TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Canlı Canlı Takınca İşler Değişiyor... Omega SM Fikirleriniz

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Canlı Canlı Takınca İşler Değişiyor... Omega SM Fikirler

Mesaj Archimed » 03 Oca 2013, 00:54

Benim SM 300M, 41 mm'lik ve geçen yıla ait model. İç kadranı dalgalı yapmışlar, ancak yeni modellerinde kadrandaki dalgayı kaldırmışlar. Eğer bulabilirsen bendeki gibi olan, yani kadranı dalgalı olan versiyonu daha şıkır şıkır duruyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj fsinan » 03 Oca 2013, 01:36

Archimed yazdı:Benim SM 300M, 41 mm'lik ve geçen yıla ait model. İç kadranı dalgalı yapmışlar, ancak yeni modellerinde kadrandaki dalgayı kaldırmışlar. Eğer bulabilirsen bendeki gibi olan, yani kadranı dalgalı olan versiyonu daha şıkır şıkır duruyor.

Bence yeni model daha sofistike, dial da seramik ve düz daha iyi.

Ayrıca bileziği de daha kaliteli, vidalı daha kalın yapısı var.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Analyzer » 04 Oca 2013, 22:56

Bu modeli bugün detaylıca inceledim, gerçekten çok beğendim ve başarılı buldum. Sub mu, Bu mu derseniz, kişisel olarak oyumu Sub'dan yana kullanırım lakin beğeni meselesi tabii ki arada uçurum bir fark olduğunu düşünmüyorum. Mavi mi, siyah mı derseniz ise bence kesinlikle ve kesinlike mavi. O ne güzel bir mavidir :champ:
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Mesaj fargo » 05 Oca 2013, 14:16

Zevkler tartışılmaz tabi ama ben PO'nun kesinlikle daha güzel ve şık olduğunu düşünüyorum. Bir yıldır PO 2500 calibre kullanıyorum ve bakmaya doyamıyorum desem yeridir. Saatin kendisini bir yana bırakalım, hemen hemen piyasadaki en güzel metal bileziğe sahip olduğunu düşünüyorum. Belki rakip olarak UN Maxi Marine serisinin metal bileziklerini görebilirim. Rolex Sub'ın maalesef teneke gibi olan metal bileziğinin yanında PO'nunki çok tok ve hafif bombesiyle mükemmel görünüyor. Rolex'in çelik kalitesi daha yüksek diye biliyorum ancak benim gözümde PO bileziği 10 üzerinden 9.5 ise, Rolex Sub bileziği 5. Tabi Sub ve PO arasındaki diğer özelliklere girmiyorum, ikisinin de farklı alanlarda üstünlüğ olabilir, ancak zamanında aralarındaki fiyat farkını çok fazla bularak PO'ya karar vermiştim.

Yeni PO'larda in-house mekanizma güzel olsa da, fiyat farkına değip değmeyeceği konusunda kararsızım. Benim saati 3 gündür ölçüyorum ve +2, +1, +2 saniye sapma oldu, yani neredeyse quartz kalitesinde bir ölçü. Bunu ETA modifiye movementla yapabiliyorsa varsın yapsın.

Ancak yeni PO'ların hareketininin görülebilmesi, bezelinin rengi, crown ve helium çıkış bölümlerinin daha belirginleştirilmiş olması, numaralarının ve Omega logo ve yazısının raised olması ve bezelin tırtıklarının daha güzel olması söz konusu. Yani eğer yeni PO'ya geçeceksem in-house movementtan çok bu bahsettiğim detaylar daha etkili olacaktır.

Maalesef bahsettiğiniz modeli ben hiç beğenememiştim baktığımda, bilezikten dolayı doğrudan elemiştim, ancak sizin zevkiniz, hayırlı olsun şimdiden, güle güle kullanın.
Kullanıcı avatarı
fargo

Mesaj tiktak98 » 05 Oca 2013, 14:57

Bu SM in bilezigini acikcasi cok begenmedim . bunu sadece resimlere bakarak soyluyorum tabiki , zevkler ve renkler tartisilmaz :thumbup:

ve bide renk icin yorum yapayim , mavi renk hos durmuyor degil ama sanki bir sure sonra sikilabilir insan gibi , o bakimdan siyah daha az riskli gibi bana gore..
Kullanıcı avatarı
tiktak98

Mesaj SeRxx » 05 Oca 2013, 16:06

Fargo öncelikle foruma hoş geldin, PO 2500 icin yazdıklarının çoğuna katılıyorum yalnız Sub'ın metal bileziğinin görsel olarak sizin tabirinizle teneke gibi olması kalitesiz olduğu anlamına gelmemekle birlikte gercekten bileği PO'ya göre daha iyi saran yapısının olduğunu düşünüyorum. Ben de PO 2500 kullanıyorum metal bilezik hem görsel olarak doyurucu hem de dokuduğunda kaliteyi kesinlikle hissettiriyor.
Aynen yeni PO'nun detay işçiliği gercekten şahane olmuş, tek eksi tarafı eskiye göre daha kalın olması; yeni PO'ya gecersem bunda tasarımın etkisi fazla olur. Sub ve PO kendi fiyat segmentinin tartışmasız en iyi diver'ları .
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj buTa » 05 Oca 2013, 17:00

SeRxx yazdı: Aynen yeni PO'nun detay işçiliği gercekten şahane olmuş, tek eksi tarafı eskiye göre daha kalın olması; .

Bak şimdi... :? :D
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj SeRxx » 05 Oca 2013, 17:45

buTa yazdı:
SeRxx yazdı: Aynen yeni PO'nun detay işçiliği gercekten şahane olmuş, tek eksi tarafı eskiye göre daha kalın olması; .

Bak şimdi... :? :D

Tabi bu kalınlık benim gibi ince bileklik biri icin sorun degilse, kimse icin sorun olmaz ;) :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 145 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners