TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans Kıyaslaması

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart ile Rolex'in Fiyat/Performans Kıyaslaması

Mesaj Baran » 11 Ara 2012, 12:15

Bazı konular uzadığında acık acık yazmak lazım heleki durum yıllarca biriktirilmiş bir butce ile saat almak ise.Aynı segmentte olan saatler karşılaştırılabilir hatta acımasızca karşılaştırılabilir fakat butce olarak ucurum olan saatlerin karşılaştırılması bence yanlış.Steinhart kendi fiyat segmentinde gayet makul ve kaliteli doyurucu bir saattir fakat Rolex bambaşka bir dunya.Rolexin segmenti bambaşka.Bu aynen Borusana gidip 5 serisi bakarken oradan cıkıp Fiat bayisinde Linea bakmaya ordanda eve gidip hangisini alsam ikiside ayağımı yerden kesiyor demeye benziyor.Steinhart guzel bir saat alıp bayıla bayıla kullanabilirsiniz ama Rolexde saati gösteriyor kaliteside ehh pehh bu kadar para verilirmi yahu ikiside otomatik ikiside saati gösteriyor diyorsanız Rolex almayın derim.Saatten beklenti kolunuza taktığınızda ne hissettiğinizdir.Benım gördüğüm kadaryla yorumlamam gerekirse Rolex almayın.Rolexe o parayı vermek için onu gercekten sevmek baglanmak arzulamak gerekir benım gözümde.Az para değil yazık kolay kazanılmıyor.Zaten arzulasanız böyle bir karşılaştırma yapmaz kutu acılışı yapıyor olurdunuz steinhart ile kıyaslamak yerine.Ayrıca kim steinhart ile kıyaslayıp rolex nedir yahu kıyaslanmaz mantıklı olan steinart almaktır ikisinin arasında fark yok demisse kum saati döneminde kalmıştır.Bence biraz forumu okuyup birazda saatçileri dolaşıp bileğinizde deneyip doğru kararı öyle verin.Belki kafanızda olmayan bambaşka bir saat begeneceksiniz ve onu alacaksınız.Omegasından TagHeuere cok geniş bir yelpaze var ayırdığınız butcelerde.Ne alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun diyorum.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj fsinan » 11 Ara 2012, 12:25

Harbiden iyi laf olmuş f/p ekran kartında olur. Kaldı ki orda dahi sınıflar var.

Buradan bakınca her ikisinde de birer saat alıyorsunuz, bu durumda Stein çok daha iyi f/p olarak. Burdan gidersek çıkışı yok.

Ama kazın ayağı öyle değil. İki saati elinize alınca neye para verdiğinizi görüyorsunuz. Diyeceksiniz ki yine o kadar etmez, ama arkasında bir marka da alıyorsunuz.

Bir BMW 1.16 alırken ödediğiniz paraya 2 tane Corolla alırsınız. Karınız ve siz binersiniz, harika olur. Çok iyi arabadır, güvenlidir, problemsizdir. Ama bir BMW değildir, işte o kadar. Bu ikisinin de f/p karşılaştırması yapılmaz. Segment aynı ama klas farklı.

Yani Rolex'e para ödeyip alırsanız f/p bakış açısı ile kötü iş yapmış olmazsınız.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj Kerem77 » 11 Ara 2012, 14:35

sedir yazdı:Artık yorumu bırakalım tahminlere geçelim.
Tahminim: watchstore Rolex alır.
Çünkü onu istiyor, para biriktirmiş, her şey hazır, sadece minik bir itici güç arıyor. Bunu da forumdan bekledi ama şimdilik olmadı.
Bence Steinhart alırsa birkaç ay sonra Rolex aşkı depreşir, yine aynı konuda konuşma ihtiyacı hisseder.
Önerim: Eğer biriktirdiğin parayı bir saate vermek, bütçende önemli bir defekt oluşturmayacaksa Rolex al rahat et. Diğer merhemler yaranı bir süreliğine yatıştıracak, ama tedavi etmeyecek. Ama birikimini harcamak senin bütçeni sarsacaksa unut bunları. Hatta Steinhart'tan daha ucuza da "benzer" saatleri alabilirsin.

Evet abi aslında bunu arıyordum ama nedense bazı arkadaşlar mesafeli davrandı. Ne Steinhart ne de Rolex bizim markamız değildir . Daha sıcak tavsiyeler bekledim genelde yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim . Evet kararımı verdim Rolex alıcağım . 5 sene para biriktirdik dediysek saat için biriktirdik bu sürede evimizi aldık arabamızı aldık neyse kimseyi ilgilendireceğini sanmam. Bana golf oynayacaksın diyenler bowling oynuyor olmasın ? Sanal bazılarını epeyce cesaretlendirmiş yazık.

Sedir abi o itici gücü nedense sizden aldım. Bütçemi sarsmaz abi bugün veya yarın Rhodium a gidiceğim kendilerini aradım davet ettiler. Gelişmelerden haberdar ederim sizleri.
Kullanıcı avatarı
Kerem77

Mesaj Hsnmrycl » 11 Ara 2012, 14:39

Şimdiden hayırlı olsun.
Mutlulukla kullanırsınız umarım :champ:
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj vincefb » 11 Ara 2012, 14:40

Watchstore ben fazla müdahale etmek istemedim ama en başta söyledim ;) One Watch Nirvana = Submariner ;) bence şimdiden hayırlı olsun alım sürecinde her türlü desteği verebilirim fiyat araştırması konusunda ;) Akşam kutu açılışı var buyrun gelin :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj asymptote » 11 Ara 2012, 14:44

Şimdiden hayırlı olsun.. :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Kerem77 » 11 Ara 2012, 14:45

Hsnmrycl , vincefb teşekkür ederim eksik olmayın. Destek içinde ayrıca teşekkür , bakayım bugün erken çıkabilirsem uğrayacağım . Hayırlısı olur inşallah :)
Kullanıcı avatarı
Kerem77

Mesaj vincefb » 11 Ara 2012, 14:46

Başkan fiyat veriyorum :D 12,500 liranın üstü ise alma... altı her fiyata al ;)
Kullanıcı avatarı
vincefb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 61 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners