TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Mesaj mrbars » 04 Oca 2013, 00:54

marstan dünya - koca uzayda küçücük bir gezegen.. bir miktar ürkünç :shock:

Resim
foto: Spirit Rover on Mars
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj fbolukbas » 04 Oca 2013, 01:00

2xF11

Asymptote sanırım kit "yenir" :)

mrbars yazdı:ISS'in dünyadan görünüşü - sağ alttaki parlaklık venüs :geek:

İnsan yapımı bu gök cisimlerinin de gözlemcileri var :) Aslında ay fotoğrafındaki gibi çekmek elimdeki objektifle idare edecek şekilde olabilir.
Uyduların ne zaman nerden görülebileceğini takip edebileceğimiz siteler vardı.

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj mrbars » 04 Oca 2013, 01:01

2 x f11

aydan dünya:

Resim
foto: kaguya, ayın yörüngesi @100 km, 18 ekim 2007

aydan dünyanın batışı :geek:
fotolar 70 saniyede alınmış. kaguya, 7 kasım 2007

Resim
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj fbolukbas » 04 Oca 2013, 01:07

Mrbars çok güzel paylaşımlar. En çok Mars'tan Dünya'nın görünüşü etkiledi beni. Harika :champ:
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj drk » 04 Oca 2013, 01:12

Şu sıralar forumun en çok dikkatimi çeken konusu :thumbup: Paylaşımlarınız için çok teşekkürler :champ: Kimisi önceden bildiğim şeyler olmasına rağmen her öğrendiğim bilgi ve gördüğüm fotoğraf karşısında sanki ilk defa karşılaşıyor muşcasına şaşırıyorum ve bir o kadar da hoşuma gidiyor :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 04 Oca 2013, 01:15

Ne güzel bir dünyamız var.. Düşününce şu mavi gezgende 6 milyar insan, milyonlarca tür canlı yaşıyor.. :roll: Ayda Dünya'yı izleyerek uykuya dalmak isterdim..

fbolukbas fotoğraflar harika.. Nasıl bir objektifle çekiyor adamlar bunları?.. :geek:

mrbars Mars'tan Dünya'nın görünümü gerçekten korkunç.. Yerimizi bilmemiz açısından önemli ama. Dünya'yı 1 cm çapında bir çakıl taşı olarak düşünürsek Mars bizden 45 metre uzakta. (Çoğu zaman daha uzak, bu en yakın uzaklığı..)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 04 Oca 2013, 01:30

Drk :champ:

asym. Genelde Aynalı bir teleskopa monte edilen (yada uydurulan) compactla bile çekiyorlar.
Bu amca ne yapmış çok incelememiştim. Tabi o güneş fotoğraflarında keramet güneş filtrelerinde..
Güneş yeterince büyük olduğu için mercekli objektife bir filtre uyduruncada çok iyi sonuç alınacağını tahmin ediyorum.

mrbars yazdı:Resim

Bir zamanlar 400mm kuş çektiğim objektifle denemiştim Jupiteri çekmeyi, ama en fazla bu kadar olabilmişti :(
Edit: Solda : Callisto Ve Europa, Sağdaki Ise Ganymede. Dördüncü Uydu Io Ise Jupiterin önünde veya arkasında kalmış.

Resim
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 04 Oca 2013, 01:56

fbolukbas yazdı:Bir zamanlar 400mm kuş çektiğim objektifle denemiştim Jupiteri çekmeyi, ama en fazla bu kadar olabilmişti :(

Bundan tam 400 yıl önce Galileo Galilei de kendi geliştirdiği teleskobuyla bu kadarını gözlemleyebilmişti.. ;) Onun bu gözlemi Aristo'nun Geosantrik evren modelini tümüyle yıkmıştır. Aslında Kopernik'le iyice zayıflamıştı fakat Galileo' nun Jübiter'i ve etrafında dönen uydularını gözlemleyerek bunu yayınlaması öldürücü son vuruşu yaptı diyebiliriz.

Kopernik'i Galileo'dan önce ve Galileo'dan daha ateşlice savunan biri vardı: Giordano Bruno. Bu isim tarih kitaplarında pek geçmez, sanırım bunda insanlığa karşı işlenmiş çok büyük bir utancın gizlenmek istemesi de etkili. Giordano Bruno Engizisyon mahkemesince yargılanıp idama mahkum edilmiş ve Roma'da diri diri yakılmıştır. Rivayet edilir ki yargıca son sözü şu olmuştur:

Burada idama mahkum edilen benim ama siz bu ilamı bildirirken benden daha çok korkuyorsunuz..

Bruno'nun diri diri yakılarak infazının gerçekleştirildiği Roma'daki Campo de Fiori meydanındaki heykeli.
Resim
Bugün o meydanda pazar kuruluyor, insanlar alışveriş yapıyor. Heykeli o pazarda alışveriş yapan İtalyanlara sorsanız eminim çoğu da kim olduğunu bilmez..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 28 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners