TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2500-3500 Lira Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

2500-3500 Lira Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Mesaj panpa » 18 Kas 2012, 21:43

merhaba sayın Türkiye Saat Forumu üyeleri. Doğru saati bulmak için 2-3 haftadır sizi takip ediyorum ancak işin içinden çıkamadım ve kayıt olup size danışmaya karar verdim.

Ben 2500-3500 lira arası mekanik, ve mekanizması bu parayla alınabilecek en iyi mekanizmaya sahip olan bir saat istiyorum. Kayış kadran kasa benim için önemli değil önemli olan içindeki mekanizmanın kusursuzluğu. ben Longines l3.642.4.96.6 ve Oris Williams F1 Team Day Date gibi saatlere rastladım bazı incelemeler sonucunda. bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz ve bütçeme uygun daha iyi mekanizmalı saatler biliyor musunuz? yardımlarınızı bekliyorum.

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
panpa

Re: 2500-3500 Lira Bütçeli Mekanik Saat Tavsiyesi

Mesaj SeRxx » 18 Kas 2012, 22:08

Foruma hoşgeldiniz Panpa,

Beğendiğiniz Longines'in mekanizması hakkında sürekli olumlu yorumlar duyduk, aynı mekanizmaya sahip( L633, ETA 2824-2 tabanlı) Longines Conquest modelini de kendim kullandım son derece memnun kaldım; iyi bir pazarlıkla bütçe aralığının altında bir fiyata almanız mümkün ki şüphesiz doğru bir seçim olacaktır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj FatihGS » 18 Kas 2012, 22:23

Bence kusursuz mekanizma arayisindan once onemsemediginiz kasa kadran ve kayis uyumu konusunu tekrar gozden gecirin derim ;)
Kullanıcı avatarı
FatihGS

Mesaj PhD » 18 Kas 2012, 22:27

Zaten kusursuz bir makineyi genelde güzel bir kasaya koyarlar. Diğer bir fikir olarak forumun ikinci el kısmında bu bütçeye güzel bir saat almanız olası tabi düşünüyorsanız ikinci el.
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj drk » 18 Kas 2012, 22:41

Bu fiyatlara bulacağınız çoğu saatin içinde eta 2824-2, 2892-2(veya sellita muadilleri), kronograflı arasanız da 7750 bulunacaktır. Fiyat farkı ise marka, tasarım, malzeme, kalite gibi unsurladan kaynaklanır. Seçenekleri azaltmak için daha çok detaya ihtiyacımız var.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Remre » 18 Kas 2012, 22:44

Panpa Orisi kullanıyorum Longines'ı şu an almak istiyorum :) Ama söylediğin fiyat aralığının azda olsa altında kalıyor iki modelde, o yüzden eğer bu fiyat gözden çıkarıldıysa benim tavsiyem Tag Heuer 300m aquaracer olur. O mavi kadranı izlemeye doyamaz insan :D
Alternatif istemiyorsanız eğer benim tavsiyem bu ikisi arasında Oris olur. Ama baştada belirttiğim gibi Longines da çok şık duruyor saatçinin önünden geçerken denemeden edemiyorum ve şu ara sürekli aklımı kurcalıyor. Birini aldığımdan ikincisini almak istediğimden ikisi hakkında da baya okuma yaptım diyebilirim. Fiyat performans olarak kendi aralıklarına hep tavsiye edilen modeller, sorun duymadım diyebilirim. Son olarakta mekanizma olarak yine ustalar daha iyi bilir ama birbirlerine yakın iki model. Seçim hangisi olursa olsun şimdiden hayırlı olsun.
Eski kullanıcı adı: e155159
Kullanıcı avatarı
Remre

Mesaj panpa » 18 Kas 2012, 22:48

İkinci el düşünebilirim sorun model seçiminde. Bu paraya alınabilecek en kaliteli en kusursuz mekanizmalı saat olsun istiyorum ama kafam karışık

Bu arada cevap veren arkadaşlara ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum
Kullanıcı avatarı
panpa

Mesaj asymptote » 18 Kas 2012, 22:49

Bu fiyat aralığında alacağınız en iyi makine top grade bir ETA dır. Onu da size Longines verir, beğeniyorsanız Longines'i almanızı öneririm. Yukarıda yapılan tavsiyeleri de dikkate alın bence, makineyi ben de çok önemserim ancak saati okumak için her defasında makineye değil saatin kadranına bakıyoruz değil mi? ;) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 134 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners