TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

15 Gün İçerisinde Geldiğim Nokta!...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 15 Gün İçerisinde Geldiğim Nokta!...

Mesaj Drago » 16 Ara 2012, 18:25

Ozgur yazdı:
fsinan yazdı:Allah allah dumur olmuş durumdayım :shock:

:lol:

+1

Ben de baya bi etkilendiğimi itiraf etmeliyim...hayırlısı olsun.
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj brckk » 17 Ara 2012, 00:08

Muhabbet super ;)

Bu arada sehir bilgisi gizli anladigim kadari ile :)
Kullanıcı avatarı
brckk

Mesaj Metin06 » 17 Ara 2012, 00:24

Drk yazdı:Öncelikle hoş geldiniz.

Yanlış anlaşılmaların, belirttiğiniz saatlerin liste fiyatları arasındaki trajik fiyat farklarından ileri geldiğini düşünmekteyim. Ben size yardımcı olayım, hepsinin fiyatlarını yazayım.

İlk yazdığınız 44mmlik ROO Chronographın Türkiye fiyatı yaklaşık 60 bin TL.
İkinci Jarno Trulli L.E. biraz daha pahalı 70 bin TL civarı.
Blancpainler 30bin ile 50bin TL arası değişmekte.
İlk IWCnin satış fiyatı 500,000bin TL'den fazla, diğerleri ise 90bin TL'ye yakın.
Omegalar ise 10bin TL civarı.

Şimdi karar vermek daha kolay olacak sanırım ;)

İlk mesajınız üzerinden gidersen çok doğru bir iş yaptığınızı belirtmek isterim. Asla acele etmeyin, bol bol araştırın, kafanızda belli başlı modelleri kesinleştirdikten sonra gidip denemeniz düşüncelerinizi allak bullak edebilir ama bu da bir ilerleme olacaktır. Şimdiden kolay gelsin.

Bu arada şu sitedehttp://www.luxurybazaar.com/class/classid_1_Watches.htmlbirçok marka ve modelin yurtdışı fiyatları yer almakta, Türkiye rakamları daha yüksek ancak fikir vermesi açısından yardımcı olabilir.

sayın @drk;
gerçekten onca yazılan cevaplar içerisindeki bana en çok yardımcı olacak mesaj sizin ki olmalı.şunu öncelikle beirtmeliyim ki asla bir saate 500000tl,hatta 100000tl gibi bir parayı veremem-vermem.hatta sizleri temin ederim böyle bir saatin hayalini bile kurmam.yine sizleri temin derim ki bazı arkadaşların iddia ettiği gibi senede 10 milyon kazanan biri olsam bile 500000tl vermem bir saate.belki 100000tl lik bir şey olabilir :roll: .tabi yazdığım listede böyle saatlerin varlığını görüpte,yine benim üzerine basarak söylediğim "bu saatlerin fiyat bilgilerine ulaşamadığımı ve bu konuda yardımcı olunmasını istediğimi" atlayınca bazı arkadaşlar "bu adam bizimle dalga mı geçiyor" moduna girmişler ki,üzülerek söylüyorum bu durum yine onların hatası.gelelim verdiğini ortalama rakamlar ışığında alabileceğim saatlere.daha öncede belirttiğim üzere işe omega ile başlayacağım sanırım.sonrasında ise sizlerinde yardımı ve desteğiyle birlikte (birileri çıkıpta sözlerimi yine yanlış anlayıp "şimdi de alacağı saatler için forumdam maddi destek almak adına mendil açacak galiba" demesin lütfen) İnşallah sahip olmaktan memnuniyet duyacağım bir koleksiyon oluştururum yıllar içinde.

herojd11 yazdı:Metin bey daha önce de defalarca yazdım açıkçası bana göre saat şu kadar bütçem var ne alayım diye alınmamalı öncelikle bir saat beğenilmeli hatta insanı heyecanlandıracak kadar çok beğenilmeli sonra alınabiliyorsa alınmalı yok eğer para biriktirip alınabilecek kadar uzaksa gerekşrse 1-2 sene beklenip alınmalı yok eğer benim 5270 sevdam gibi imkansızsa sizin o saati beğenmenizi sağlayan kriterler ortaya dökülüp buna göre bütçe içi alternatifler oluşturarak gidilmeli gibi alınmalı ya da en azından ben öyle yaptığım için bana doğrusu böyleymiş gibi geliyor ama 1000 tl'den 100.000 tl'ye kadar açık alternatif listesi bence olmaz

Zaten yine yukarıda yazmıştım gerçekten çok araştırmışsınız ama maalesef gelinen yer en popüler markaları sıralamak kadar kolay olmuş bu yüzden ben yine bunlarla vakit harcayacağınıza daha realist hedeflerle ve yalnızca internet başında değil kolunuzda deneyerek bir araştırma yapılması ve sonra beğendiğiniz sona kalan 2-3 alternatifin foruma sorulması kanaatindeyim

sayın @herojd11;
bende tam sizin işaret ettiğiniz şeyi yapmaya çalıştım bilgiye ulaşma konusunda kısıtlı imkanlarım çerçevesinde ve üzerine basarak verdiğim model listesinin beğenilerimi yansıtması adına hazırlanmış bir liste olduğunu ve saatlerin fiyatlarını bilmediğimi,fiyat bilgisi ve alternatifler için yardım istediğimi yazdım ama maalesef bazı arkadaşlar sayın @drk ya yazdığım mesajda da görüleceği üzere anlamsız bir şekilde olumsuz yaklaşımlarda bulunmuşlar.hatta bu tepkilerinin yanlışığını anlatma adına nerede hata yaptıklarını bile akabinde belirttim.neden beni yanlış anladıklarını izah etmeye çalıştım.sayın @drk ya kadar kimse bana,"Metin bey iyi güzel bir liste yapmışsınız saatlerin fiyatlarından bihaber şekilde ama listenizde bulunan saatlerin bazıları 5 sıfırlı rakamlar karşılığı alınabiliyor,bakın burda referans alabileceğiniz fiyatların olduğu bir adres var.önce modelleri belirleyin sonra buradan fiayatına bakın,eğer boyunuzu aşıyorsa,alternatifler geliştiriebilir" gibisinden bir izahat-yardım-bilgi paylaşmadı ne yazık ki.
ayrıca harcamış olduğum emeğe saygınızdan dolayı teşekkür ederim.sizinde yine belirttiğiniz üzere işin sonunda gelinen nokta "popüler markaların modellerinin sıralaması" noktasına gelse de, imkanlarım ölçüsünde ve zaman içerisinde gelişecek bilgi ve beğenilerim doğrultusunda, harcadığım emek ve paraya değecek bir koleksiyon yapma konusunda isteğimi koruyorum.önümüzde ki ağustos ayından itibaren kuvvetle muhtemel Ankara veya İzmir illerinden birinde ikamet etmeye başladıktan sonra, sizinde tavsiyede bulunduğunuz "o zamana kadar model belirleme adına gerekli araştırmalarıma devam edip,tayin sonrası seçeneklerde bulunan modelleri canlı olarak görüp,sonrasında fiyatına göre eğer beğendiğim modeli almaya birikimim yeteli gelmiyorsa,yeterli hale gelinceye kadar bekleyip,öyle satın alacağım ve böylelikle zaman içinde umarım güzel bir koleksiyona sahip olacağım.

not:bu koleksiyon için yıllık 10000tl kadar bir birikim yapabilirim.eğer almayı planladığım ilk saat olan Omega seamaster 300m cronometer için o segmentte ve fiyatta daha iyi bir seçenek olduğunu düşündüğünüz bir marka-model yok ise,artık bu saati nereden en uygun fiyata satın alabilirim diye araştırmaya başlayacağım.

saygılarımla...
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj Metin06 » 17 Ara 2012, 00:35

brckk yazdı:Muhabbet super ;)

Bu arada sehir bilgisi gizli anladigim kadari ile :)

sayın @brckk;
neden nerede yaşadığımı merak ediyorsunuz bu kadar anlamadım?ayrıca sizde şehir bilginizi girmemişsiniz ama beni sorguluyorsunuz.en azından kendi adıma sanal ortamlarda olabilecek en açık şekilde kimliğimi ifşa ediyorum.şimdilik adımı ve mesleğimi bilinmesi yeterli diye düşünüyorum.zamanla bundan daha fazlasını bilecek üyelerde olacaktır ama herkesin de bileceği anlamına gelmiyor bu.tabi sizin lokasyon bilgisi konusundaki merakınız bir-iki ata sözünü hatırlattı bana.birini paylaşacağım müsaadenizle;
"tencere dibin kara,seninki benden kara"
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj cavro » 17 Ara 2012, 00:42

öncelikle hoş geldiniz
bende sizin geçtiğiniz yollardan geçtim sanırım
saat merakı sardıktan sonra oturdum araştırmaya başladım kısa süre sonra TSF'yi buldum mutlu oldum :) (en geniş türkçe kaynak zira şu anda)
aynen sizin gibi araştırma yaptım derin derin
hangi firmalar bu saatçilikte ne yapmış nerelerden geçmiş bu saatçilik şimdi ki durumlar ne mekanizmalar nasıl çalışıyor vs vs

benim için bu araştırma safhası yaklaşık 2 ay sürdü
yani görüyorum ki beğendiğimiz saatlerde bir birine yakın (zaten genel beğeni alan modeller bunlar)

ve sonunda saatimi aldım Seiko 5 SNK809 (125 lira 35 kuruş :))
çünkü benim bütçem buydu hatta kutusuz aldım imkanlarım dahilinde

umarım imkanlarınız vardır da bu listede yazanların hepsini alabilirsiniz
ancak illa ki araştırma safhasında bu yazdığınız saatlerin fiyatlarına rastladınız ve iç çektiniz
sanırım bu kadar eleştirel cevap almanızın nedeni de bu
IWC Grande Complication sahibi olmak istemeyen üye yoktur herhalde forumda ancak buna ulaşabilecek kişi sayısının bir elin parmaklarını geçeceğini düşünmüyorum şahsen

ben cebimde ki 10 lira ile "Oris Diver almayı planlıyorum" dersem nasıl bir eleştiri alacaksam sizde o şekilde bir eleştiri almışsınız
Kullanıcı avatarı
cavro

Mesaj vincefb » 17 Ara 2012, 00:43

Metin bey referans numarasına kadar bulduğunuz ve incelediğiniz bir saatin fiyatını da biliyorsunuz diye düşünmüş olabilir arkadaşlar ;)
Hatta içlerinde Jarno Trulli'yi görünce bende şaşırmıştım ama belirtmemiştim :thumbup: demek sadece optik olarak inceliyormuşsunuz...

Madem İzmirede geliyormuşsunuz ben size yardımcı olurum ;)
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj asymptote » 17 Ara 2012, 00:45

vincefb yazdı:Madem İzmirede geliyormuşsunuz ben size yardımcı olurum ;)

Ben gelsem, bana da yardımcı olur musun? :D ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 17 Ara 2012, 00:56

Ben olsam eğer imkanım varsa bütçemi yaklaşık 1,5 katına çıkarıp rolex alırım veya yarısına indirip tag heuer alırım :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: depechemode, ringrang, ylmaz94 ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners