TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İngiltere Savunma Bakanlığı İçin İstisna Seiko'lar

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İngiltere Savunma Bakanlığı İçin İstisna Seiko'lar

Mesaj mucadeleci » 19 Kas 2012, 07:58

Drago yazdı:Musa GS'leri nerede kıstırdın ?? :champ:

Hakan abicim, İstanbul'da Kanyon mağazasındaki Aydın Saat satış noktasında var, orada kıstırdım :) :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj onuratamer » 19 Kas 2012, 15:18

Sohbete bir katki vermek acisindan yazmak istedim. Bunlari her iki markayi da kullanan bir kisinin gozunden yaziyorum. Seiko benim gozumde paranin karsiligini en cok veren saat markasi. Nitekim bu soyledigim GS icin de gecerli, Seiko 5 icin de. <300 USD segmentinde daha iyi bir performans ve deger sunan bir marka gormuyorum. Ancak ozellikle 300 USD (tamamen kendi takdirim) uzerinde rekabete cok farkli markalar giriyor. Bu siniri 3.000 USD uzerine cekersek orasi bambaska bir lig oluyor. Ve bu ligin musterileri paralarinin karsiligini sadece performans olarak almak istemiyor, saati bir prestij gostergesi olarak goruyor, ve cogu zaman bu sebep performansin onune geciyor. Iste bu noktada GS anavatani disinda bircok ulkede Rolex vb markalarin gerisinde kaliyor. Ben bir saat sever olarak GS'yu takdirle izliyorum. Kistirdigim yerlerde mutlaka elime alip inceliyorum :) Ama Omega, Rolex dururken GS'ye o kadar parayi veremiyorum. Bu durumu benimle paylasan bircok arkadasimiz da vardir, eminim. Ve onumuzdeki 100 yilda da bu boyle olacaktir. Sayet Seiko GS'nun kalitesini hic dusurmeden, fiyatlarini USD 1.000-1500 seviyesine indirsin (maliyet unsuru cok da sorun olmayacaktir, cok fazla reklam giderleri de yok) hic dusunmeden senede 2 modelini alirim.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj Drago » 19 Kas 2012, 15:50

mucadeleci yazdı:
Drago yazdı:Musa GS'leri nerede kıstırdın ?? :champ:

Hakan abicim, İstanbul'da Kanyon mağazasındaki Aydın Saat satış noktasında var, orada kıstırdım :) :thumbup:

Dur İstanbul'a gidersem bende bi kıstıriiim... :lol:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Drago » 19 Kas 2012, 15:53

onuratamer yazdı:Sohbete bir katki vermek acisindan yazmak istedim. Bunlari her iki markayi da kullanan bir kisinin gozunden yaziyorum. Seiko benim gozumde paranin karsiligini en cok veren saat markasi. Nitekim bu soyledigim GS icin de gecerli, Seiko 5 icin de. <300 USD segmentinde daha iyi bir performans ve deger sunan bir marka gormuyorum. Ancak ozellikle 300 USD (tamamen kendi takdirim) uzerinde rekabete cok farkli markalar giriyor. Bu siniri 3.000 USD uzerine cekersek orasi bambaska bir lig oluyor. Ve bu ligin musterileri paralarinin karsiligini sadece performans olarak almak istemiyor, saati bir prestij gostergesi olarak goruyor, ve cogu zaman bu sebep performansin onune geciyor. Iste bu noktada GS anavatani disinda bircok ulkede Rolex vb markalarin gerisinde kaliyor. Ben bir saat sever olarak GS'yu takdirle izliyorum. Kistirdigim yerlerde mutlaka elime alip inceliyorum :) Ama Omega, Rolex dururken GS'ye o kadar parayi veremiyorum. Bu durumu benimle paylasan bircok arkadasimiz da vardir, eminim. Ve onumuzdeki 100 yilda da bu boyle olacaktir. Sayet Seiko GS'nun kalitesini hic dusurmeden, fiyatlarini USD 1.000-1500 seviyesine indirsin (maliyet unsuru cok da sorun olmayacaktir, cok fazla reklam giderleri de yok) hic dusunmeden senede 2 modelini alirim.

Submariner'in fiyatını 3000 $ a düşürsünler hemen alırım ben de...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj PhD » 19 Kas 2012, 16:56

Enteresan yorumlar gelmiş ihtimali çok düşük.
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj Broadarrow » 19 Kas 2012, 17:03

Konu bayağı heyecan yaratmış, etraflıca konuşulmuş. Büyük reyizler de ahkamlarını kesmişler, konu gel gel yapıyor bana resmen.

Ben de olaya branding açısından bakarak topa gireyim ;)

Markaların piyasaya yeni sürdükleri ürünlerle fiyat veya prestij açısından mevcut ürünlerinden daha yukarıya çıkmaları kolay iş değildir. Ama mevcut ürünlerin daha aşağısına inmek çok kolaydır. Buna rağmen yukarıya çıkmaya çalışmanın bazen çok geçerli gerekçeleri olabilir.

Volkswagen ortalama sattığı aracın iki üç katı değere piyasaya sunduğu Phaeton'u çıkarınca sıkıntı çekti bu yeni aracını piyasada tutturmak konusunda. Porsche ise sadece 911 sattığı dönemde yarı fiyatına Boxster'ı piyasaya sununca daha ilk yılında kırk yıllık 911'in satışını yakaladı mesela. Daha sonradan çıkardığı tüm ürünleri de (Cayenne, Cayman, Panamera) aynı şekilde 911'in altına konumladı fiyat olarak ve bu şekilde kar etmeyen 911'in prestijiyle satışlarını 4-5 katına çıkardı şirketin 14-15 yılda.

Bu işte başarı ölçüsü sadece az veya çok satmak da değil tabii ki. Yeni ürünün eski ürünün satışı ve prestijini nasıl etkilediği de önemlidir. Volkswagen Phaeton'u çıkarınca VW serisinin geriye kalan kısmına pozitif bir prestij yansıması olacağına, ve bunun sonucunda diğer ürünlerinin satışına veya fiyatlamasına faydalı olacağına inanırsa Phaeton'dan para kazanmayacağını bilse bile piyasaya sunmayı düşünebilir. Phaeton kendi içinde başarısız görünse de VW için toplamda karlı olmuş olabilir diğer tüm VW'lerin satış fiyatını 100'er EURO arttırdıysa mesela. Porsche de 911'in satışlarına Boxster'in nasıl etki edeceğini iyi hesap etmek durumundadır. Fiyatına göre fazla iyi bir Boxster sadece kendi Porsche dışı rakiplerinden pazar payı kapacağına daha çok 911'den kaparsa Porsche için işin anlamı azalabilir. 911 bu arada hala 15 yıl önce sattığı kadar satıyor, demek ki kanibalizasyon çok büyük bir problem yaratmamış bu durumda.

Böyle bakınca Seiko'nun yaptığının mantığı daha farklı yorumlanabilir. Seiko milyonlarca sattığı ürünlerine prestij katmak için Grand Seiko'yu ürettiyse mantıklı bir iş yapmış olabilir Grand Seiko kendi içinde çok satmayan bir ürün bile olsa. Zaten tek amacı Grand Seiko'yu Rolex segmentinde rakip yapmak olsaydı Toyota/Lexus olayında olduğu gibi yeni ürününü farklı bir marka altında çıkarması daha mantıklı olurdu. Ortalama 100-200 dolara saat satan bir marka ortalama 4-5 bin dolara satmak istiyorsa Toyota/Lexus veya Nissan/Infiniti durumundan bile daha büyük bir farklılaştırma peşinde gitmesi gerekir hatta. Lexus, Toyota'nın, Infiniti de Nissan'ın ortalama iki üç katı fiyatına satılıyor (Türkiye fiyatlarını düşünmeyin, vergi durumu burada oranları daha da bozuyor). Ona rağmen adam Grand Toyota, Grand Nissan dememiş Lexus diye, Infiniti diye yepyeni markalar yaratmış. O markalar da şimdiki prestijlerine 20 yıldan fazla zamanda ulaşabilmiş. Seiko mevcut ortalama modellerinin 20-30 katına fiyata satmaya çalışıyor Grand Seiko'yu. Tek derdi çok prestijli bir marka yaratıp onu başarılı yapmak olsaydı marka içinde Seiko ismini kullanmayı bırak Seiko ile yeni markanın ilişkisinin anlaşılmaması için elinden geleni yapardı. Grand Seiko markasını kullanıyor olması amacının bunun tam tersi olduğunun en somut işareti, yeni ve prestijli bir marka yaratmak derdinde değil, her yıl sattığı milyonlarca Seiko'nun prestjini arttırmak derdinde.

Şirketin bakış açısı buysa Grand Seiko'nun zaman içinde Rolex'e prestij olarak rakip olmasını beklemek gerçekçi olmaz. Grand Seiko bugün bile teknik olarak Rolex'e denk veya daha iyi olabilir, ama prestij olarak hiçbir zaman Rolex seviyesine çıkamaz, çünkü misyonu o değildir. Misyonu Seiko şirketinin esas işi olan ve parasının %99'unu kazandığı ortalama 100-200 dolarlık modellerine prestij katmaktır. Böyle bir durumda da Grand Seiko'nun müşterisi sadece teknoloji, malzeme, işçilik vs. açılarından Rolex kalitesini yarı fiyatına almak isteyen saat meraklısı olacaktır. Alırken de Grand Seiko'nun prestijini veya ikinci el piyasasını çok kafaya takmayıp alması mantıklı olur.

Benim eyyorlamam bu kadar, haydi hayırlı işler. :)
Kullanıcı avatarı
Broadarrow

Mesaj asymptote » 19 Kas 2012, 17:07

onuratamer yazdı:fiyatlarini USD 1.000-1500 seviyesine indirsin (maliyet unsuru cok da sorun olmayacaktir, cok fazla reklam giderleri de yok) hic dusunmeden senede 2 modelini alirim.

Hocam ne yaptın sen. Reklam giderleri yok ama adamlar dünyanın ar-ge yatırımını yaptılar o mekanizmalar için, biraz ekmek yemek hakları değil mi? 4000 falan desen anlarım da bir Seiko Premier fiyatına, bir Tissot fiyatına Grand Seiko olmaz, olabilemez.. :)

Drago ben de 3 bine Milgauss ya da Explorer modelini alırım :) ;) Bulursan haber et :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj vincefb » 19 Kas 2012, 17:10

Ben FM istiyorum arkadaş ne Rolex ne gs.... :roll:
Kullanıcı avatarı
vincefb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners