TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tourbillon Mekanizma Bilgi

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tourbillon Mekanizma Bilgi

Mesaj Clk » 25 Şub 2010, 09:54

Merhaba blueghost forumumuza hosgeldin. Ilk mesajinda böyle teknik bir konuya görüs belirttigine göre özellikle teknik anlamda saatlere ilgin yüksek.

Kendini tanisma bölümünde tanitirsan seviniriz.

Iyi forumlar
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 02 Mar 2010, 02:49

İyi geceler değerli saat tutkunları. Bu sayfanın başında yazılanlara maalesef ki katılıyorum. Gerçekten de, sayın Breguet, her nasılsa yer çekimi kuvvetinin, balans ve maşa sistemi üzerindeki etkisini azaltabilmek için, yer çekimi kuvvetinin etkisini dağıtabilecek bir maşa sistemi düşünmüş ve 1801 de tourbillionu imal etmiştir. Bu işi, sadece dik duran bir cep saatinin, hassasiyetini artırabilmek için düşünmüştür. O sıralarda bir kol saati ve bir çok hareketin atalet ve eylem hallerinden etkilenebilecek bir saat yoktu. Belki, biraz koşar ya da yere düşer, göğsünüze bir yımruk yerdiniz vs vs. Ama bir kol, ne kadar çok hareket eder bir düşünün. O yüzden günümüzde, yer çekimi kuvvetine çok daha fazla(mesela 100, 500 gibi gravite katlarına) dayanabilecek bilyeli maşa sistemleri geliştirlidi. Bunların hiçbiri tourbillion değilidr, aksine sabittirler. Nedeni ise, tourbillion'un maşa sisteminin, hareketli bir kafeste yer almasıdır. Bu her zaman dış etkilere açık olduğunu gösterir. IWC, 2004 yılındaki katalogunda aynen şöyle diyordu" Her ne kadar teknoloji olarak geri kalmış bir geleneksel artisanal ürün olsa da bizler, el işçiliğimizi göstermek için tekrar tourbillion üretmeye karar verdik, sadece siz nostalji meraklılarına". Bu gün 360 derecelik tur atabilenler, hatta iki adet 36 derecelik yatay açılı differential denen tourbillionlar ve büyük fiyatlar var ama hassasiyet için mi? Ben hassasiyete daha çok hizmet etmiş bir ismi Abraham Louis Perrelet i hatırlatmak isterim. Neden mi; hassasiyet denklemi zemberekte başlar ve sürekli aynı gerilime sahip bir zemberek daha hassas bir akım sağlar. Bu otomatik kurma ile olur...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj nickynick » 02 Mar 2010, 03:05

Hoşgeldiniz modern60, paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler, saat bilimi ile ilgili fevkalade tecrübeli olduğunuz aşikar. Sizi aramızda görmekten mutlu oldum. Sizin de bahsettiğiniz gibi artık tourbillon'lu saatler genelde şov ve markanın kalitesini kanıtlamak amacı ile üretiliyor. Facebook grubumuzun ( http://www.facebook.com/group.php?gid=2 ... 045&ref=ts) üyesi olan Sayın Thomas Prescher'ın da double-axis ve triple-axis tourbillon mekanizmaları mevcut:

Double-axis tourbillon by Thomas Prescher:

Resim

Resim

Triple-axis tourbillon by Thomas Prescher:

Resim
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Modern60 » 02 Mar 2010, 03:21

Evet, Thomla 19 unda randevumuz var Basel de. Ben, Saat Dünyası'nın yabancı diller editörüyüm. Çok değerli bir dostumuzdur ve her yıl buluşuruz. Son saatini bize attı ama dergide yer kalmadı yazamadık. Basel sonrası hemen konu edeceğiz. Ben de sizlerle tanışmaktan çok mutlu oldum. Şef editörüm bu adresi verdi ve yaz istersen dedi. Böyle bir forum hep hayalimdi ama gençler çok hızlı.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj fycum » 01 Tem 2011, 20:53

Mekanizmanın özel olduğu aşikar... firmalar o kadar güzel dizayn ediyorlar'ki görsel açıdan'da şahane olduklarını düşünüyorum, sanat ve sanatçının ulaşabileceği en derin ruh hali gibi benim için tourbillon mekanizmalar.
Kullanıcı avatarı
fycum

Mesaj Thevenin » 25 Ara 2012, 00:10

Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj asymptote » 25 Ara 2012, 04:16

Son video muhteşem.. :super: Clk başkan da zamanında ne kadar teknik, ne kadar güzel konular paylaşmış.. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Erdem35 » 12 Oca 2013, 18:42

bu da panerai tourbillon... hastayım bu markaya.... eğer bir gün bir saate 10 binli rakamlar verebilecek duruma gelirsem hiç düşünmeden alacağım bir marka... :super: PANERAI :super:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners