rj2k yazdı:usluplarimiz uyusmuyor uzgunum, dogru veya yanlis ben net ve ne dusundugumu dolandirmadan soylemeyi tercih ediyorum,
siz ise laf kalabaligi yapip mutevazi baslayip "saatci degilim ama saatciden cok sokup takarim su kadar takimim var" vb. tarzi cokbilmis cumleler kullaniyorsunuz.
ben saat mekanigi hakkında burada yazilanlari okumaya devam ediyorum,
size de postmodern ve modern hakkında biraz okumanizi tavsiye ederim, frederic jameson dan baslayabilirsiniz
ne demisler ogrenmenin yasi yok

Artık sana ne yazarsan yaz cevap vermeyeceğim. Çünkü polemik yapmak gibi bir amacım yok. Ayrıca bu forum polemik severler in değil saat severlerin buluştuğu düzeyli bir forumdur. Sığ polemiklerle işgal etmenin ve ettirmenin bir anlamı yok.
Ancak burada oldukça derin ve teknik konular ve ileri düzeyde meraklı arkadaşlar var. Bana yazar tavsiye etmekten ve kendince felsefe yapmaktansa bunları okumaktan daha çok faydalanacağın inancındayım.
Ayrıca Bond a neden bütün forumun erişebileceği fiyat klasmanında bir TSF Edition mekanik saat olmasın diyordum, kendisinden burada özür dilerim, yazdıklarımı geri alıyorum. Şu yazışma dahi bana gerekenleri bir defa daha açıkladı.
Tavrını ve yorumlarını nazik bulamadım. Ayrıca kendimce teknik izah yapmaya çalışmanın da anlamı yok, çünkü bu konuda da bir birikimin olmadığı düşüncesindeyim. Laf dolaştırmıyorum. İyi saatten anlayan, eğer özel amacı yoksa yalnızca görüntüsüne bakarak saat ve yüksek marka quartz saat almaz diyorum. Yalnızca gerekiyorsa alır. Eğer gerekmiyorsa seçimi bu rakamlarda bulabileceği belli kalitede mekanik kalibrelerdir. Ayrıca kaliteli quartz makinelerin içinde de mekanik aksamlar var. Yani senin Miyota örneğin havada asılı kalıyor.
Onlarca hatta yüzlerce farklı üretimde mekanik ve quartz kalibre var. Örneğin bana A Quartz kalibresi B Quartz kalibreden şu şu nedenlerle üstündür diye bir örnek ver ya da C Quartz kalibre D mekanik kalibreden şu nedenlerle daha üstündür diye detay ver anında nokta koyacağım.
İyi çalışan bir makine için saat gibi çalışıyor diye bir deyim bile var. Hiç de boşuna söylenmemiş.
Bu ülkede son derece ucuz maliyetli ancak güzel görünüşlü saatleri hiç hak etmediği rakamlara satarak para kazananlar var. Doğal olarak da bunların müşterileri var. Zaten her tüketici bu mantıkla yaklaşsa alıcı profili farklılaşırdı. Ama bilmeden eleştirmeyi, anlamadan yorum yapmayı bu denli sevenler olunca ne yazık ki tartışmalar sığlaşıyor ve sataşmaya dönüşüyor. Esas tartışılması gereken havada kalıyor.
Bu başlık teknik bir başlık. Savunduğun konuda nedeni niçini ortaya koyacaksın. Burada felsefe tartışması yapmıyoruz. Sen bu başlıktaki soruya cevap vermiyorsun.
Ve hatta bu işin ticaretini yapanlardan da olabilirsin. Elini herhangi bir kalibreye sürmeden bu işin ticaretini yapanlar var. Malzeme aldığım yerlerde sık sık görüyorum. Ağbi biz tekniğinden anlamayız yalnızca satarız diyen. Doğal olarak kar marjı yüksek ve fazla sayılarda satılan saatler daha iyi para kazandırıyor. Onların işi para kazanmak. Millete mekanik saat zevki aşılamak değil.
Uslup uyuşmazlığı olabilir. Ama nezaket kurallarında uyuşmazlık olmamalı. Bu nedenle öğrenmenin yaşı yok ve çok bilmiş şeklindeki sataşmalarını sana iade ediyorum.
İnanıyorum ki seninde kibar yazışma yapmak konusunda yapman gerekenler var. Birikimin varsa ortaya koy. Yoksa mütevazı olup hiç değilse polemik yaratmamaya çalış. Ben nasıl bir şey kazanmazsam sen de bir şey kaybetmezsin....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein