TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Kayışı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Kayışı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Mesaj asymptote » 11 Oca 2013, 23:09

Somon balığı derisinden saat kayışı olur mu? :D
Resim
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 12 Oca 2013, 00:23

Ufak bir araştırma sonucu öğrendim ki her nane olduğu gibi saat kayışı da oluyormuş bu deriden:
Resim
Resim
Resim
Resim
Fakat işlenmesi zor mudur? ve nasıl saklanır? Bendeki deri kuruyup dökülmeden ne yapmalıyım? :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Emre » 12 Oca 2013, 01:00

asymptote, sen diyorsun ki danayı kestim bunun derisinden kayış olur mu, ne yapayım bekleteyim mi :)

İşlenmesi çok kolaydır. Elimde siyah harika bir balık derisi mevcut ama somon değil. Ne olduğunu da araştırmadım henüz. Fil, hipopotam, köpek balığı, balık, vatoz, lizard, envai çeşit yılan, deve kuşu, deve kuşu bacak.....gibi onlarca çeşit var, şimdilik kolayıyla, dana derisiyle çalışıyorum. Sonrasında başka maceralara girişeceğim sırası gelince. Balık, özellikle somon derisi son zamanlarda popüler oldu. Anti-Alerjik olması ve belki de insan derisine en dost deri olması en büyük avantajı. Kıvamı ise lizard derisi ile aynı. Sert ve ince.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Emre » 12 Oca 2013, 01:02

Bu arada kavram karmaşası olmasın, işlenmesi kolaydır fakat bir sürü tanning işlemi geçirdikten sonra kullanılabilecek haliyle işlenmesi kolaydır :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj vincefb » 12 Oca 2013, 01:16

Emreeeeeee ne zaman benim california için kayış geliyor bak bekliyorum almıyorum kayış falan :thumbup: :champ: :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj vincefb » 12 Oca 2013, 01:19

ya şöyle bir deneme yapsak beklemesek olmaz mı? :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj Emre » 12 Oca 2013, 01:27

vincefb yazdı:Emreeeeeee ne zaman benim california için kayış geliyor bak bekliyorum almıyorum kayış falan :thumbup: :champ: :D

Coming soon :) 2 haftaya onlarca çeşit kayış çıkmış olacak :)
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj sedir » 12 Oca 2013, 07:55

Emre yazdı:...Yapmaya çalıştığım şeyi gerçekleştirmek adına Türkiye'nin en büyük kurumsal şirketlerinden birindeki işimden ayrıldım. Yani şu anda yegane işim saat kayışı işi. Amacım sevdiğim işi yapmak ve bu işin gerçekten de hakkını vermek. İnşallah başarılı olurum...

Emre, tebrik ediyor, en içten duygularımla başarılar diliyorum. İlgi çekici bir fikir ve teşebbüs olmuş, inşallah dilediğin başarıyı kolayca elde edersin. Allah yardımcın olsun.

Bir süredir yine sadece okur pozisyondaydım. Konu başlığını görünce kayış alırken neye dikkat edeceğiz işte, deri-suni deri, ne derisi,uygun çap, toka ve saire deyip açmamıştım bile. Meğer neler varmış neler!
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Md07 ve 382 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners