TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tercihiniz

Düşük Marka Otomatik
77
52%
Yüksek Marka Quartz
70
48%

Toplam oy : 147

Re: Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Mesaj rj2k » 28 Şub 2013, 22:36

Triton yazdı:
rj2k yazdı:
Triton yazdı:Birden çok saatiniz yoksa doğal olarak quartz denebilir. Ancak ben diyemiyorum.

Düşük marka otomatik saatlerim 30 yıldan fazla oldu halen çalışıyor. Quartz lar arıza nedeniyle yok olalı yıllar oldu.

Bu konuyu ben de düşünmüştüm sonra kullandigim bi saatin sandik motor mantiginda quartz makine fiyatlarina bakinca 15-20 $ gibi miktarlar gordum, bence quartz in arizalanmasi bir dezavantaj degil, saati cok seviyorsam ufak meblaglarla yeni makine alip taktiririm icine.

işte burada yanılıyorsun. Ben tarzını çok sevdiğim kronometreli Quartz bir saatim için bunu yaptım. Hem de yetkili servisinde. İçine taktıkları makinenin orijinali kalitesinde olmadığını çünkü bulunmadığını söylediler. Saat 10 yaşında ve çok iyi durumdaydı. Birden durmuştu.

Makine değişimi esnasında vidalı ayar mekanizması (crown) hassasiyetini yitirdi. Kısmen yalama etmişler. Kronometre hassas pozisyon korumuyor. Ve içinde eskisinden daha kötü bir makine var. Doğal olarak saatten soğudum.

uyariniz icin tesekkur ederim yalniz benim saatte chrono falan gibi ozellikler yok akrep yelkovan ve saniye olan duz bir model, komple sokup takmaya musait. modeli de bir suru saatte kullanilan basit miyota gibi bir seydi su anda tam hatirlamiyorum.

hala yaniliyorsam tabii ki de duzeltin ;)
rj2k

Mesaj Triton » 01 Mar 2013, 14:07

Uyarı yapmak ve düzeltmede bulunmak beni aşar, sonuç olarak ayrıntıları iyi gören bir saat sever ve meraklıyım. Saat otoritesi değil.

Ancak birçok saat sever ama eksik bilgili forum arkadaşımızın da, kendi kullandıkları saat ve kişisel yargılarından yola çıkarak basit ve yaygın olanı, karmaşık ve gerçekten iyi olanla kıyaslamasını yadırgıyorum. Hepsi bu.

Kullandığım quartz modellerin en basiti swatch lar. Quantum gibi markalar hayal kırıklığı. Ama ben distribütör firmanın ofisi içerisinde kurduğu ancak sıradan saatçi dükkanından küçük, saatlerin üst üste yığılı olduğu, sigara dumanından girilmeyen bir servise soktuğum saatin, sağının solunun çizildiğini, içine iş gören ama ucuz çin malı kalibre takıldığını görünce bu işten hepten soğudum. Hatta bozulursa getir her zaman değiştiririz de dediler. Tabii saati değil içindeki makineyi.

Kullanana bir şey diyemem. Ben de kullanıyorum. Artık arabanızdan, ev aletlerine her şeyin içinde benzer devreler olan kartlar var. Burada sorun ince işçiliği olan, her bir parçası özenle birleştirilmiş bir mekanik kalibreyle, fabrikasyon olarak basit bir biçimde üretilen ucuz bir elektronik devrenin aynı kefeye koyulup koyulmayacağı dır.

Yoksa amaç erişilebilir fiyat klasmanında ve zevkinize uygun bir çok saat ve moda firmasının logosunu taşıyan ürünlerse zaten her yerde varlar. Bunların neyini kritik edeceğiz? Tasarımlarını mı? Kayışlarını mı? Görünüşlerini mi?

Doğrusu böyle on tane saatim olacağına adam gibi bir tane olsun tercih ederim.

Burada konu ucuz otomatik mi yoksa kaliteli quartz mı idi.

Kaliteli quartz a vereceğim parayı belli klasmanda bir otomatiğe vermeyi tercih ederim. Çünkü ucuz otomatik fiyatına kaliteli görünen ve daha prestijli bir marka da bana göre quartz saat yok... :champ:
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj rj2k » 01 Mar 2013, 15:19

Bir bakima post modern vs. modern çağ saatleri tartışılıyor şu anda.

İcindeki parcalar ne kadar degerli olursa olsun tasarimi kotu yapilan saatin begeni gormesini beklemek hayal olur, kotu tasarlanmis bir saati de gidip sirf soyle ince iscilik var boyle ozenli yapilmis diye kullanmak ancak mekanizma meraklilarinin yapacagi bir sey olur. dunyada seri uretilmeyen ne kaldi ki, ayrica mekanik saatler de essiz benzersiz degil fabrikada montajlanmiyor aynisindan 100 binlerce kopyası yapılmamış mı sanki ? Bu durumda fazla da romantizme gerek yok. Kisisel gorusum tabi. :thumbup:
rj2k

Mesaj Triton » 02 Mar 2013, 02:56

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Resim

Resim

Her tarzda saatin güzel ve çirkin olanları olabilir. Ne demişler, zevkler ve renkler tartışılmaz. Ama teknoloji tartışılır. Yukarıdaki fotoğraflarda bana ait birisi çoktan bozulmuş Miyota 4L31 ve diğeri kızıma verdiğim saatteki S.EPSON YM92A (marka Nautica) japon üretimi quartz makineler var. İkisi arasında kalite farkı olsa da muazzam bir işçilik ve teknoloji farkı yok.

Ben eskimiş ya da bozulmuş olanı da atmam. Gördüğün gibi boşalttığım kasalara başka makineler deniyorum. Bu işin post moderni ya da moderni yoktur. Saatçi değilim ama mütevazı bir saatçiden daha fazla takıma sahibim ve söküp takıyoruz.

Bu nedenle mekanik saat eşsiz benzersiz değil demek bu işin tekniğini incelememek anlamına gelir. Mekanik kalibreden yana olmayı savunmak da romantiklik falan değildir.

Saati aksesuar, zaman gösteren bir ünite vb., olarak yorumlamak başkadır. Gerek teknik alt yapısı gerekse işçiliği ve doğal olarak tasarımı ile değerlendirmek farklı bir iştir.

Ayrıca iyi bir saat meraklısı mekanizma meraklısıdır da. İçerisine sıradan bir motor takılmış ama Porche karoserisine sahip bir araca, Porche demek mümkün müdür?

Görüntüsü için böyle bir araç alabilirsiniz ama iddialı olamazsınız. Bu nedenle bütçeniz elvermediği için, mekanik üniteler yerine quartz olanları tercih edebilirsiniz ama bu değerli oldukları anlamına gelmez. Bu konunun başlığında ince bir detay vardır. Bu da saatlerin kim tarafından nasıl yorumlandığı ile ilgilidir.

Ne tür saatlerin var bilmiyorum ama sonuç olarak görüşüne katılmıyorum ve işi fazla basite indirgediğini düşünüyorum.... Bu da benim kişisel görüşüm...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj SemsalGS » 02 Mar 2013, 10:52

rj2k yazdı:Bir bakima post modern vs. modern çağ saatleri tartışılıyor şu anda.

İcindeki parcalar ne kadar degerli olursa olsun tasarimi kotu yapilan saatin begeni gormesini beklemek hayal olur, kotu tasarlanmis bir saati de gidip sirf soyle ince iscilik var boyle ozenli yapilmis diye kullanmak ancak mekanizma meraklilarinin yapacagi bir sey olur. dunyada seri uretilmeyen ne kaldi ki, ayrica mekanik saatler de essiz benzersiz degil fabrikada montajlanmiyor aynisindan 100 binlerce kopyası yapılmamış mı sanki ? Bu durumda fazla da romantizme gerek yok. Kisisel gorusum tabi. :thumbup:

:thumbup:

Çok güzel bir özet olmuş.
En son SemsalGS tarafından 02 Mar 2013, 11:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj SemsalGS » 02 Mar 2013, 11:01

Ayrıca iyi bir saat meraklısı mekanizma meraklısıdır da. İçerisine sıradan bir motor takılmış ama Porche karoserisine sahip bir araca, Porche demek mümkün müdür?

Sayın Triton,

Burada örnekleme hatası var, güvenliğin, konfor ve performansın kriter olduğu otomobiller ile tamamen zevk dünyasına hitap eden bir saatin karşılaştırılması çok doğru olmamış. Siz güvenliğinizi tehdit edecek bir konuda çok daha farklı noktaları incelersiniz, önemsersiniz.
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj rj2k » 02 Mar 2013, 15:11

usluplarimiz uyusmuyor uzgunum, dogru veya yanlis ben net ve ne dusundugumu dolandirmadan soylemeyi tercih ediyorum,

siz ise laf kalabaligi yapip mutevazi baslayip "saatci degilim ama saatciden cok sokup takarim su kadar takimim var" vb. tarzi cokbilmis cumleler kullaniyorsunuz.

ben saat mekanigi hakkında burada yazilanlari okumaya devam ediyorum,

size de postmodern ve modern hakkında biraz okumanizi tavsiye ederim, frederic jameson dan baslayabilirsiniz

ne demisler ogrenmenin yasi yok :thumbup:
rj2k

Mesaj Triton » 02 Mar 2013, 19:23

rj2k yazdı:usluplarimiz uyusmuyor uzgunum, dogru veya yanlis ben net ve ne dusundugumu dolandirmadan soylemeyi tercih ediyorum,

siz ise laf kalabaligi yapip mutevazi baslayip "saatci degilim ama saatciden cok sokup takarim su kadar takimim var" vb. tarzi cokbilmis cumleler kullaniyorsunuz.

ben saat mekanigi hakkında burada yazilanlari okumaya devam ediyorum,

size de postmodern ve modern hakkında biraz okumanizi tavsiye ederim, frederic jameson dan baslayabilirsiniz

ne demisler ogrenmenin yasi yok :thumbup:

Artık sana ne yazarsan yaz cevap vermeyeceğim. Çünkü polemik yapmak gibi bir amacım yok. Ayrıca bu forum polemik severler in değil saat severlerin buluştuğu düzeyli bir forumdur. Sığ polemiklerle işgal etmenin ve ettirmenin bir anlamı yok.

Ancak burada oldukça derin ve teknik konular ve ileri düzeyde meraklı arkadaşlar var. Bana yazar tavsiye etmekten ve kendince felsefe yapmaktansa bunları okumaktan daha çok faydalanacağın inancındayım.

Ayrıca Bond a neden bütün forumun erişebileceği fiyat klasmanında bir TSF Edition mekanik saat olmasın diyordum, kendisinden burada özür dilerim, yazdıklarımı geri alıyorum. Şu yazışma dahi bana gerekenleri bir defa daha açıkladı.

Tavrını ve yorumlarını nazik bulamadım. Ayrıca kendimce teknik izah yapmaya çalışmanın da anlamı yok, çünkü bu konuda da bir birikimin olmadığı düşüncesindeyim. Laf dolaştırmıyorum. İyi saatten anlayan, eğer özel amacı yoksa yalnızca görüntüsüne bakarak saat ve yüksek marka quartz saat almaz diyorum. Yalnızca gerekiyorsa alır. Eğer gerekmiyorsa seçimi bu rakamlarda bulabileceği belli kalitede mekanik kalibrelerdir. Ayrıca kaliteli quartz makinelerin içinde de mekanik aksamlar var. Yani senin Miyota örneğin havada asılı kalıyor.

Onlarca hatta yüzlerce farklı üretimde mekanik ve quartz kalibre var. Örneğin bana A Quartz kalibresi B Quartz kalibreden şu şu nedenlerle üstündür diye bir örnek ver ya da C Quartz kalibre D mekanik kalibreden şu nedenlerle daha üstündür diye detay ver anında nokta koyacağım.

İyi çalışan bir makine için saat gibi çalışıyor diye bir deyim bile var. Hiç de boşuna söylenmemiş.

Bu ülkede son derece ucuz maliyetli ancak güzel görünüşlü saatleri hiç hak etmediği rakamlara satarak para kazananlar var. Doğal olarak da bunların müşterileri var. Zaten her tüketici bu mantıkla yaklaşsa alıcı profili farklılaşırdı. Ama bilmeden eleştirmeyi, anlamadan yorum yapmayı bu denli sevenler olunca ne yazık ki tartışmalar sığlaşıyor ve sataşmaya dönüşüyor. Esas tartışılması gereken havada kalıyor.

Bu başlık teknik bir başlık. Savunduğun konuda nedeni niçini ortaya koyacaksın. Burada felsefe tartışması yapmıyoruz. Sen bu başlıktaki soruya cevap vermiyorsun.

Ve hatta bu işin ticaretini yapanlardan da olabilirsin. Elini herhangi bir kalibreye sürmeden bu işin ticaretini yapanlar var. Malzeme aldığım yerlerde sık sık görüyorum. Ağbi biz tekniğinden anlamayız yalnızca satarız diyen. Doğal olarak kar marjı yüksek ve fazla sayılarda satılan saatler daha iyi para kazandırıyor. Onların işi para kazanmak. Millete mekanik saat zevki aşılamak değil.

Uslup uyuşmazlığı olabilir. Ama nezaket kurallarında uyuşmazlık olmamalı. Bu nedenle öğrenmenin yaşı yok ve çok bilmiş şeklindeki sataşmalarını sana iade ediyorum.

İnanıyorum ki seninde kibar yazışma yapmak konusunda yapman gerekenler var. Birikimin varsa ortaya koy. Yoksa mütevazı olup hiç değilse polemik yaratmamaya çalış. Ben nasıl bir şey kazanmazsam sen de bir şey kaybetmezsin....
Kullanıcı avatarı
Triton

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna, Google [Bot], ivanko ve 223 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners