TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Mesaj cavro » 04 Oca 2013, 22:59

fbolukbas hocam ilk eklediğiniz ay ve istasyon fotoğrafını görür görmez indirip masaüstü fotoğrafı yaptım pek güzel oldu :)

asymptote araştırmaya, öğrenmeye değecek biri daha çıktı teşekkürler :thumbup:

yüzeysel araştırma ardından not: ufkum hızla artışta :)
kim bilir kaç bilge insan yaşamıştır bilmediğimiz, gözümüzden kaçırdığımız, böyle ilham veren ve ilk ateşi yakan
şöyle güzel bir sözü varmış eklemeden geçmek istemedim

"Ne gördüğüm hakikati gizlemekten hoşlanırım, ne de bunu açıkça ifade etmekten korkarım. Aydınlık ve karanlık arasındaki, bilim ve cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım. Bundan dolayı her yerde zorlukla karşılaştım ve cehaletin babaları olan resmi akademisyenlerin yanı sıra kalın kafalı çoğunluğun öfkesinde hedef olarak yaşadım."
Kullanıcı avatarı
cavro

Mesaj buTa » 05 Oca 2013, 00:35

asymptote yazdı:
fbolukbas yazdı:Bir zamanlar 400mm kuş çektiğim objektifle denemiştim Jupiteri çekmeyi, ama en fazla bu kadar olabilmişti :(

Bundan tam 400 yıl önce Galileo Galilei de kendi geliştirdiği teleskobuyla bu kadarını gözlemleyebilmişti.. ;) Onun bu gözlemi Aristo'nun Geosantrik evren modelini tümüyle yıkmıştır. Aslında Kopernik'le iyice zayıflamıştı fakat Galileo' nun Jübiter'i ve etrafında dönen uydularını gözlemleyerek bunu yayınlaması öldürücü son vuruşu yaptı diyebiliriz.

Kopernik'i Galileo'dan önce ve Galileo'dan daha ateşlice savunan biri vardı: Giordano Bruno. Bu isim tarih kitaplarında pek geçmez, sanırım bunda insanlığa karşı işlenmiş çok büyük bir utancın gizlenmek istemesi de etkili. Giordano Bruno Engizisyon mahkemesince yargılanıp idama mahkum edilmiş ve Roma'da diri diri yakılmıştır. Rivayet edilir ki yargıca son sözü şu olmuştur:

Burada idama mahkum edilen benim ama siz bu ilamı bildirirken benden daha çok korkuyorsunuz..

Bruno'nun diri diri yakılarak infazının gerçekleştirildiği Roma'daki Campo de Fiori meydanındaki heykeli.
Resim

Bugün o meydanda pazar kuruluyor, insanlar alışveriş yapıyor. Heykeli o pazarda alışveriş yapan İtalyanlara sorsanız eminim çoğu da kim olduğunu bilmez..

'Tanrı , yeryüzünde kendi hakimiyetini kılmak icin iyi insanları kullanır. (orn. peygamberler). Kötü insanlar ise kendi hakimiyetlerini kılmak icin Tanrı'yi kullanırlar ' diye cok hakikatli bir söz söyleyen Bruno bu Bruno degil mı Asymptote..?
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj fbolukbas » 05 Oca 2013, 01:05

cavro yazdı:fbolukbas hocam ilk eklediğiniz ay ve istasyon fotoğrafını görür görmez indirip masaüstü fotoğrafı yaptım pek güzel oldu :)

Cavro :champ: Bu konularla masaüstün hiç boş kalmaz, daha ne kadar güzel wallpaper'lık fotoğraflar var..
Mesela hubble'ın gözünden kareler :

http://hubblesite.org/gallery/wallpaper/
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj cavro » 05 Oca 2013, 01:16

fbolukbas yazdı:
cavro yazdı:fbolukbas hocam ilk eklediğiniz ay ve istasyon fotoğrafını görür görmez indirip masaüstü fotoğrafı yaptım pek güzel oldu :)

Cavro :champ: Bu konularla masaüstün hiç boş kalmaz, daha ne kadar güzel wallpaper'lık fotoğraflar var..
Mesela hubble'ın gözünden kareler :

http://hubblesite.org/gallery/wallpaper/

biliyorum bu siteyi takip ederim ara ara yada internette dolaşırken bir şekilde buraya bağlanır yolculuk :)
ama sadelikten yana bir yapım olduğu için sevemedim renkli cıvıltılı bulutsu, galaksi fotoğraflarını hiç :)
Kullanıcı avatarı
cavro

Mesaj asymptote » 05 Oca 2013, 01:25

Doğrudur buTa. Hikmet dolu çok sayıda sözü var Bruno'nun, bu da onlardan bir tanesi. Bruno'nun acıklı hikayesi çok etkileyicidir ve tarihsel bir figür olarak bendeki yeri ayrıdır.. Hayatına rahip olarak başlamış ve çok okumuş, çok araştırmış bir isim. 15 binden fazla kitap okuduğu söylenir ki bu o dönem için korkunç bir rakam. Günümüzde dahi çok büyük yazarlar bu denli okumazlar. Rahip olduğunu söyledik, bu hiç şaşırtıcı değil, zira Avrupa'da en büyük bilim adamları aydınlanma ve Rönesans döneminde hep rahiplerden çıkmış. Yakın tarihimizde de daha sonra Big Bang olarak adlandırılacak olan genişleyen evren teorisini ilk ortaya atan kişi bilinenin aksine Hubble değil, aynı zamanda bir rahip olan Georges Lemaitre isminde bir fizikçidir.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj buTa » 05 Oca 2013, 01:32

Gunümüzde ilginç bir durum olarak gorunse de ortaçağ da birçok şeyi olduğu gibi bilgiyi de elinde tutan kilise olduğu icin şaşmiyorum aslında Asymptote. Teşekkürler bilgiler ve paylaşımlar icin... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj asymptote » 05 Oca 2013, 01:36

Haklısın, en büyük kütüphaneler manastırlardaydı.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mlm » 05 Oca 2013, 01:58

Takipteyim, harika şeyler öğreniyoruz, emeklerinize sağlık :champ:

Marstan dünyanın görünüşü :shock:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners