TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vulcain Hakkında Görüşleriniz

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Vulcain Hakkında Görüşleriniz

Mesaj asymptote » 23 Şub 2013, 03:19

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj vmetin » 23 Şub 2013, 05:28

Distributor yazdı:Ambassador'un markanın sahibi olduğu doğrudur. Ambassador mağazalarının sahibi de Arap menşeili bir yatırım fonudur. Her şeyini üreten bir marka değildir. Neuchetel de küçük bir atölye de toplam 20 kişi ile çalışmaktadırlar. Fiyatları biraz yukarıdan seyretmekle birlikte, kolda ya da vitrinde "vaaay arkadaş" dedirtecek bir atraksiyonu yoktur maalesef.
Sonuç olarak Vulcain benim için soru işaretidir :?

Demiş sevgili üstad

Ben de diyorum ki velev ki ilk alarmı vulcain yapsın ne önemi var. Amerikan başkanına saat hediye edip bunla prim yapmaya çalışan bir marka benim gözümde.

Mekanik saat denen olayı küçültüp cepte taşınabilir hale getiren Breguet, o saati de alıp kola takılabilir yapan Cartier.

Yani noldu Brequet ve Cartier en süper saat firması mı oldu? Tamam çok özeller ama patek phillipe, vacheron Constantin, Rolex, Audemars Piquet, omega, IWC, JLC, breitling gibi markaların yanında çoook geride kaldılar.

Öte yandan Vulcain gibi eehh işte bir markayı bilip te mekanik saat deyince bu işin bırak kitabını yazmayı kütüphanesini kurmuş jaeger le coultre ü bilmemeniz çok garip geldi bana :)
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj westbloode » 27 Şub 2013, 00:53

HeroFB saygıyla selamlıyorum sizi. İngilizcem pek olmamasına rağmen videodaki usta (elindeki ilk saat Vulcain'di sanırım) ilk saatle ikinci saat arasında ses farkını gösteriyor. Kötülüyor mu bilmiyorum :) Vulcain'deki ses alarm mekanizmasında kullanılan malzemeden geliyo gibi hissettim :?:
Vmetin ben çevremde neyi daha çok görüyorsam onu biliyorum. Bu olay merak işi bir gün umarım sizler kadar markaları tanırım. Günümüz yaşam şartlarında oturup internetten araştıracak vaktim olmadığı için böyle güzel bir sitede sizin gibi bilgili arkadaşlardan direk cevap alıyorum. Benim bilmemem bundan kaynaklanıyor. Üstüme alınmayabilirmişim aslında :lol:

Hepinize teşekkürler tekrar.
Kullanıcı avatarı
westbloode

Mesaj vmetin » 27 Şub 2013, 01:04

westbloode yazdı:HeroFB saygıyla selamlıyorum sizi. İngilizcem pek olmamasına rağmen videodaki usta (elindeki ilk saat Vulcain'di sanırım) ilk saatle ikinci saat arasında ses farkını gösteriyor. Kötülüyor mu bilmiyorum :) Vulcain'deki ses alarm mekanizmasında kullanılan malzemeden geliyo gibi hissettim :?:
Vmetin ben çevremde neyi daha çok görüyorsam onu biliyorum. Bu olay merak işi bir gün umarım sizler kadar markaları tanırım. Günümüz yaşam şartlarında oturup internetten araştıracak vaktim olmadığı için böyle güzel bir sitede sizin gibi bilgili arkadaşlardan direk cevap alıyorum. Benim bilmemem bundan kaynaklanıyor. Üstüme alınmayabilirmişim aslında :lol:

Hepinize teşekkürler tekrar.

Kesinlikle haklısınız, site sayesinde hepimiz çok şeyler öğreniyoruz ve beğenilerimiz değişti.
Örneğin ben, Sadece klasik saatleri severken artık modern saatleri de seviyorum.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Re: Ynt: Vulcain Hakkında Görüşleriniz

Mesaj ludingirra » 27 Şub 2013, 01:14

Alarmli saatlerde alarm sesi mekanizma ile birlikte kasanin sesi iletimi yani akustik yapisi ile de ilgilidir, ayni kalibreye ama farkli kasalara sahip Jlc modellerini tek tek denedigimde hem ses yuksekligi hem tonu acisindan birbirlerinden cok farkli olduklarini gordum, kolunuzda ise zaten titresim ses kadar etkili olur, eger masada ise yine titresim sesi cok daha belirgin hale getiriyor, gereklimi demeyin cok keyifli bir komplikasyondur mekanik alarm :wink:
Kullanıcı avatarı
ludingirra

Mesaj cvstosman » 28 Şub 2013, 21:01

Thevenin yazdı:Vulcain resmen darbeli_maTkap.mp3 :D

Arkadaşlar,

Vulcain saat alarımda criket sesi kullanıyor. Criket cırcır böceği anlamına gelir. Uzun yıllar cırcır böceği üzerinde arge çalışmaları yapıp saate uygulamışlar. Size tuhaf gelen alarm sesinin nedeni budur :) Hatta bazı modellerinde arka kapağına ekstra bir kapak koyarak sesi 3 katına kadar çıkartmışlar. Saatleri kanyon'da inceleme fırsatım oldu. Hepsi cırcır ötüyorlar...
Kullanıcı avatarı
cvstosman

Mesaj westbloode » 01 Mar 2013, 01:57

cvstosman yazdı:
Thevenin yazdı:Vulcain resmen darbeli_maTkap.mp3 :D

Arkadaşlar,

Vulcain saat alarımda criket sesi kullanıyor. Criket cırcır böceği anlamına gelir. Uzun yıllar cırcır böceği üzerinde arge çalışmaları yapıp saate uygulamışlar. Size tuhaf gelen alarm sesinin nedeni budur :) Hatta bazı modellerinde arka kapağına ekstra bir kapak koyarak sesi 3 katına kadar çıkartmışlar. Saatleri kanyon'da inceleme fırsatım oldu. Hepsi cırcır ötüyorlar...

Olay bir eksiklik değil yani. Sesin motor sarmış gibi çıkması bilerek istenerek yapılmış.
Kullanıcı avatarı
westbloode

Mesaj asymptote » 01 Mar 2013, 10:14

Cricket sesi alarm özelliği olan eski mekanik saatlerin tümünde var. Yukarıda paylaştığım linkteki videoyu izlerseniz orada JLC de ilk modellerinde cricket sesi olduğunu ancak bunu sürekli geliştirdiklerini, daha kristal bir ses elde etmeye çalıştıklarını belirtiyor. Alarm mekanizmasının doğası gereği cricket sesi çıkıyor. AS 5008 (iyi kondisyonda bulursanız kaçırmayın) mekanizmalara bakarsanız bunlardan çıkan ses de cricket sesidir.. Nivrel, Fortis ve başka birçok marka kullanmış bu mekanizmayı geçmişte:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners