TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çelik Kasalı Gün - Tarih Göstergeli Pilli Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Çelik Kasalı Gün - Tarih Göstergeli Pilli Saat Önerisi

Mesaj önder » 28 Kas 2012, 15:49

Resim
:thumbup:
İç kadran detayı böyle
Kullanıcı avatarı
önder

Mesaj dolunay » 30 Kas 2012, 13:10

SEIKO Sportura Kinetic Perpetual Calendar SNP055P1 (Caliber 7D48) aldım ve kullanıyorum. Genel anlamda memnunum. Spor ve günlük kullanım için almıştım ve o şekilde kullanıyorum.

Genellikle kişisel zevklere yönelik olabilecek bazı şeyleri belirtmem lazım;

- Bilezik kısmı değil ama saat kısmı kalın ve genel anlamda ağır bir saat (169 gram). Büyük sayılmaz (kurma kolu hariç çapı yaklaşık 4 cm) ancak saatin yaklaşık 1 cm'lik bir kalınlığı var. Ben ağır saat kullanmaya alışık olduğumdan sorun olmadı, ancak herkes için bu olay değişik olabilir.
- Benim gibi saniyenin kadran üzerindeki çizgilere denk gelmesine dikkat edip tam tersi durumda rahatsız olan biri için olumsuz birşey var. Takvim farklı tarzda ve bana göre güzel. Ancak, rakamlar gösterge kutularına alt-üst, sağ-sol tam ortanlanmıyor. Bunu mağazada farketmiştim. Hatta satıcıya "ne bu kardeşim, onarım görmüş saat gibi denk getirememişler" diye şaka yaptım. Benim bu lafım üzerine sağolsun satıcı arkadaş sağdan soldan 2 tane daha sıfır kutusu içinde aynı saatten buldu getirdi. Diğerlerinde de durum aynıydı. Yani bu modelin böyle bir kusuru var, yani doğarken kusurlu doğmuş. Bazılarını rahatsız edebilir.
- Saniye ibresi gündüz belirgin ancak ışık az veya loş ise görmek ve takip etmek çok zor. Çok belirgin bir saniye kolu değil. Işığın az olduğu ortamlarda takip etmek için çok dikkatli bakmak lazım. Fotoğraflardaki gibi dikkat çekmiyor. Belki bazıları için daha uygun olabilir.
- Saniye ibresinin atışları sert veya keskin değil. Daha yumuşak atıyor. (bana ucuz mekanizma hissi uyandıran bir durum)
- Yine ince bir ayrıntı ama benim gibi kılı kırk yaranlar için önemli olabilir. Dakika ibresinin hareketi sürekli ve düzgün değil. Çok dikkatli bakarsanız dakika ibresi yaklaşık 10sn gibi duruyor ve sonra ufak bir hareket yapıyor. Bu şekilde çalışması kullanılan step motor ile mi alakalı bilemiyorum. (bana ucuz mekanizma hissi uyandıran bir durum)
- Dış bezel dönmüyor. Dalmayacaklar için divers tarzına bir gönderme diyebiliriz. Ama saat divers klasmanı içinde değil. Bazı saatlerimde siyah bezel darbeler ve sürtmeler ile en dış kısımlarında tahribata uğramış ve çizilmişti. Bu saatde en dış çerçeve siyah değil ince bir krom. Fotolarda dikkat ederseniz farkına varacaksınız. Bu güzel bir tasarım. Ancak üstteki siyah kaplama ne kadar dayanıklı çıkacak bunu zamanla göreceğiz.
- Bilezik açma-kapama mekanizması (ikinci) kilitli değil. Bence bu saatin en büyük eksikliği. Bu kadar ağır bir saatin bilezik mekanizmasında kilit sistemi olmalıydı. Benim kullandığım bazı bileziklerdeki gibi iki yandan sıkıp açtığınız basit bir mekanizma var ve bu mekanizmanın temel taşı olan ortadaki .ük gibi olan başlık zamanla deformasyona uğrayıp saatin kendi kendine açılmasına neden oluyor. Bunu çok sık yaşamışımdır. Süresini bilemem ama bir süre sonra yalama veya deforme olup mekanizma kendi kendine açılıp saat kolunuzdan fırlayabilir. Bu şekilde bir saatim yüzerken kolumdan çıkmıştı, şansıma derin değildi de çıkardım. Ancak bu kadar şanslı olamayabilirsiniz. Ya da bilezik değiştireceksiniz.
- Camdaki anri-refle çok kaliteli değil. Fazla değil ama bir parça yansıma yapıyor. Karşılaştırmayı sahibi olduğum longines ve tag heuer saatlerime göre yapıyorum. Ne kadar normal karşılanır, o da zevke bağlı.

Şimdilik hızlıca aklıma gelenler bunlar.
En son dolunay tarafından 30 Kas 2012, 13:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 5 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj SeRxx » 30 Kas 2012, 13:22

Fotoğraflar ??
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj dolunay » 30 Kas 2012, 13:25

Arkadaşlar, spor günlük kullanım için saat aldıktan sonra şimdi sıra geldi elbiselik yani iş yerinde veya takım elbise ile kullanmak için saat seçip almaya. Bu konudaki tarzım çok klasik olmamak şartı ile modern çizgilere sahip ama bu tarza (dress) uygun bir saat.

Şu an için aklımdan geçen saat TISSOT PRC 200 T014.410.11.057.00

Resim

Bu tarzda ve kaliteli bir pilli quartz mekanizması (tercihen isvçre ETA) olan bir saat aranıyorum. Fiyat olarak en fazla 2000TL düşünüyorum. (TISSOT PRC 200 T014.410.11.057.00 için 700TL fiyat almıştım.)

Görüşlerinize ve farklı önerilerinize açığım.

Teşekkürler.
En son dolunay tarafından 30 Kas 2012, 13:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj dolunay » 30 Kas 2012, 13:28

SeRxx yazdı:Fotoğraflar ??

İnternet üzerinde fotoları olduğu için gerekli olabileceği aklıma bile gelmedi.
Ancak arzu ederseniz ve ne şekilde fotolarını görmek istediğinizi söylerseniz foto çeker bu başlık altında belirtirim.

dolunay yazdı:Arkadaşlar, Aşağıdaki saat için yorumlarınızı almak istiyorum. Olumlu veya olumsuz neler söyleyebilirsiniz?
http://www.seiko.co.uk/products/seiko/c/sportura/m/snp055p1_snp055p1
http://www.seikowatches.com/technology/kinetic/kinetic_p.html

SEIKO Sportura Kinetic Perpetual Calendar SNP055P1 (Caliber 7D48)
Resim
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj SeRxx » 30 Kas 2012, 13:41

Her gün birkac inceleme yapılıyor, fark ettiniz mi bilmiyorum forumda kullanıcı incelemeri saatin gerçek fotoğraflarıyla desteklenmektedir; o yüzden fotografları sordum. Yoksa her saatin referans kodunu yazdığımızda zaten fotografları çıkıyor ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj dolunay » 30 Kas 2012, 13:46

SeRxx yazdı:Her gün birkac inceleme yapılıyor, fark ettiniz mi bilmiyorum forumda kullanıcı incelemeri saatin gerçek fotoğraflarıyla desteklenmektedir; o yüzden fotografları sordum. Yoksa her saatin referans kodunu yazdığımızda zaten fotografları çıkıyor ;)

Evet haklısınız. Bazı kullanıcılar inceleme yapıp fotoları ile özel bir başlık altında paylaşıyor. Ben öyle birşey yapmayı düşünmediğimden fotolarını çekmedim. Anlayışla karşılarsınız herhalde.
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj SeRxx » 30 Kas 2012, 14:02

Daha önce açtığınız başlıklarda da aldıktan sonra fotograf koymamıştınız tarzınız böyle olabilir; anlayışla karşılamayı gerektirecek bir durum yok, zorunlu bir şey degil sonuçta ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 133 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners