erdemguner35 yazdı:Düşük marka otomatik derken çin mallarından mı bahsediyorsunuz? yok sa japon mu?
Razz yazdı:Ben quartz saatleri severim.. Özellikle Omega ve Breitling gibi markaların belirli modellerini hem quartz hem de mekanik olarak üretiyor olması hoşuma gider.. Örneğin bir Omega SMP 300 almak niyetiniz var.. Dizaynı çok hoşunuza gidiyor ancak hal-ü hazırda sizi memnun edecek nispette mekanik saatleriniz de mevcut.. Quartz modele yöneliyorsunuz.. Kadrandaki Chronometer yazısı gidiyor.. Giderken fiyat etiketinden de 880,00 CHF'yi birlikte götürüyor..Bence gayet başarılı..
![]()
Eşinize saat hediye almak niyetindesiniz.. Kaliteli ve nispeten ne olduğunu belli eden bir marka/model tercihiniz.. Lakin eşiniz o saati bazen birkaç gün takmayabilir..veya sık sık kolundan çıkartma alışkanlığı var.. Sorun değil.. Quartz bir Cartier veya Bvlgari sizin işinizi halledecektir.. Üstelik prestijinden zerre kaybetmeden ve de daha uygun bir fiyata..
![]()
Quartz'ın otomasyon temelli kitle üretim teknolojilerine mekanikten çok daha yatkın olduğu bir gerçek ancak ihtiyaçlar, F/P vb. farklı parametreler işin içine girdiğinde alternatif çözümler şart..
Ha bu arada " Quartz sivilce yapar.. " gibi geleneksellik fanatiği söylemlerde bulunup gerçek hayatta hiçbir zaman sahip olamayacağı saatleri hakir görmesini mantıklı bir nedene bağlama çabası içinde olan Loser'lar da var elbet
Thevenin yazdı:Razz +1, ayrica ek olarak suna da +1![]()
Razz yazdı:Ha bu arada " Quartz sivilce yapar.. " gibi geleneksellik fanatiği söylemlerde bulunup gerçek hayatta hiçbir zaman sahip olamayacağı saatleri hakir görmesini mantıklı bir nedene bağlama çabası içinde olan Loser'lar da var elbet
Razz yazdı:Öncelikle spesifik örnekler üzerinden karşılaştırmalı gitmek daha doğru olur kanımca..![]()
Birkaç marka/model örneğinin verilmesi, tercih ve tavsiye konusunda daha net yorumların gelmesini sağlayabilir ancak yine de mevcut başlık üzerinden yorumlamak durumunda kişisel fikrimi şu şekilde açıklamaya çalışayım;
Muhtelif markaların aynı modelde hem mekanik hem de pilli saatleri mevcut.. Örn. Omega SMP 300.. Otomatik ve pilli olan modeli arasında görsel anlamda kadranda yazan Chronometer indikasyonu dışında en ufak bir fark yokancak yaklaşık 800,00 CHF gibi bir fiyat farkı var..
Eğer hali hazırda 3000,00+ CHF bir bütçe konuşuluyor ve bir 25% daha eklemek sıkıntı yaratmıyorsa bu durumda otomatik olan tercih edilebilir..
![]()
" Yok benim bahsettiğim pilli bir TAG Heuer almak yerine otomatik kronograf bir Tissot almak.." türevi bir mevzuyu tartışıyorsak o zaman ben TAG Heuer alınmasından yana kullanırım tercihimi çünkü benim düşüncemde marka bilinirliliği/prestiji saatin kalibresinden hatta bazı durumlarda dizaynından daha önce gelir..
![]()
Saat merakının zaman içinde gelişmesi beraberinde beğeni eşiğinde ve dolaylı olarak saate ayrılıcak bütçede + yönde bir hareket getirir.. " Saat almak " bu hobinin yaşaması için kaçınılmaz bir aksiyondur lakin sadece almış olmak için almak, mevcut saatler ile kıyaslandığında -sadece tercih açısından bile- geride kalacak bir saati almak belli bir süre sonra doğru karar olma özelliğini kaybedebilir, bir dönem severek/beğenilerek alınan saat(ler) " niteliksiz nicelik " olarak görülebilir..
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 219 misafir
|