TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tercihiniz

Düşük Marka Otomatik
77
52%
Yüksek Marka Quartz
70
48%

Toplam oy : 147

Re: Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Mesaj Baran » 21 Şub 2013, 23:11

Eskiden otomatik takıntım yokken birsürü quartz saatim vardı,hepsinide keyifle kullanıyordum fakat sonradan bircok giriş orta ve orta üst segment saat kullandıktan sonra söyleyebilirimki çöp olarak adlandırabileceğim fakat forumdada cokca sevilen bircok otomatik saatte kullandım şimdi olsa onları koluma takmak yerine TAGHeuer gibi quartz bir saati kullanmaya devam ederdim.En azından orta segment bir otomatik kullanamadıktan sonra otomatik saatin hiçbir esprisi yok benım gözümde.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj gerrardi » 21 Şub 2013, 23:30

Sen yinede bir çok insanın sevdiği , belkide ulaşabildiği için sevdiği saate çöp deme.
Kullanıcı avatarı
gerrardi

Mesaj Baran » 21 Şub 2013, 23:49

Hayırdır tanışıyormuyuz sen ben ?
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Offside » 22 Şub 2013, 04:25

Aslında saat konusunda doyuma ulaşmış kişiler hariç,hemen herkes için,saat alırken dikkat edilen birinci unsur marka bilinirliği değilmidir? ;)
Kullanıcı avatarı
Offside

Mesaj asymptote » 22 Şub 2013, 10:23

Offside yazdı:Aslında saat konusunda doyuma ulaşmış kişiler hariç,hemen herkes için,saat alırken dikkat edilen birinci unsur marka bilinirliği değilmidir? ;)

Kendi adıma yanıtlayayım: değildir.. :) Ayrıca saat konusunda doyuma ulaşmış da değilim.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bulenty » 22 Şub 2013, 10:41

Hobi işinde doyum pek olası değildir.Devreye fren ve oluşturacağınız politika girer.Teşbihte hata yoktur diyerek,orgazma benzetebiliriz.Bir orgazm sonrası,yine bir orgazm öncesine dönüşecektir.Sizin için hobi değilse,beğeniniz çerçevesinde kafanıza göre takılın derim.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj fsinan » 22 Şub 2013, 10:51

Otomatik chrono bir Tissot alacağıma örneğin Caliber S bir Tag Heuer Carrera alırım. Model bazında düşünmek lazım. Hatta fiyat farkı bence rahatsız edici olduğundan otomatik Carrera yerine Calibre S Carrera alırım. Asla değeceğini düşünmüyorum.

Ben otomatiği yüce bir noktaya koymuyorum, teknolojik gelişimin bir sonucudur. Küçümsemek yahut o da ne quartz işte demek manasız.

Neticede ETA da seri üretim 70 euro'ya 2824 mekanizma satıyor, aç ebay'de var. Yani Calibre 5 bir Tag Heuer Aquaracer ile Calibre S bir Tag Heuer Carrera arasında mekanizma maliyeti açısından da pek fark yok. Hatta Calibre S daha pahalı olabilir.

Saat dediğin otomatik olur meselesi ve Quartz teknolojilerini dışarıda bırakmaya çalışmak imaj olarak İsviçre saat firmalarının mecburen yapmak zorunda kaldığı birşeydi, yapmak zorunda idiler çünkü quartz teknolojisini bilmiyorlardı. Hapı yutmuşlardı resmen ve işi birikmiş sermaye ve pazarlama harikası yaratarak ve birçok firmayı da batırarak kurtardılar. Büyük gruplar haline gelmek zorunda kaldılar. Gelmeselerdi çok az firma ayakta kalırdı, hepsi hapı yutardı.

Daha dakik, daha dayanıklı, daha özellikli saatler için Quartz teknolojisine teşekkür etmek lazım. İyi ki var.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj rj2k » 22 Şub 2013, 12:55

İleride daha farklı teknolojiler çıkacak quartz da nostalji olacak. İçindeki mekanizma ileri düzeyde meraklılar için önemli olabilir ama en önemli unsur özgün tasarımdır bence. Sonucta kac kisi chrono veya diving bezel kullaniyor ki gunumuzde, tasarımı begenildigi icin aliniyor bu saatler
rj2k

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 248 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners