mrbars yazdı:orient logosu en sevdiğim saat logolarından biri.
low-end ama bir yandan da hoş bir marka imajı yaratıyor.
kadran üzerine boyayla değil de, fiziki bir logo koymaları da nezih.
mako fiyatı amerikada 100-120 usd dolar. 200 metre mertebelerinde, vidalı tepeli, otomatik (40 yıllık 469 kalibre), 40 mm diver için olağandışı bir fiyat.
fakir adamın aktivite saati. deniz, havuz, bıcıbıcı ile tuvalet temizleme, araba yıkama, ev/araba tamirat işleri saati olarak ideal. safir camı da 20-30 usd fiyata alınıp modlanabilir sanırım. makolar, mütavazi saat çekmecemde (fakir adamın çekmecesi) en sevdiğim modellerden.
mrbars yazdı:fsinan, low-end'i prestij anlamında kullandım. kalite olarak da orient bu fiyata çok iyi giriş seviye otomatik sunmakta ancak noksanları yok değil. eksik noksan diyorum ama neticede 120 dolara daha ne satılabilir onu da pek bilmiyorum. bu paraya utanmayıp literally in-house mekanizma bile veriyorlar.
saat piyasasında prestijin büyük bir kısmı fiyat segmenti ve menşei ile değerlendirildiğinden, orient'i low-end olarak görmekteyim.
not: mako xl 44 mm çap ve boynuz detayı ile ihtişamlı duran bir saat, ancak mako xl bir diver ise ciddi dizayn ve teknik dizayn hataları var. o yüzden mako'yu daha daha başarılı buluyorum.
not: önyargılı yazmadım; 2 mako, 1 mako xl ve bir başka otomatik orient saat de çekmecemi süslüyor.
Thevenin yazdı:Her zaman iyidir![]()
![]()
Casio GXW-56
Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check
Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot], btwatch, cihanmert, recklesstr, sentez42 ve 145 misafir
|