TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Datejust/Day-Date Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Datejust/Day-Date Tavsiyesi

Mesaj onatozer » 06 Mar 2013, 21:15

Merhabalar;
Saat koleksiyonumda ciddi bir eksiklik olan Rolex markasının Datejust ya da Daydate tarzı sade modellerini çok beğeniyorum. Ayrıca bütçem dahilinde fiyatları olması da beni cezbediyor. Fakat çok iri bileklerim olduğundan mümkün olabilecek en büyük ölçüdeki tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Re: Rolex Datejust/Daydate Tavsiyesi

Mesaj herofb » 06 Mar 2013, 21:31

Datejust ve daydate'lerin maksimum boyutu belli bu arada nasıl bir tavsiye bekliyorsunuz materyalse tamamen bütçe işi kadran rengi ise zevk
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj onatozer » 06 Mar 2013, 22:43

Açıkçası Rolex markası pek bilgim dahilinde olmayan bir marka, milgauss isimli bir model daha var epey beğendiğim fakat fiyat olarak daha tuzlu gördüğüm kadarı ile...

Aslında ilgilendiklerim sade ve vintage rolex modelleri, chrono24 gibi birkaç siteden baktım ancak kafam epeyce karıştı. Model ortalaması olarak uygun fiyatlı sade ve mümkün olduğunca büyük Rolex modelleri hakkında genel bilgi verilebilirse çok sevinirim.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj drk » 06 Mar 2013, 22:46

Öncelikle bütçeniz ne kadar? Yaklaşık 50,000TL'nin altındaysa day-date bakamayız ve her şekilde 41mmlik modellerini seçmeniz daha doğru gözüküyor.

Datejust 2 ise yaklaşık 15,000Tlden başlıyor diyebiliriz. En büyük rolex modeli 44mmlik deepsea, daha sonra da yachtmaster 2. 42mmlik kasasıyla explorer2 ye de bakabilirsiniz, hem diğer modellere göre ucuzdur, hem de kasası daha büyük :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj onatozer » 06 Mar 2013, 23:44

Açıkçası bütçem 4.000€ civarı ve ikinci el almanın çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Özellikle vintage bir model istediğimden ikinci el isteğime daha çok cevap veriyor. Chrono24 den üstünkörü baktığımda Datejust modellerinin 3000tl gibi fiyatlardan başladığını gördüm. Keza Daydate'ler de 8000tl civarından başlıyor. Ancak bu tarzdaki Rolex'ler hakkına bilgim okadar zayıf ki hangisi hangi boyutta hiç fikrim yok. Genelde diver modeller ilgi alanıma girdiğinden Deepsea, yatchmaster ve submariner modelleri hakkında az buçuk fikrim olsa da Explorer, Datejust, Milgauss gibi modeller hakkında pek bir bilgim yok. Bu modellerin hangileri 38mm ve üstüdür?
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj herofb » 07 Mar 2013, 00:01

o fiyatlardan başlayan datejust'lar hem çok eski hem de tahminen 26 mm bayan versiyonudur. Milgauss ve Explorer 38 mm'nin üstünde

bu arada her ikinci el saat vintage değildir
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj onatozer » 07 Mar 2013, 00:05

Vintage'dan kastımı açmak gerekirse; kristaldeki hafif sararma, kasadaki hafif kararmalar bu tarz Rolex'lerde çok hoşuıma gidiyor. Datejust'lara biraz daha detaylı baktım ve 36-388mm aralığında birkaç tane var. Acaba forumda ya da etrafında datejust satmak isteyen olur mu?
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Metin06 » 07 Mar 2013, 00:23

bence o bütçe ve bilek ölçüsü için en ideal ve özgün saat markası panerai olur.özellikle de yenilenen ve oldukça başarılı olan yeni in-house mekanizmaları,çok başarılı olan pazarlama çalışmaları sayesinde yakın gelecekte rolex gibi gün geçtikçe değer kazanan bir saat sahibi olursunuz.ama illaki rolex istiyorsanız,kesinlikle biraz daha arttırmak gerekiyor iyi durumda bir model sahibi olmak için.
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners