TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Neden Saat Takıyorsunuz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Neden Saat Takıyorsunuz?

Mesaj Triton » 02 Oca 2013, 11:48

Bu güzel bir soru. Neden saat takıyoruz? Çünkü insan farkında olmasa da bizim için en değerli olan şeyi zamanı gösterdiği için. Eğer dikkat ederseniz her ne kadar zaman bir saat üzerinde kendisini belirleyen 24 birimden oluşsa da ve yine buna kıymet vermeyen bir ülkede yaşasak da, aslında yaşamınız boyunca her saniyeyi bir defa yaşamak şansımız var.

Dolayısıyla bu kadar değerli bir olguyu işaret eden nesne de bence değerlidir. Ayrıca saatleri ve saat takmayı her zaman sevdim. Yedi yaşından beri saat kullanıyorum. İlki mekanik bir Hislon du. Ondan sonrakiler de zaten hala benimle.

Saatlerimi satmam ve değiştirmem. 9 adet saatim ve 1 adet Omega mekanik kronometrem var.

Mutlu mesut idare ediyoruz. Mekanik saat bakımı konusunda kendimi yeterince geliştirebilir ve bakım işini üstlenebilecek seviyeye gelirsem, özellikle Seiko 5 leri ve mekanik diver modelleri koleksiyon haline getirmek gibi bir niyetim var.

Ayrıca şartlar müsait olursa hedefte diğer bir Rolex (Daytona) ya da Panarai var.

Quartz saatleri aksesuar olarak kullanıyorum. Ayrıca iş için kullandığım bir Swatch modelidir. Güzel GMT takip ediyor.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj fsinan » 02 Oca 2013, 15:10

Neden takmayalım ki? 8-)
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj darkhorse » 02 Oca 2013, 15:46

Bendeki saat olayı (olayı diyorum çünkü zaman ayırmayı sevdiğim bir iş gibi) 1.5, bilemedin 2 yıl önce başladı. Nasıl başladığını tam hatırlamıyorum. Birdenbire diyebilirim. 28 yaşındayım. Daha önce quartz veya değil, neredeyse saat takmışlığım bile yok. Ama saatlerin mekanizmaları, dizayn ve işçiliklerinde yatan değer bende büyük bir saygı uyandırıyor. Arkasında bir sürü emek var ve sana sadece (eskiden saati söyleyebilmek statü göstergesiymiş ama bu çağda) çok basit bir bilgi verecek. Saati gösterecek.

Mesela bana bir quartz saat gösterip, "bak bu da saat, bu da saat; nesine o kadar para vereceksin" dediklerinde yaptığım açıklamalar beni bile tatmin etmiyor. Sonuçta quartz saatler, daha doğru gösteriyor nitekim. Bu açıdan zaten konunun, saati göstermek olmadığı besbelli. O yüzden telefon muhabbetlerine hiç girmeyin derim.

Erkeklerin oyuncaklarından sadece birisi saat. Zamanı o kadar da önemsemiyoruz; önemsiyor olsaydık atom saati takmaya çalışırdık.

Kabul edelim ki saati almadan önceki süreç bizi heyecanlandırıyor. Bilmemiz gereken onca bilgi, detay vs... Saati aldığımızda ise bir sonrakinin hayalini kurmaya başlıyoruz. Genel olarak erkeğin, çevresiyle kurduğu ilişki tipi diyebiliriz. Kadınlar dahil.

Not: Kimse kusura bakmasın ama genel olarak Rolex'leri tipten bayağı bir fakir buluyorum. Saat fuarına gittim Lütfi Kırdar'daki; yüzüne bakan yoktu Rolex'lerin. Param yok diye sallamıyorum bu arada. Bir Suunto'm var, bir de GShock'um. Mekaniğe geçiyoruz inş. bu sene.
Kullanıcı avatarı
darkhorse

Mesaj herofb » 02 Oca 2013, 16:20

Lütfi Kırdar'da Rolex'in yüzüne bakan mı yoktu yoksa Rolex Lütfi Kırdar'ın yüzüne bakmayıp fuara yalnızca 3-5 saat ve o görevli ile mi gelmiş
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj darkhorse » 02 Oca 2013, 16:26

Valla ben zaten sevmediğim için yüzüne bakan yok diye yorumlamış olabilirim :) Zaten traş bir fuar olduğu çok belliydi. Ölçü kabul etmeyin.
Kullanıcı avatarı
darkhorse

Mesaj asymptote » 02 Oca 2013, 16:35

Yahu şu konuda Rolex'in ne işi var?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj herofb » 02 Oca 2013, 16:46

asymptote yazdı:Yahu şu konuda Rolex'in ne işi var?

vallahi bende anlamıyorum , Rolex'e sallamak çoğunlukla yapılan işlerin başında geliyor
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Baran » 03 Oca 2013, 00:39

Meyve veren ağaç taşlanır ya bunun anlaşılmayacak bir tarafı yok abim ;)
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: EczAtes ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners