Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.
saaten anlıyan arkadaşlar yardımınza ihtiyacım var.otomatik saate yeni geçiş yaptım hislon 5213052g tam otomatik saat atldım mekaniği ve jewel adeti nedir.yorumlarınızı bekliyorum.
taşını bilmemem ama sanırım içinde seagull mekanizma (yani çin) kullanılmış... ama saatiniz güzelmiş güle güle kullanın mekanizma özelliği içinde mutlaka bilen biri yardımcı olur.
Sorulan modelde kullanılan mekanizma büyük olasılıkla üçlü gün fonksiyonu ile ETA'nın Çin üretimi klonu 25 taşlı bir kalibre. Bu klon kalibreler Çinde genellikle Liaoning Watch Factory ve Shanghai Watch Factory tarafından üretiliyor. Jewel'in ne olduğu ve sayıları ile kalibre ilişkisini forumda "Jewel" diye arama yaparak bulabilirsin. Bir çok bilgi konusu çıkacaktır ama örnek olarak ben bir tanesini ekliyorum.
Hislon ürün sayfasının linki ise ekte. Ürün kodu mesajdaki kod ile daha farklı gözüyor marka web sitesinde. Firma ile kontağa geçip ellerinde tam bilgi varsa sorabilirsin