TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tercihiniz

Düşük Marka Otomatik
77
52%
Yüksek Marka Quartz
70
48%

Toplam oy : 147

Re: Düşük Marka Otomatik Mi? Yüksek Marka Quartz Mı?

Mesaj Erdem35 » 21 Şub 2013, 17:28

Düşük marka otomatik derken çin mallarından mı bahsediyorsunuz? yok sa japon mu?
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj asymptote » 21 Şub 2013, 17:41

Bu soruyu sormamın nedeni şu:

Seiko teknolojilerini bir kenara bırakırsak, ben quartz saatler arasında teknik bir ayrım yapamıyorum. Madem otomobil analojisi yapıyoruz, şöyle söyleyeyim: içinde aynı motor olan farkı kasa arabalar gibi düşünüyorum quartz saatleri. Tamam super quartzlar var, sıcaklığa göre de ayarlanıyorlar, ama benim gözümde hepsi birer elektrik devresi+quartz kristali.. Mekanik saatler öyle değil ama. Örneğin çok sayıda regülasyon var, en az 3-4 tanesini ben sayabilirim.. Balans çeşitleri de bolca var örneğin, hepsinin "poising" işlemi farklı..

Neyse lafı fazla uzatmaya gerek yok, ben belli bir çıtanın üzerinde DMO diyorum.. :D ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SemsalGS » 21 Şub 2013, 17:47

erdemguner35 yazdı:Düşük marka otomatik derken çin mallarından mı bahsediyorsunuz? yok sa japon mu?

Hayır, swiss made - swiss made karşısında.
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj razz » 21 Şub 2013, 19:00

Öncelikle spesifik örnekler üzerinden karşılaştırmalı gitmek daha doğru olur kanımca.. :thumbup:
Birkaç marka/model örneğinin verilmesi, tercih ve tavsiye konusunda daha net yorumların gelmesini sağlayabilir ancak yine de mevcut başlık üzerinden yorumlamak durumunda kişisel fikrimi şu şekilde açıklamaya çalışayım;

Muhtelif markaların aynı modelde hem mekanik hem de pilli saatleri mevcut.. Örn. Omega SMP 300.. Otomatik ve pilli olan modeli arasında görsel anlamda kadranda yazan Chronometer indikasyonu dışında en ufak bir fark yok :geek: ancak yaklaşık 800,00 CHF gibi bir fiyat farkı var.. :? Eğer hali hazırda 3000,00+ CHF bir bütçe konuşuluyor ve bir 25% daha eklemek sıkıntı yaratmıyorsa bu durumda otomatik olan tercih edilebilir.. ;)
" Yok benim bahsettiğim pilli bir TAG Heuer almak yerine otomatik kronograf bir Tissot almak.. :?: " türevi bir mevzuyu tartışıyorsak o zaman ben TAG Heuer alınmasından yana kullanırım tercihimi çünkü benim düşüncemde marka bilinirliliği/prestiji saatin kalibresinden hatta bazı durumlarda dizaynından daha önce gelir.. 8-)

Saat merakının zaman içinde gelişmesi beraberinde beğeni eşiğinde ve dolaylı olarak saate ayrılıcak bütçede + yönde bir hareket getirir.. " Saat almak " bu hobinin yaşaması için kaçınılmaz bir aksiyondur lakin sadece almış olmak için almak, mevcut saatler ile kıyaslandığında -sadece tercih açısından bile- geride kalacak bir saati almak belli bir süre sonra doğru karar olma özelliğini kaybedebilir, bir dönem severek/beğenilerek alınan saat(ler) " niteliksiz nicelik " olarak görülebilir.. :roll:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Thevenin » 21 Şub 2013, 19:06

Razz +1, ayrica ek olarak suna da +1 :D :thumbup:

Razz yazdı:Ben quartz saatleri severim.. Özellikle Omega ve Breitling gibi markaların belirli modellerini hem quartz hem de mekanik olarak üretiyor olması hoşuma gider.. Örneğin bir Omega SMP 300 almak niyetiniz var.. Dizaynı çok hoşunuza gidiyor ancak hal-ü hazırda sizi memnun edecek nispette mekanik saatleriniz de mevcut.. Quartz modele yöneliyorsunuz.. Kadrandaki Chronometer yazısı gidiyor.. Giderken fiyat etiketinden de 880,00 CHF'yi birlikte götürüyor.. ;) Bence gayet başarılı.. :champ:

Eşinize saat hediye almak niyetindesiniz.. Kaliteli ve nispeten ne olduğunu belli eden bir marka/model tercihiniz.. Lakin eşiniz o saati bazen birkaç gün takmayabilir.. :roll: veya sık sık kolundan çıkartma alışkanlığı var.. Sorun değil.. Quartz bir Cartier veya Bvlgari sizin işinizi halledecektir.. Üstelik prestijinden zerre kaybetmeden ve de daha uygun bir fiyata.. :thumbup:

Quartz'ın otomasyon temelli kitle üretim teknolojilerine mekanikten çok daha yatkın olduğu bir gerçek ancak ihtiyaçlar, F/P vb. farklı parametreler işin içine girdiğinde alternatif çözümler şart..

Ha bu arada " Quartz sivilce yapar.. " gibi geleneksellik fanatiği söylemlerde bulunup gerçek hayatta hiçbir zaman sahip olamayacağı saatleri hakir görmesini mantıklı bir nedene bağlama çabası içinde olan Loser'lar da var elbet :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj razz » 21 Şub 2013, 19:14

Cheers mate :champ:

Thevenin yazdı:Razz +1, ayrica ek olarak suna da +1 :D :thumbup:

Razz yazdı:Ha bu arada " Quartz sivilce yapar.. " gibi geleneksellik fanatiği söylemlerde bulunup gerçek hayatta hiçbir zaman sahip olamayacağı saatleri hakir görmesini mantıklı bir nedene bağlama çabası içinde olan Loser'lar da var elbet :D

PS: Üstteki tespitimi okurken en az yazarkenki kadar eğlendim.. ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj herofb » 21 Şub 2013, 19:19

Razz 2 yorum ile herşeyi aydınlattı :champ: :champ:

aynen yazının birinde geçtiği üzere çocuk nedeniyle eşim sürekli saat takamıyor fakat saatlerini kullanacağı zaman sürekli ayarlamak zorunda olmanın bazen canını sıktığını hissediyorum o yüzden orta vadede bir quartz cartier ballon blue ile bu sorunsalı aşmayı planlıyoruz.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj SemsalGS » 21 Şub 2013, 19:23

Razz yazdı:Öncelikle spesifik örnekler üzerinden karşılaştırmalı gitmek daha doğru olur kanımca.. :thumbup:
Birkaç marka/model örneğinin verilmesi, tercih ve tavsiye konusunda daha net yorumların gelmesini sağlayabilir ancak yine de mevcut başlık üzerinden yorumlamak durumunda kişisel fikrimi şu şekilde açıklamaya çalışayım;

Muhtelif markaların aynı modelde hem mekanik hem de pilli saatleri mevcut.. Örn. Omega SMP 300.. Otomatik ve pilli olan modeli arasında görsel anlamda kadranda yazan Chronometer indikasyonu dışında en ufak bir fark yok :geek: ancak yaklaşık 800,00 CHF gibi bir fiyat farkı var.. :? Eğer hali hazırda 3000,00+ CHF bir bütçe konuşuluyor ve bir 25% daha eklemek sıkıntı yaratmıyorsa bu durumda otomatik olan tercih edilebilir.. ;)
" Yok benim bahsettiğim pilli bir TAG Heuer almak yerine otomatik kronograf bir Tissot almak.. :?: " türevi bir mevzuyu tartışıyorsak o zaman ben TAG Heuer alınmasından yana kullanırım tercihimi çünkü benim düşüncemde marka bilinirliliği/prestiji saatin kalibresinden hatta bazı durumlarda dizaynından daha önce gelir.. 8-)

Saat merakının zaman içinde gelişmesi beraberinde beğeni eşiğinde ve dolaylı olarak saate ayrılıcak bütçede + yönde bir hareket getirir.. " Saat almak " bu hobinin yaşaması için kaçınılmaz bir aksiyondur lakin sadece almış olmak için almak, mevcut saatler ile kıyaslandığında -sadece tercih açısından bile- geride kalacak bir saati almak belli bir süre sonra doğru karar olma özelliğini kaybedebilir, bir dönem severek/beğenilerek alınan saat(ler) " niteliksiz nicelik " olarak görülebilir.. :roll:

Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz; Somutlaştırmak gerekirse; otomatik choronoTissot yerine pilli Maurice Lacroix /TAG, bunların otomatikleri yerine breitling quartz vb böyle uzatılan bir liste.
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 219 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners