TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Erotik Cep Saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: 1890 Erotik Cep Saati

Mesaj Pegasus » 28 Ara 2012, 12:02

Antika olan bir saate karalama yapıyor. elbette cevap vereceğim hakkım bana ait olan bir şey hakkında konuşuluyor. hakkım olarak cevap veriyorum. hakkım olmadığını düşünüyorsanız. siteden yazıklarımla beraber bu ilanlarında kaldırılmasını rica ediyorum @frax
Kullanıcı avatarı
Pegasus

Re: 1890 Erotik Cep Saati

Mesaj Frax » 28 Ara 2012, 12:07

Konuyu kilitliyorum o zaman. Teşekkürler katkılarınız için.
Kullanıcı avatarı
Frax

Re: Vintage Erotik Cep Saati

Mesaj MufitTutar » 29 Ara 2012, 00:01

Tekrar herkese merhabalar,

Öncelikle bu başlık altında herhangi bir karalamanın yapıldığı kanaatinde değilim.
Üyelerin doğru temellere dayanmak kaydıyla, kanaatlerini belirtmelerinden daha doğal bir durum olamaz.
Zaten paylaşımı yapan üyemiz bu durumu baştan kabul etmiş (başka bir tabirle göze almış) demektir.
Bundan dolayı yersiz bir tartışmanın yaşanmasına da gerek olmadığını düşünüyorum.
Eğer yanlış bilgiler verilerek dezenformasyon yapılıyorsa siz doğrusunu yazarak bu ithamı çürütürsünüz...
Şık olmayan nahoş cevaplar yerine en doğru tavır budur sanırım...

Aslında bu saat hakkındaki bütün bilgileri, konu ile ilgili benim ve Bond'un daha önceki mesajlarında bulabilmek mümkün...

Graywolfeyes yazdı:Saat Fransız Roskopf marka bir mekanizmaya sahip.
El boyaması "Painted Erotic Animated Dial" diye adlandırılan cep saatlerinden.

1900'lü yılların ilk çeyreğinde Doxa firması tarafından piyasaya sürülen saatler bu ekolün başlangıcını oluşturmuştur diyebiliriz. Bu tip kadranlı saatlerin gördüğü rağbet üzerine özel atölyelerde fason olarak üretilen erotik kadranlar, diğer saatlere de takılarak kullanılmıştır.
-Şimdilerde Çinliler bu işe de el attılar...

Bond yazdı:Merhaba, paylaşım için teşekkürler. Saat satılık bölümüne yüklenmiş dikkatimi çekti. Bu saatin 1890 yılında üretildiğine ve orijinal kasa / kadran kombinasyonu ile günümüze geldiği bilgisinden emin misin? Bu paylaşılan bilgiler koleksiyon oluşturulurken bu ürünün alındığı satıcı kaynaklı mı veya araştırmalar sonucu edinilmiş konular mı bilemiyorum ama bence bu ürünün kadranının saate sonradan monte edilmiş olması çok daha akla yatkın. İnternette kısa bir araştırma sonrası çok çeşitli kadranlara sahip benzer ürünler makul fiyatlara satıldığını gözlemledim. Hatta neredeyse aynı kadrana sahip cep saatleri dahi var.

Çok benzer temada olan saatin fotoğraflarını satıldığı bazı sitelerden ekliyorum. Örnek olarak bu saat için ise 1960'lardan İngiliz demişler ve 70-75 $ fiyat talep etmişler. Bana göre bu satıcılardaki saatler Çin malı ürünler. Sendeki ise Fransız mekanizmalı bir antika cep saati fakat kadran değiştirilmiş veya sonradan yenilenmiş diye düşünüyorum.

Unutulmaması gereken bir diğer konuda şu ki, biz burada yapılan paylaşımlarda bilgilerimiz doğrultusunda forum üyelerine faydalı olup onları doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. Dikkat edilirse bunu da elimizden geldiğince kırıcı olmadan yapmaya gayret ediyoruz...
Yani kimsenin kişiliği ve onuruyla ilgili herhangi bir yorumumuz söz konusu değil.. olamazda.
Daha öncede ifade ettiğim gibi saat meraklısı insanlarımızın bilgi dağarcıklarına küçükte olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz.
Bu forumun kuruluş maksatlarından biri de bu olsa gerek...

Bizim bu konuda gösterdiğimiz özeni ve saygılı yaklaşımı herkesten beklemekte en doğal hakkımız...

Kimseyi fazla sıkmadan gelelim asıl konuya,
Paylaşımı yapılan bu saat, Roskopf marka bir mekanizma ve kasaya sahip. Ama kadran ve akrep-yelkovan orjinal değil. Sonradan monte edilmiş. Bu modifikasyon saati değerli kılmaz, sadece biraz ilginç hale getirebilir...

Bir cep saatinin kolleksiyon saatleri kategorisine girebilmesinin belli başlı bazı şartları var. (Bu konuda daha sonra ayrı bir başlık açarak bilgi vermek en doğrusu.)

Kaldı ki Roskopf marka saatlerin, Cep Saatleri kolleksiyon literatüründe pekte yeri olduğu söylenemez. Çil kondüsyondaki Roskopf marka cep saatlerinin (yaşı ne olursa olsun) bile bu günkü ederi 120-500 Euro arasında değişmektedir. En popüler modelleri, Anı/Özel gün gravürlü baskılı kasaya sahip olanlarıdır. Dünya Savaşı (General Portreleri), Fransız Devrimi, Jeanne d'Arc (Fransız'ların en önemli azizesi kabul edilir) vs...
Ayrıca Av ve Avcı figürlü kasalar ve farklı gravürlere sahip gümüş Niello kasalara sahip olan Roskopf saatler en popüler olanlardandır. Yani bu saatleri genelde makinaları değil kasaları değerli kılar.
Çünkü Roskopf makinalar saat mekaniği ve mühendisliği açısından çok basit bir sisteme sahiptir. "Tel Maşa" Tabiri genelde bu marka saatler için kullanılır. Makinaların en popüler modelleri ise "Regulator" model olanlarıdır. Bunlar diğer Roskopf makinalara göre daha büyük ve mekanik açısından biraz daha geliştirilmiş bir sisteme sahiptir ama genel karakteristik aynıdır.
Çalarlı Roskopf cep saatleri de üretilmiştir (genelde çeyrek çalarlı olurlar) fakat diğer marka çalarlılar kadar talep görüp kullanıcılar arasında popüler olmamıştır.

Roskopf'un Osmanlı Pazarı içinde üretilmiş Alaturka kadranlı Şimendifer/ Chemin de fer (yani demiryolu) marka cep saatleri de mevcuttur. Bunların genelde kadran ve kasa arka kapakları üzerinde lokomotif gravürü bulunur.
Unutmadan Oris marka Alaturka kadranlı cep saatlerinin mekanizmaları da çoğunlukla Roskopf'tur.

Benim söyleyebileceklerim bu kadar...
Eksiklerim ve yanlışlarım muhakkak vardır.
Herkese selamlar ve keyifli forumlar...
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Re: Vintage Erotik Cep Saati

Mesaj watchhunt06 » 07 Şub 2013, 01:58

Ustam...
Maalesef saatiniz 1890 lara ait değil roskopf makine diye tabir ettiğimiz ve bazılarının telmaşa dedikleri çalışırken bi dünya gürültü çıkaran 1920-30 lar arasına ait saat ve bu tür saatler hiç bi zaman erotik kadranlı olarak imal edilmedi sanırım saatinize eklenen bir kadran yani bir frankestein saatiniz var kadrana dikkat edin 12 rakamı olması gereken yerde değil.....
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners