TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Maurice Lacroix Geri Kalma Sorunu

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Maurice Lacroix Geri Kalma Sorunu

Mesaj qwertyue » 14 Şub 2013, 19:36

Merhabalar 1998 de alınmış otomatik maurice lacroix saatim var. bugune kadar hiç bakım yapılmadı. Ayda bir kaç gün kullanıldı. Ancak saat günde ortalama 20 saniye geri kalmaya başladı. Bildiğim kadarı ile Maurice lacroix kaliteli bir marka ve yine bildiğim kadarı ile orjinal otomatik isviçre ssatleri şarap gibi yıllar geçtikçe randımanı daha iyi hale gelir. Sizce bu Saatin bu kadar geri kalması normal mi. Şunu da söyleyim saati kullanırken günde 16 saat kadar kullanıp gece çıkarıyorum. Masa başı çalışıyorum. Sol elimi hiç kullanmıyorum gibi bişey.
Kullanıcı avatarı
qwertyue

Re: Maurice Lacroix Geri Kalma Sorunu

Mesaj drk » 14 Şub 2013, 19:40

Son derece normal bir durum. Bakım ve ayarlamadan sonra hassasiyeti günlük ±5 saniyeye kadar düşebilir. Daha iyisi şansınıza kalmış.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj qwertyue » 14 Şub 2013, 19:50

Bu tarz saatlerin bakım maliyeti ortalama ne kadardır.
Kullanıcı avatarı
qwertyue

Mesaj bengisaat » 19 Şub 2013, 00:24

Saatinize 15 yıldır bakım yapılmadığı düşünüldüğünde ,oldukça uzun bir süre ve bu şekilde kullanmanız risklidir.
Saatin geri kalmaya başlamasıda bu yönde , yani acilen bakım yapılması gerektiğine işaret etmektedir.

Büyük ihtimalle henüz bozulmuş yada yağsızlık nedeniyle aşınmış parça yok diye düşünüyorum ancak yine de bunu kesin olarak bilemeyiz , saate yapılacak bir inceleme sonrası fikir edinilebilir.
Fakat bu şekilde kullanmaya devam etmeniz halinde parçalarının bozulması muhtemeldir.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners