TSF'ye 羹ye olal覺 癟ok k覺sa bir zaman ge癟mi ama bu kadar s羹rede bile hem bilgi daarc覺覺mda hem saat kutumun i癟inde

Konu a癟maktaki maksad覺m sizinle bu deiimi paylamak ayr覺ca yeni saatlerimden biraz bahsederek benim gibi acemi bir saat merakl覺s覺na g羹zel bir saat kutusu oluturmaya yard覺m etmektir. Sizler de kendi bilgi ve hikayelerinizi payla覺rsan覺z 癟ok sevinirim. Ayr覺ca yeni kurallar ekleyebilirsiniz

ncelikle kendi tecr羹belerime g繹re oluturduum temel 5+1 kural ile balamak istiyorum.
0- Bu kurala s覺f覺r numaras覺n覺 vermek istiyorum 癟羹nk羹 iin temeli salam olmal覺. Eer Amerika'dan 50 dolara Armani filan alm覺yorsan覺z, kesinlikle T羹rkiye'de moda markas覺 saatlerini almay覺n, onlara kuru para vermeyin. Hele 200-300 liralar verdiyseniz kendinize ceza olarak tokat at覺n.
1- Bu foruma 羹ye olduktan sonra en az 1 ay boyunca sabah akam okuyup siteyi hatim edene kadar hi癟 bir saat almay覺n.
2- Bu s羹re癟te yaant覺n覺za, mesleinize, giyim stilinize ve hobilerinize g繹re ne tarz saatler almak istediinize karar verin. Bilek 繹l癟羹n羹ze g繹re de max ve min ka癟 mm 癟aplar覺nda saat kullanabileceinizi 繹renin.
3- Forumu okuduktan sonra, bir anda bir癟ok saate ilgi duymaya balad覺ysan覺z, ya da aniden maa覺n覺z iki kat覺na 癟覺k覺p saat alabilecek duruma geldiyseniz: DURUN, DER襤N NEFES ALIN ve SAK襤N OLUN. Ne olursa olsun bir saati ilk kez g繹rd羹n羹z ve y覺ld覺r覺m ak覺 oldunuz diye almay覺n. 100 lira olsa bile almay覺n. Hemen TSF'ye girin, kullan覺c覺 incelemelerini ve yorumlar覺n覺 okuyun, yoksa yeni bal覺k a癟arak 羹yelere dan覺覺n. Ayn覺 fiyata alabileceiniz dier saatlere bak覺n. Eer karar verirseniz o modelin t羹m renk ve kombinasyonlar覺n覺 da kontrol edin. Son olarak T羹rkiye distrib羹t繹r羹 kimmi, nas覺l bir irketmi onu 繹renin. Art覺k piyasaya 癟覺k覺p 10 tane saat癟i ile pazarl覺k etmeye haz覺rs覺n覺z. 10 tane i癟inden en g羹ven veren ve ucuz satan覺ndan saatinizi alabilirsiniz.
4- 3.numaral覺 maddede sat覺n alma k覺sm覺na ge癟meden 繹nce TSF sat覺l覺k saat ilanlar覺n覺 inceleyin. Nereden, kimden ve ne kadar ucuza saat al覺rsan覺z al覺n 2 numaral覺 maddeyi referans alarak ihtiyac覺n覺z olan tarz覺n d覺覺na 癟覺kmamaya 繹zen g繹sterin. Vitrinde yap覺lan hesap evde tutmaz. Ee diyelim ki indirim sitelerinde bir saat g繹rd羹n羹z, fiyat g羹zel, almazsan覺z t羹kenecek, markay覺 iyi tan覺yorsunuz ama modeli bilmiyorsunuz. Ne yapacaks覺n覺z? Tabii ki yine ALMAYIN.
5- Son madde olarak belirtmek isterim ki 5 tane y羹ksek s覺n覺f saatiniz varsa 500 tane normal saatiniz olmas覺ndan daha mutlu olursunuz. O y羹zden ben de her g羹n 1 tane saatim olsun, o da Omega Planet Ocean olsun taraf覺na yaklamaktay覺m. Yani bekleyin, sabredin, para biriktirin ve en iyisini al覺n. Yolda y羹r羹rken kald覺r覺ma deil saatinize bakarak y羹r羹rs羹n羹z, az覺n覺z kulaklar覺n覺za var覺r, hayat daha g羹zel olur.
imdi s覺ra saat kutumun i癟inde meydana gelen deiikliklerde.
ncelikle 2 ay i癟inde satt覺覺m, kutudan temizlediim ve bunu yapt覺覺m i癟in 癟ok mutlu olduum saatlerin fotolar覺na yorum yapmadan k覺saca bakal覺m:

imdi TSF 繹ncesinde ald覺覺m ve hala elimde duran saatlere bakal覺m:
襤svi癟re veya japon olmasa da eer paran覺z varsa farkl覺 stili ve salam kasas覺 nedeni ile TW Steel marka bir saat alabilirsiniz. Ama ilk ve tek saatiniz olacaksa 繹nce dierlerine y繹nelin:

Ya覺n覺z kemale ermise, ince, kibar, 覺k ve sade bir saat olsun, isvi癟re yap覺m覺 olsun, safir caml覺 olsun ve tak覺m elbiselerim ile giyeyim, fiyat覺 da 500den fazla olmas覺n diyorsan覺z bu saati alabilirsiniz:

Kural 0 gerei bu saatlerden almay覺n. Ucuz da bulsan覺z almay覺n. Ama bende var, hatay覺 yapt覺k bir kere kullanaca覺z biraz:

Vee TSF sonras覺 edindiim as覺l portf繹ye bak覺yoruz. Acemilere tavsiye edilecek saatlerin bir 繹zetidir bundan sonras覺ndaki saatlerim. Hem de TSF'de en 癟ok tavsiye edilen saatlerin 繹nde gidenleridir. Bouna da tavsiye edilmediklerini tekrar anlad覺覺m覺z saatlerdir:
A) Tissot Le Locle ! Almak i癟in 3 hafta fiyat arat覺r覺p pazarl覺k ettiim, r羹yalar覺ma giren, ald覺ktan 繹nce de sonra da bakmaya bile doyamad覺覺m saat. Forumda 癟okca tavsiye edilen saatlerden birisidir, Visodate ile kar覺lat覺r覺lmaktad覺r. Ben de nette yapt覺覺m arat覺malarda akl覺m visodatee gittiyse de ve lelocleun siyah deri kordonlusunu beenmi olsam da saat癟ide hepsini koluma tak覺p denediimde bunu almaya karar verdim. Tart覺maya ve anlatmaya gerek yok, bu fiyatlarda (800-850 TL) klasik saat alacaksan覺z 1 numaral覺 tercihiniz olabilir.

B) Tissot PRS 516. Ben s羹rekli tak覺m elbise giymiyorum, her g羹n her yerde, sporda olsun ite olsun takaca覺m, hi癟birinde de abes ka癟mayan, beni utand覺rmayacak, salam, dayan覺kl覺, evladiyelik ve de 癟ok 覺k bir saat hem de 850 liraya olmaz m覺 diyorsunuz? Yan覺ld覺n覺z, ite o saat bu saat.

C) Seiko Black Monster. Arkada ben asiyim, frapan saat takar覺m klasie gelemem, saatle dalar覺m da 癟覺kar覺m da, partiye de kat覺l覺r覺m, kayak da yapar覺m hepsinde beni dier insanlardan farkl覺 g繹stersin ve iddial覺 olsun diyorsan覺z, o saat de ite bu saat. Ben forumdan bir arkadatan yeni modelini ikinci el olarak ald覺m. 2 g羹n 繹nce elime ge癟ti. imdiden 癟ok sevdim, bay覺ld覺m. Kendileri yine forumda s羹rekli ad覺 ge癟en, bol bol tavsiye edilen bir saattir.

D) Orient Mako XL. Ya basto, abicim iyi ho diyorsun, b繹yle bir s羹r羹 para harcam覺 saatleri alm覺s覺n ama benim imkanlar覺m k覺s覺tl覺. Dolay覺s覺yla bana 繹yle bir saat s繹yle ki hem ucuz olsun, hem dayan覺kl覺 olsun, su ge癟irmesin, ite takay覺m, bah癟e 癟apalarken takay覺m, uyurken takay覺m, 覺k olsun hem de farkl覺 olsun, ee bir de ben saat merakl覺s覺y覺m o y羹zden otomatik olsun yani yukar覺daki 3 saatin birleimi olsun fiyat覺 da 300 lira olsun diyenlerin saati de bu saatin mavi kadranl覺s覺. Aslan saatte 650 lira isteseler de yutd覺覺ndan getirtirseniz 300 liraya alabileceiniz bir saattir. Ben de forumda bir arkadatan ikinci el ald覺m. Ohh ne iyi yapm覺覺m valla her yerde i癟im rahat tak覺yorum, hem seviyorum hem ac覺madan kullanabiliyorum.