TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Submariner ve Omega Speedmaster Arasında Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizin Tercihiniz?

Rolex Submariner 116610 LN
38
45%
Rolex Submariner 114060 LN
23
27%
Omega Speedmaster Automatic
24
28%

Toplam oy : 85

Re: Rolex Submariner X Omega Speedmaster

Mesaj mlm » 07 Ara 2012, 02:09

Burhan abi 116610 LN dedim, gönlüne göre olur umarım :champ: :thumbup:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj vmetin » 07 Ara 2012, 07:41

Son durum ben 2500 tl ye sattım, lemania kurmalı speedmaster I
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj PhD » 07 Ara 2012, 08:48

Omega rolexi yenecek neredeyse şaşırdım ve sevindim :x
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj herofb » 07 Ara 2012, 09:58

bazen öyle düşünüyorum ki Rolex 'in karşısına Diesel , Armani koysan oy verecekler var , ya diyeceksiniz Patek olsa yine Rolex'e oy verecekler de var bu da bir gerçekten o yüzden bence oylamaya yorumlara fazla bakmadan hangisiyle kendinizi daha mutlu hissettiyseniz onu alınız sonuçta ikisi de ömürlük saatler en fazla birini 3 gün önce satarsın ya da 3 kuruş fazla zarar edersin ama kullanıcı olarak ikisi de tatmin eder
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj necati » 07 Ara 2012, 10:55

Görsel kıyaslama dışında önemli bir nokta da şu. Omega alırsanız aklınız Sub ta kalacak mı?
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj buTa » 07 Ara 2012, 13:20

Değerli yorumlarınız icin hepinize teşekkür ederim arkadaslar.. :thumbup:

fsinan, yeni Omega PO yü cok denedim. Benim icin uygun çapı 42mm ama bu çapa göre kalınlığı bence cok fazla. Hem küçük,hem kalın. Turuncu bezel PO ya da yeşil Sub. az sayıda saatim olduğu icin tercih etmeyeceğim modeller, ama cok sayıda saatlerim olsaydı, yeşil sub ve turuncu PO alırdım.

Bond, haklısınız piyasada sıfır olarak 5000-15000 TL arası speedmaster bulmak mümkün ve üstelik ikinci elde de deger kaybetmekte. Bu modelde Drk'in da belirttiği gibi f. piguet mekanizma var Asymptote. Tarih göstergesi ve otomatik olması benim icin artı. Panerai hariç kurmalı saat sevmiyorum nedense ama fikrim değişebilir elbette. Sadece görsel fikirlerinize göre anladığım kadarıyla speedmaster submariner'e göre cok aşağı kalır degil ankete katılanların genelince. Burada prestij, kalite, in-house mekanizma, ikinci el deger kaybı gibi etkenler alındığında SUbmariner'in daha üstün olduğunu kendi fikrimce kabul ediyorum. Ancak maddi acıdan çok ciddi fiyat farkı var. Yurtdışından ,greymarketten vs. tüm indirimler alınarak sıfır bir date submariner'i minimum 13500 TL seviyelerinde alabilirim. Bu speedmaster'i ise tüm şartları zorlayarak 8000 TL gibi fiyata bulabileceğimi düşünüyorum. Yani aralarında ki fark 5000-5500 TL gibi olacak

.5.500 TL....

Gönlüm aslında tarihli submariner den yana. Ancak maddi şartlar ve üstelik sadece farkın 5500 TL olduğunu hesaba katarsak yine sevdiğim bir model ve marka olan speedmaster (üstelik otomatik) mantık olarak gönlüme denge oluşturmakta.. Bakalım....Hayırlısı.... :D yorumlarınızı beklemeye devam edeceğim...
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj SeRxx » 07 Ara 2012, 14:14

Önemli olan bir noktayı atlamamak gerek, Speedmaster alırsan aklının bir köşesinde Sub. kalacak mı ? eğer kalacaksa Sub. alma duygusu günden güne büyüyecek mi ? eğer büyüyecekse yeni bir alışverişin getireceği zararın boyutunu da göz önünde bulundurmamız gerek. Allah baska dert vermesin, valla isin zor abicim :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj buTa » 07 Ara 2012, 14:19

Amin Serkancim. Isımız zor hakikaten.. :D
Kullanıcı avatarı
buTa

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 97 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners