TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Innovative Gömlek Arayışı

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Innovative Gömlek Arayışı

Mesaj asymptote » 15 Kas 2012, 01:47

FatihÖzdemir teşekkürler bağlantı için :thumbup:
Drk yazdı:Asymptote, sana terzi yolu görünüyor bence :thumbup:

Shrek gibi adamım, bana hazır gömlek olmaz, haklısın.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 15 Kas 2012, 01:56

Bence Lacoste'da bulunur abi :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj aokyy » 15 Kas 2012, 11:22

asymptote, seni terzi paklar. :D
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj fbolukbas » 15 Kas 2012, 11:47

aokyy yazdı:asymptote, seni terzi paklar. :D

Evet, kesin çözüm bu.. Peder de aynı yöntemle, uçuk-kaçık olmayan fiyatlara pantolon, gömlek diktiriyor.
Babalar günü için falan tövbe ettim kıyafet almıcam, ne şekilsizmiş, hiç de belli etmiyor halbuki :)
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj sedir » 15 Kas 2012, 12:58

Yaka 44 beden 42 deyince sorun çıkıyor. Ama bunun tersi daha büyük sorun olurdu ;)
Sana terzi yolu görünüyor şeklindeki fikirlere "evet" ama bu konudaki yorumlara "hayır".
Terzi gömleği giymek artık bizde de seçkin davranışı oldu.
Şimdi burada şunu açıkça sormak lazım, "asymptote kardeşim, bir gömlek için bütçemiz nedir?"
Nasıl saat önerilerinde bütçe, kasa, kadran ve saire soruyorsak burada da bunu sormamız şart.
Bütçe sınırsız diyenlerdeysen eğer çözüm bulunur, oturduğun yerde bile ölçü alırlar.
Ancak bu sınıftan olmadığımızı varsayarsak, ilinizdeki terziler de çözüm olabilir.
Terziye de gitmek istemiyorum deniyorsa, beğendiğin ve yakası istediğin gibi olan bir gömlek üzerinde "modifikasyon" yapılmalıdır.
Gömlek ölçüleri hazır giyimde hep yakaya göre verilir. Yani 44 cm yaka ölçünüz varsa gömlek ölçünüz 44'tür. Bedende günümüzde sıkıntı çok. Saçma sapan bedenler çıktı, slimfit, stardartfit, comfortfit, customfit, regularfit, fitoğlufit ve saire.
Lüks terzilere diktiremem, buradaki terzilerin diktiklerini de beğenmem derseniz, yukarda saydığım bedenlerin ölçülerini ayrıntılı veren vakko, beymen gibi mağazaların internet satış sitelerinden yaka ölçünüze denk gelen beden ölçülerini kıyaslayın. Bu ölçüleri almada da minimal bir terzilik bilgisi gerekir ama onu çözmelisin.
Uzun lafın kısası, ben olsaydım, terziye gitmek de istemiyorsam, uygun yaka gömlek alır, bedenini daralttırmayı tercih ederdim, vesselam :D
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj sedir » 15 Kas 2012, 14:36

Bu konudaki laf'ımızı biraz da sayılarla destekleyelim.
Eskiden Vakko'nun internet sitesinde de vardı diye hatırlıyorum ama şu anda yok.
Ayrıntılı ölçü veren Beymen'in rakamları şunlar.
Şimdi sana düşen bu rakamlardan hangisini bir arada istediğini tesbit etmek.
Bir ölçüm yaparsan, belki kendi kendine oluşturabileceğin bir çözüm üretilebilir.
Resim

Uploaded with ImageShack.us
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj asymptote » 15 Kas 2012, 15:10

herojd11 yazdı:Abdullah Kiğilı'da yapıyor

Burada Kiğılı mağazası var, yarın bir gideyim bakayım özel dikim yapıyorlar mı.

Sedir hocam öneriler için teşekkürler. Bizim terzi ihtiyacımız zorunluluktan, sanırım başka çare görünmüyor. Geniş yaka gömlek alıp bedeni daralttırmak da bir çözüm olabilir fakat buradaki terzilerin bu işlemi adamakıllı yapabileceğinden kuşkuluyum. En iyisi baştan özel dikim yaptırmak. Tek bir gömlek olacağı için sanırım 200 lira civarı bir bütçe ayırabilirim bunun için.

Ölçü tablosunda geçen beden ölçülerini kendim hassas olarak almam zor, bunu da ben Kiğılı da halledeyim en iyisi..

Ama siz benim asıl soruma cevap vermediniz, bendeki bu orantısız benden ölçüsü ilelebet payidar mı kalacak? Kilo verirsem normal insanlar gibi normal mağazalardan hazır gömlek alıp giyebilir miyim? :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 15 Kas 2012, 15:14

Abi ne uğraşacaksın al büyük beden gömleği, ben sana cok iyi bir terzide daralttırayım ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners