TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çelik Kasalı Gün - Tarih Göstergeli Pilli Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Çelik Kasalı Gün - Tarih Göstergeli Pilli Saat Önerisi

Mesaj SeRxx » 23 Kas 2012, 10:35

7D48 mekanizmalı saat kullandım çok memnundum; Auto Relay, Perpetual Calendar gibi özellikleri var.
Bu Sportura'nın kesinlikle doğru bir tercih olacağını düşünüyorum :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj dolunay » 23 Kas 2012, 15:11

SeRxx yazdı:7D48 mekanizmalı saat kullandım çok memnundum; Auto Relay, Perpetual Calendar gibi özellikleri var.
Bu Sportura'nın kesinlikle doğru bir tercih olacağını düşünüyorum :thumbup:

Ne kadar süre ile kullandınız? ve mekanizmanın sağlamlığı ve/veya sorunsuzluğu anlamında tecrübe veya duyumlarınız ne yöndedir?
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj SeRxx » 23 Kas 2012, 15:17

1.5 yıl kullandım, forumda da yıllardır kullananlar var, benim bütün izlenimlerim pozitif yönde. Bu mekanizmanın Sportura serisiyle buluşması, bence çok iyi olmuş .
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj dolunay » 23 Kas 2012, 19:43

Yabancı forumlarda ve uzman incelemelerinde Seiko 7D46 ve 7D48 mekanizmaları hakkında çok iyi yorumlar ve tavsiyeler okudum. Büyük bir aksilik olmaz ise Seiko SNP055P1 ile pilli quartz mekanizmalı kol saatleri dünyasına girmek niyetindeyim. ;)
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj SeRxx » 23 Kas 2012, 19:57

Teessüf ederim biz uzman degil miyiz ? :)

Dogru bir seçim olacaktır ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj dolunay » 24 Kas 2012, 13:27

SeRxx yazdı:Teessüf ederim biz uzman degil miyiz ? :)
Dogru bir seçim olacaktır ;)

Öncelikle ilgi ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu konu içinde bahsettiğim Victorinox ve Tissot PRC200 modellerini görmek için gittiğim saatçideki satıcının mekanizma olarak her ikisinin de alt düzey ucuz isviçre quartz mekanizmaları olduğunu, daha iyilerinin olduğunu ve mekanizma olarak fazla gözümde büyütmememin gerektiğini ve Seiko SN0055P1'in yerini asla tutamayacaklarından bahsedip 7D48 mekanizmanın benzersizliğini de ortaya koyarak hararetle övmesi bu tercihi yapmamda çok etkili oldu. Tabiiki bu kadar öneri ve övme sonrası bu saati almadan mağazadan çıkmak olmazdı. :lol:
Kullanıcı avatarı
dolunay

Re: Ynt: Çelik Kasalı Gün - Tarih Göstergeli Pilli Saat Öner

Mesaj hydrocon » 25 Kas 2012, 13:27

Ozgur yazdı:Bence Victorinox modellerinde sizi memnun edecek bir model cikabilir.

Resim

Ben XLS GMT kullanmistim ve cok memnun kaldim, Baranin soyledigi gibi F1 de bence basarili bir quartz saattir.

Bu saati iki sene önce Tevfik Aydın(kanyon) da sormuştum çok beğenmiştim, verilen 2000tl fiyat ile hayırlı işler diyip çıkmıştık arkadaşla.
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj dolunay » 26 Kas 2012, 00:30

Pilli Quartz mekanizmalı saat araştırırken "Certina DS Master" çok ilgimi çekti. Cazip teknik özellikler ve COSC sertifikasının yanı sıra 1800TL (pazarlıksız Türkiye mağaza fiyatı) civarındaki uygun fiyatı mutlaka dikkate alınması gereken bir saat olduğunu gösteriyor. COSC sertifikalı bir saati bu fiyatlara almak çok rastlanan bir durum değil. Tarzından hoşlanan arkadaşlara tavsiye ederim. Marka, özellikler ve fiyat çok cazip.

http://www.certina.com/Collection/Gent-Quartz-Collection/DS-Master.aspx

Resim

ETA 251.233 kullanıyor. Çok iyi bir quartz mekanizma olduğunu okudum ve duydum. Bir çok saatsever sitesinde övülen ve önerilen bir quartz mekanizma. Üstelik, Certina DS Master'da COSC sertifikasyonu için elden geçirilmiş ve geliştirilmiş.

Resim

Benzer mekanizmayı kullanan ve COSC sertifikalı bir kaç saat; Breitling Chrono Colt, Breitling Avenger Seawolf Chrono.
Kullanıcı avatarı
dolunay

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 124 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners