir problemimiz yok. Sadece Cin'de üretilen ürünün nasil bir ürün oldugu ve bu ürünün kimler tarafindan gelistirildigi, Ar-Ge calismasinin olup olmadigi, kalitesinin ne düzeyde oldugu v.s. ile problemimiz var.

Ama ben yine de bu saati istiyorum diyene de bu forumdan kimsenin laf söylemeye haddi yoktur. Tabii bu saati alan arkadas problem yasayinca ne halt edecegini de pesinen düsünmeli. ;)

Not: Drk, sen ne anlarsin saatten :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 25 Mar 2013, 21:42

Edağlı ikinci mesaj sonrası elbette kusura bakacak bir durum yok fakat giriş mesajında Drk arkadaşımızın şahsiyetine karşı daha sert yazılan bir kaç kelimeyi de problem olmaması adına değiştirdiğim sanırım gözden kaçmamıştır. Çin'de yüksek kalite standartlarında üretim yapan köklü global markalar ile bu gibi durumlar hep karıştırılıyor. Montiek markası altında satışa sunulan saatler Hollanda malı değil. Marka Hollanda'da faaliyet gösteren bir firma adı altında kurulmuş demek o ürün Hollanda malı demek değildir. Saat A'dan Z'ye Çin üretimi parçalar ile Çin'de üretilen bir ürün. Zaten firmada aksini söylemiyor ve saatlerde Made in Holland ibaresi de bulunmuyor. Bu tarz üretim ile pazarlama yapan bir çok firma mevcut. Saatin mekanizması ise Tianjin Seagull saat fabrikası tarafından üretilen oldukça düşük fiyatlı bir tourbillion mekanizma. Yabancı forumlarda insanların bakış açılarına ve saat kültürlerine göre pozitif ve negatif olarak çeşitli yorumlar mevcut.

2011 yılında fason saat üretmek üzere kurulmuş olan Montiek henüz daha 2 yıllık garantisini kendi firma olarak dahi doldurmuş durumda değil. Ürünü alıp kullanmakta bir problem yok elbette marka olarak yasal olarak mecburi olan garantisini verecektir. Mekanizma fiyatı yaklaşık saatin 8'de 1'i gibi olması lazım, 2.000 USD gibi bir ücrette bu tarz bir ürün için az değil ve riskli açıkçası. Garanti süresi sonrası tourbillion mekanizma'nın arızası halinde tamirinin pek kolay olmadığı ve Çin kalibresi olsa dahi servis ücretinin oldukça yüksek olacağı unutulmamalı.

Konu neden Swiss made markalara ve tourbillion saatlere yüksek bedeller ödeyelim ucuza Çin Tourbillion saat varmış, alalım kullanalım tourbillion saatimiz olsun ise o tamamen farklı bir konu. Çin üretimleri ve mekanizmaları ile ilgili forumda bir sürü bilgi ve konular mevcut, arama fonksiyonu ile ulaşılabilir.

Dutch Made ürünler seviliyor ise gerçek Hollanda üretimi iki marka linki ekliyorum ;)

:arrow: http://www.vandergangwatches.nl/

:arrow: http://www.klaauw.com/
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj vincefb » 25 Mar 2013, 21:51

Ya Montiek candır can :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj Bg17 » 25 Mar 2013, 22:32

Montiek ismi bende moooleyen bir inek cagristirdi....hollandali olmasindan sanirim :D
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners