TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Neden Saat Takıyorsunuz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Neden Saat Takıyorsunuz?

Mesaj KKarakuş » 04 Kas 2012, 12:33

Güzel sözler , güzel açıklamalar olmuş . Konu başlığı da ayrı bir güzel tebrik ederim :thumbup:

Kol saatlerini , günümüz erkeklerinin çoğunluğu bir aksesuar olarak kullanması aşikar ve görülesi bir durum.Her insanın üstünde barındırdığı bir eşyayı da zevk için taktığı ve taşıdığı da şüphesiz doğru bir seçim.

Ben saati ilk başta işlevini yerine getirsin diye takmakla birlikte, koleksiyoner sahibi biri olduğumdan da giyim kuşamıma göre de saat seçimimi günlük olarak yapıyorum.Bu da ayrı bir zevk diye düşünüyorum.Koleksiyon sahibi kişilerde elbette bir yada iki adet göz ağrısı vardır.Bu saatler özel günlerin yada dakikaların tanıkları , şahitleridir .

Sözün özü ; Saat ne olursa olsun , insanoğlu için hele ki bir erkek için en güzel ....... ! (boşluğu her insan kendi düşüncesi ile doldurması gereklidir diye düşünenlerdenim vesselam.) :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Yedaself » 04 Kas 2012, 13:48

Telefonu cebe çıkar koy olayından usandım ama asıl neden bu değil. İleride çocuklarıma veya torunlarıma benimle birlikte yaşamış bir şeyler hediye etmek istiyorum. Onların baktıkça beni hatırlamalarını sağlayabilecek yaşanmışlıkları olan şeyler.
Kullanıcı avatarı
Yedaself

Mesaj aokyy » 04 Kas 2012, 14:04

Taktığım kol saati benimle özdeşleşmiş durumda. Sürekli yanımda. Her anımda yanımda. Kolumdan çıkarığım anda nazlanıyor, küsüyor, duruyor. Beni kolundan, yanından eksik etme diyor. Ben de kıyamıyorum ona. :D
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj corto » 04 Kas 2012, 22:52

Anladığım kadarıyla hepimizin (genel olarak saat severlerin) ilginç bir ortak yönü çıkıyor:

Bir şekilde anılarımızı ve iyi kötü yaşanmışlıkları, sahip olduğumuz ve sevdiğimiz, stili ve duruşu üzerinden kendimizi ifade ettiğimiz saatlerimizin üzerinde biriktirmek. Bunu ileride çocuklarımza aktarabilmek, yaşantımızda bir çeşit süreklilik yaratabilmek, hatta soyumuzu devam ettirebilmek; aslında bu erkek olmanın bir parçası gibi geliyor bana. Burada erkek ile Kadir İnanır'ı kastetmiyorum, XY çiftindeki Y kromozomu, varoluşsal bir tavrı kastediyorum.

İz bırakmak istiyor insan. Kime ait olduğu çoktan unutulmuş bozuk bir saatin camındaki çizik olsa bile.
Kullanıcı avatarı
corto

Mesaj FatihGS » 05 Kas 2012, 01:28

corto yazdı:Anladığım kadarıyla hepimizin (genel olarak saat severlerin) ilginç bir ortak yönü çıkıyor:

Bir şekilde anılarımızı ve iyi kötü yaşanmışlıkları, sahip olduğumuz ve sevdiğimiz, stili ve duruşu üzerinden kendimizi ifade ettiğimiz saatlerimizin üzerinde biriktirmek. Bunu ileride çocuklarımza aktarabilmek, yaşantımızda bir çeşit süreklilik yaratabilmek, hatta soyumuzu devam ettirebilmek; aslında bu erkek olmanın bir parçası gibi geliyor bana. Burada erkek ile Kadir İnanır'ı kastetmiyorum, XY çiftindeki Y kromozomu, varoluşsal bir tavrı kastediyorum.

İz bırakmak istiyor insan. Kime ait olduğu çoktan unutulmuş bozuk bir saatin camındaki çizik olsa bile.

Bravo
Ancak böyle ifade edilirdi

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Kullanıcı avatarı
FatihGS

Mesaj AboveTheRim » 05 Kas 2012, 02:26

O "dahi" ile aktarılan çizik camda olmasın ;) Saati bende çok yoğun kullanıyorum, günü unutuyorum üstüne... Croco zarif bir dress watch almak istiyorum. Kaliteli günlük 1-2 çelik saat yetiyor bana da
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj SwissAuto » 05 Kas 2012, 08:47

Eklemek gerekirse gardrobuma göre saat seçimlerim değişiyor. Kıyafetimin saatimle uyumlu olması lazım...Az ve farklı kombinasyonlar ile kullanabileceğim saatleri tercih ediyorum bu yüzden...
Kullanıcı avatarı
SwissAuto

Mesaj DHLadam » 11 Kas 2012, 00:39

O zaman size bir soru

1) Ozel hayatiniz olsun, is yasantinizda olsun yeni biriyle tanistiginizda siz de ilk ne saat takiyor diye caktirmadan bakiyor musunuz?

Kendi harcligim ile aldigim ilk saatim Casio Databank DB 55W idi. Orta 1 siniftaydim sanirim. Baya para biriktirdigimi hatirliyorum, ondan sonra da swatch zamanlarim oldu ama universitede saat zevkim oturmaya basladi.. Ama dedigim gibi cocukluktan beri kim ne saat takar merak ederim, hatta biraz tanidigim biri olursa bileginden cikarttirip incelerim de..

Ancak bu huyum insanlari olcmeme kadar gitmeye basladi, cok saygin olsun, onemli yere gelmis biri olsun ya da en azindan gozumde saydigim biri olsun, kolunda 10 dolarlik saat varsa bir anda tum saygim gidiyor :D Elimde degil ama bir anda gozumden dusuyor :)

Ayni zamanda bir erkek bence aksesuardan ote saati saat olarak takmali. Arkadasimin dedigi gibi zamani saatten ogrenmek ayri bir haz.

Onun haricinde bazi arkadaslarima imreniyorum, saati araba gibi model yukseltmek icin satiyorlar. Ben oyle yapamadim. Bir tek Tag Heuer Formula 1 saatimi satmistim baska bir sey almak icin ama simdi ona da pismanim.

Su anda gunluk takabilecegim 5 ayri diver saatim, 1 tane sportura, 1 tane longines master collection moon phase ve 1 tane tissot le locle saatim var ama ben de 1 2 saatin uzerine yogunlasmis durumdayim..

1 adet 2 saat kapasiteli watch winder'im var ama sanirim 2. yi alma vaktim geldi.
Vesper Lynd: Rolex?
James Bond: Omega.
Vesper Lynd: Beautiful.
Kullanıcı avatarı
DHLadam

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners