TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe 5140P Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Patek Philippe 5140P Yorum

Mesaj SalihY » 06 Oca 2013, 04:58

Bu saat hala üretiliyor mu acaba arkadaşlar?

Katalogda olduğundan çok daha başarılı duran bir iki fotoğrafını buldum. Bir daha Patek almayı düşündüğüm zaman ki listeme girdi :D Kot pantolonla, yani günlük kullanım için de çok şık bir saat gerçekten.

Resim
Kullanıcı avatarı
SalihY

Re: Patek Philippe 5140P

Mesaj SalihY » 06 Oca 2013, 05:04

Bir de 37mm diyor ama fotoğrafta 40-41 mm gibi duruyor :) En azından 5550p'nin benim bileğimde durduğundan oldukça büyük duruyor, ki o da 37mm. Ne diyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj drk » 06 Oca 2013, 12:26

Bu saat için sizin aldığınızın normal versiyonu diyebiliriz. Mekanizma olarak sizin aldığınız çok daha üstün, onun dışından kadran ve kayış rengi farklı sadece. Boyut farkı muhtemelen fotoğraftaki bilekten kaynaklanıyordur. Ben olsam spor saat için patek almazdım ki zaten bu iş için mükemmel bir saatiniz var, Schumacher :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 06 Oca 2013, 12:29

Salihy gözünü seveyim biraz ara ver , helak olduk burada :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj aokyy » 06 Oca 2013, 14:01

Drk yazdı:Bu saat için sizin aldığınızın normal versiyonu diyebiliriz. Mekanizma olarak sizin aldığınız çok daha üstün, onun dışından kadran ve kayış rengi farklı sadece. Boyut farkı muhtemelen fotoğraftaki bilekten kaynaklanıyordur. Ben olsam spor saat için patek almazdım ki zaten bu iş için mükemmel bir saatiniz var, Schumacher :thumbup:

Alınan saat ile bu saatin mekanizmaları arasında ne gibi farklılıklar var ki çok daha üstün olabiliyor? Diğer saat için mekanizmada kullanılan parçaların yeniliklerinden bahsetmiştin mesela (Spiromax balans yayı, Pulsomax eşapman, GyromaxSi balans vb.) Bunun ondan farkı nedir?
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj drk » 06 Oca 2013, 14:26

Bunun ondan farkı yazılan yeni parçaların olmayışıdır :)

Diğer mekanizma ile ilgili detaylı bir inceleme mevcut linkte :arrow: http://jlc.watchprosite.com/show-forumpost/fi-11/pi-4546588/ti-702798/s-0/

Böyle firmalar için bu tarz yenilikler kilometre taşı olarak nitelendirilebilir. Geleneklerine bu denli bağlı saatçiler için böyle bir gelişim hem çok riskli hemde cesurca bir hamledir. Mükemmeli bir adım öteye taşımak zaten çok zor bir iş olduğundan bu başarıyla sonuçlanmış deneysel çalışmayı barındıran bir saat her zaman daha kıymetlidir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj AboveTheRim » 06 Oca 2013, 14:40

Drk link için sağol :thumbup:

5550P tekrar hayırlı olsun Salihy :thumbup: Günlük kullanım için PP almayı şuan tam olarak kuramıyorum :lol: O yüzden bir fikrim yok
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj AboveTheRim » 06 Oca 2013, 14:43

Sonraki adımım bir Lamborghini almak olurdu sanırım. Saatlerimiz direksiyon başında başlığında misal yeni nesil bir Gallardo ile resim paylaşabilirsiniz daha çok PP dizmektense :champ:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 135 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners