invictas yazdı:Umarım gönlünüzdeki koleksiyona en kısa sürede kavuşursunuz.
2fast4u yazdı:salihy bu sıtede sızın bılıp benım bılmedıgım bır koleksıyoner mı var acaba

bu soru bana göre bu forumu aşar ha akıl ıstersenız cok cıkar ama burada genelde karı gorunce elden saatı cıkaran bır cogunluk mevcut

tsf de saatleri bırıktırmek out (rus hariç)
tsf ve koleksiyonerlik. forumda malesef "bozuklukları tümletmek" gibi koleksiyonerliği anti-teşvik eden genel bir kanı var. burada olay "one watch nirvana".
koleksiyonerlik güzeldir

Koleksyonerlik elbette güzeldir ancak mevzu kol saati olduğunda durum değişiyor zira koleksyonu yapılmaya çalışılan obje bir kartpostal, pul veya para gibi biriktirmek ve/veya sergilemek dışında kullanım alanı olmayan ve dünyasına girildiğinde insanın beğeni eşiğinde herhangi bir değişim arz ettirmeyen bir ürün değil..
Kendi adıma örnek vermek gerekirse net bir şekilde söyleyebilirim ki benim kol saati koleksyonu yapmama imkan yok..

Sebep ise direkt bütçe ve beğeni eşiği ile alakalı.. Saat merakım varolduğundan bu yana tahminim 150'nin üzerinde saat kullandım.. Şu an sadece iki ad. saatim var.. Bu durum gayet normal çünkü benim saat mevzusundaki teknik bilgim ve markalara/modellere bakış açım değiştikçe yaptığım seçimler güncelliğini hatta doğruluğunu kaybeder hale geliyor ve sonuç eldekilerden hiç veya en az tercih edilen saati satıp/takaslayıp farklı bir ürüne upgrade etmeye çalışmama sebep oluyor.. E bu beğeni eşiğinin doğası gereği yukarı doğru gittiğini de düşünürsek ( Rolex takmaktan sıkılıp Swatch biriktirmeye başlamam nasıl söz konusu değilse ) içinde bulunduğum durum ve buna bağlı olarak izlediğim tavır gayet mantıklı geliyor..
1994 senesinde büyük bir hevesle aldığım ve senelerce zevkle kullandığım 6139 Seiko Auto-Chrono saatim artık bana hiçbirşey ifade etmiyor.. Hatta aynı yıllardan bir Bull Head de birşey ifade etmiyor.. Şimdi ben bu saati alıp da koluma takmayacaksam ve bu saatin satılması durumunda beni tekrar mutlu edecek başka bir saate finans sağlayacağı ( ve benim bu ek büteye ihtiyacım olduğu ) aşikarken ben bu saati neden tutayım..? Derseniz ki "Ya maneviyat, yaşanmışlık..?" ben de derim " Var birkaç fotoğrafım o saatle, kafidir bana.. "
2fast dostumun değindiği mevzu doğruluk payı içermekle birlikte " kar edilmesi durumunda saat mutlaka satılır " kadar drastik bir tespite de katılmıyorum.. Sabit veya beğeni eşiğinin artış ivmesi ile paralel hareket etmeyen bütçelerde bu tür alışverişlerin olması kaçınılmaz.. Aramızda saat değiştirme mevzusunda hem saat sayısı hem de sahip olma süresi konusunda rekor değerlerde seyreden dostlarımız var elbet ( vincefb okuyor musun dostum..?

) lakin TSF'deki tüm saatseverlerin amatör ruhlarını bir kenara bırakıp bu hobilerini kazanç kapısı olarak gördüğüne de inanmıyorum..