TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

GMT Fonksiyonu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

GMT Fonksiyonu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Mesaj wolverin » 08 Tem 2011, 09:10

arkadaşlar burada da , değişik yerlerde de arattım ama pek açıklayıcı bir bilgi yok , gmt nin anlamı var sadece greenwhich mean time olarak saatlerde gmt fonksiyonu var yok olarak geçiyor ancak anlayamadım ne olduğunu konu açma gereği duydum bilgisi olan arkadaşlar paylaşalım ;)
Kullanıcı avatarı
wolverin

Re: GMT FONKSİYONU

Mesaj herofb » 08 Tem 2011, 09:37

2 zaman ayarı yani bezeli ayarladığınızda kadranda normal saati , bezelin açısı ile baktığınızda ise ayarladığınız 2.zamanı görüyorsunuz

örn:Türkiye saat 09:34 , İngiltere 07:34 gibi
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Gmt Fonksiyonu

Mesaj Clk » 08 Tem 2011, 11:48

Genel anlamda GMT fonksiyonu farkli ükeler icin yerel saatleri hesaplama ihtiyaci duymadan dogru sekilde okuyabilmek icin kullanilir. Modelden modele degismek ile beraber Rolex GMT Master II 3 farkli zaman diliminin okunmasina olanak saglamaktadir. Bunun nasil yapilacagina dair aciklamayi yazmistim ama yazdigimdan ben bile birsey anlamamistim :D

Herojd arkadasimizin örnekledigi gibi: Diyelim ki Istanbulda yasiyorsun ve Avusturalya'da Perth sehrini ziyaret ettin. Ayni zamanda da is geregi Bolivya ile telefon görüsmesi yapman gerekiyor. Dogru bilgi ve GMT fonksiyonlu bir saat ile Avusturalya'da saat 18:00 iken Istanbul'da 12:00 ve Bolivya'da 06:00 oldugunu dogrudan okuyabilirsin ;)

GMT fonksiyonunun diger bir kullanim alani asagidadir 8-)

Gerci Winterdrops, bu fonksiyon icin GMT'ye gerek olmadigini söylemis ve dogru söylemis ama yine de paylasalim :D

viewtopic.php?f=12&t=3037#axzz1RP87MVCT

Diger bir taraftan dünya sehirleri arasinda ki saat farklarini net belirleyebilmek icin asagida ki linkte bulunan harita yeterli :geek:

http://www.boyleigh.com/thumbnails/gmt_map.gif
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Gmt Fonksiyonu Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Mesaj wolverin » 12 Tem 2011, 02:21

teşekkürler clk herojd aydınlatıcı olmuş.
:thumbup:
Kullanıcı avatarı
wolverin

Mesaj mvurucu » 22 Tem 2011, 13:41

Ben de küçük te olsa bir katkı yapayım.
Aslında clk nın açıklamasında olduğu gibi döner bezeli olan bir saatte gmt fonksiyonu olmasa da kolayca bezeli ayarlayarak saat ayarı değiştirmeden bezeldeki başlangıç noktasını 12 olarak referans alıp o saat diliminin saatini görebiliriz.
Ancak gmt fonksiyonlu saatler bu ayar yerine ikinci bir akrep(örneğin: rolex gmt master veya omega seamaster gmt) veya bir kadran ve referans noktası ile(örneğin hamilton khaki air race gmt) bu özellikten faydalandırıyor sahibini...
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj Thsx » 17 Eki 2012, 15:43

Bende merak ederdim öğrenmiş oldum :D
Eternal Sunshine.
Kullanıcı avatarı
Thsx

Mesaj PhD » 05 Kas 2012, 02:04

Teoriği pratiğe dökecek bir GMT olmaması üzücü. Alasım geldi bir adet.
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj Arsenyildiz » 09 Kas 2012, 10:20

İki saat görebilme özelliği sürekli ülke dışı ile çalışanlar için acayip fonksiyonel oluyor arkadaşlar. Ben Avustralya'lı bir firma ile çalışıyordum ve sırf bu sebepten dolayı Casio'nun Outger serisinden pilota benzer bir modelini almıştım ve çift saat fonksiyonu saayesinde çok rahat etmiştim:) Bu arada bazı saat modellerinde örn. Citizen'in bir modeliydi ama tam hatırlayamadım şimdi iç bezeli sürgülü cetveldir.Hem farklı saat ayarı yapabiliyor aynı zamanda sürgülü cetvel özelliği ile de yakıt mesafe vs dönüştürme aynı zamanda temel toplama çarpma fonksiyonalrını da yapabiliyorsunuz.

Citizen'in modelini yaziğim tam olsun bare :)

http://www.bidorbuy.co.za/item/67552372 ... 99_00.html

Böyle saatleri severim yeri geldiğinde candır:)
Kullanıcı avatarı
Arsenyildiz

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sentez42 ve 69 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners