TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Steinhart ile Rolex'in Fiyat / Performans Kıyaslaması

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Steinhart ile Rolex'in Fiyat/Performans Kıyaslaması

Mesaj Hsnmrycl » 11 Ara 2012, 02:18

watchstore, fabrika maliyetini hiç düşünmedim. doğrusu önemsemiyorum da... söz konusu olan bir kol saati. içinde nükleer reaktör taşımıyor. dolayısıyla elbette ki fabrika maliyetleri sandığımızdan düşük olacaktır. ürün her ne kadar çok kaliteli de olsa parayı fabrika maliyetine değil esasen o malın yarattığı algıya ödediğimiz için bence siz de düşünmeyin maliyeti. rolex aldığınızda bunu sizden başka takdir edecek insanlarla beraber yaşıyor, çalışıyor ya da sık sık görüşüyorsanız rolexinizi alın ve tatmin olmanın mutluluğunu yaşayın. ancak sırf kendinizin saat ilgisi var ve kolunuzdaki saat etrafınızdakilerin umrunda bile değilse bence steinhart alın ve rolexlere ilgi duymaya devam edin. zira rolex alsanız bile yaşamak istediğiniz tatmini elde edemeyeceğiniz kanaatindeyim.

ben saatin sadece bireysel tatmin için alınmayacağını düşünenlerdenim.
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj Frax » 11 Ara 2012, 02:22

watchstore yazdı:
Frax yazdı:100 yildir var olan bir marka istedigi parayi talep edip karsiliginda bunu da veren insanlar varsa sadece prestij icin dememiz haksizlik olur. Otomobil ile benzetmeler bence yerinde, Rolex Mercedes'tir, beklentiniz neyse size onu verir.

Daha once hangi saatleri kullandiniz?

Daha önce maurice lacroix kullandım . Frax rolex mercedes tamam da steinhart hangi araba bu durumda :)

Hic tecrube etmedim ama sanirim Toyota ornegi yerinde bir ornek :)

Daha once ML kullandiysaniz yine bir ML tercih edebilirsiniz. Tag Heuer de olur. Ama en onemlisi kullanici incelemelerini okuyun :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Kerem77 » 11 Ara 2012, 02:28

Frax cok deger kaybediyor ML steinhart cok ucuz ve rolex ayarında deniyordu . Şimdi oldu ama toyota dediniz demekki bir steinhart rolex değil bunu arıyordum . Oyle bir imaj varki watchuseek di sanırım dial ismini değiştir rolex steinhart aynı sadece rolex ceşiği basarılı gibi
Kullanıcı avatarı
Kerem77

Mesaj AboveTheRim » 11 Ara 2012, 02:33

Selamlar watchstore,

Rolex Steinhart arasındaki fark basitçe kalite. Çelik/malzeme işleme kalitesi, mekanizma kalitesi, kadran işleme, detay işçiliği kalitesi .......

Steinhart mı Rolex mi alayım derseniz bana inanın şuan canı gönülden Steinhart alın hem içinizede sinmiş diyorum. Parasını fazlasıyla hakediyor eminim. Steinhart alan Ocean one (veya istediğiniz seriyi) alan arkadaşlara mesaj atın arama motorunu kullanarak. Çeliğin kalitesini, kadranın detaylarını , zaman tutmasını sorun. Nezaketle cevap verecek yardımcı olacaklardır. Steinhart'ın sizi yolda bırakacağını sanmıyorum.

Lakin dürüst olmak gerekirse (parasal bir konu biryerde tek zerre yanlış algı olmasın) Steinhart TSF SE 'den dolayı forumdaki tanınırlığı bu düzeylerde (gene bilinirdi ama bukadar konuşulmazdı varsayıyorum). Okudukça inanın sadece Steinhart'a da bağlı kalmanız gerekmeyecektir.

Rolex'te hiç kuşkusuz insanı yolda bırakmaz. Fiyat / kalite algısı sizin biçtiğiniz fiyata göre değişiyor. Size cevap yazanlarında fiyat algısı hep farklı farklı. Gün gelir Rolex'in getireceği extraların pahası artar gözünüzde, o kaliteyi, o tarihi ve imaj farkını istersiniz fiyatını gözünüz görmez. Kimsenin kimseye 1-2bin liraya saat alınmaz git 10bir lira ver dediğide yok :thumbup: Allah uzun ömür versin onunda günü gelir.
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj asymptote » 11 Ara 2012, 02:35

watchstore yazdı:dial ismini değiştir rolex steinhart aynı sadece rolex ceşiği basarılı gibi

Rolex'in sadece makinesi iki tane Steinhart satın alır.. ;) :geek: Watchuseek'te yazanların hepsi uzman değil, genel olarak ağzı olan konuşuyor, klavyesi olan yazıyor :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Ert » 11 Ara 2012, 02:45

Şimdi konuşmim diyorum olmuyor konuşuyorum kızıyorlar bana :) Akıl var mantık var dünya üzerinde hangi obje hangi olgu vardır ki değeri sebepsiz olsun. Ben kendi sektörümden örnek vericem luks bir konut vardır sağlamdır , manzarası güzeldir , talep edeni çoktur , zamanla prim yapar yada değerini korur içinde otursanız seneler geçse bile , geniştir , büyüktür vs. Birde bir konut daha vardır semti eh iştedir kutu gibi dairedir , sağlamdır ama diğer vasıflar yoktur. İnşat maliyeti devasa farketmez hatta kaba inşaatta değişmez bile ama detaylarda gizli ayrıntılar, ince işi bir diğerinin çokca fazladır. İkiside evdir ama en nihayetinde uyursun oturursun yersin içersin. Fiyata geldimi de lux deki rakam diğer daireden 20 tane alır. İşte Rolex o luks dairedir Steinhart ta kutu gibi evdir. Örnek oldumu ? Yahu bunca insan gidip steinhart neden almıyor da okadar para verip Rolex alıyor sadece kadrandaki isimse olay. Yapmayın gözünüzü seveyim sadece prestije para ödüyorlar olur mu Frax ın dediği gibi. Rolex in bir tarihi var , tecrübesi var , donanımı var , üretim kalitesi var , submariner sa olay iconic bir saat , servis kalitesi var , markanın gücü var ,detayları var . Steinhart kimmiş Rolex in karşısındada bu mukayeseye giriyoruz onuda anlamadım. Bize ne maliyetinden benim Rolex imin maliyeti Steinharttan daha düşük olsun sattığımda ben almıyormuyum alıcağım rakamı kimse bana diyor mu Rolex in maliyeti bu diye. Ben ona bakarım konu verdiğin parayı haketme haketmeme ise ........................
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj properica » 11 Ara 2012, 02:50

watchstore, rolex diğer rolexlerle takılmak ister.. akşamları mekanlara akmak ister.. mercedese binmek ister.. boğazda eğlenmek ister.. yazın bodrumda takılmak kışın uludağda kayağa gitmek ister.. onun bu ihtiyaçlarını karşılayabilecek misin? :D
::so much to do, so little time::
Kullanıcı avatarı
properica

Mesaj AboveTheRim » 11 Ara 2012, 02:53

properica yazdı:watchstore, rolex diğer rolexlerle takılmak ister.. akşamları mekanlara akmak ister.. mercedese binmek ister.. boğazda eğlenmek ister.. yazın bodrumda takılmak kışın uludağda kayağa gitmek ister.. onun bu ihtiyaçlarını karşılayabilecek misin? :D

properica bence şık olmadı bu. Kusura bakma belki kötü niyet yok ama kesinlikle katılmıyorum
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 62 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners