TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Bucherer Skeleton Saatim Hakk覺nda Yard覺m ve Bilgi

Antika Saatler ve Cep Saatleri zerine Payla覺mlar

Bucherer Skeleton Saatim Hakk覺nda Yard覺m ve Bilgi

Mesaj 09105173 » 17 Eyl 2012, 11:51

2-3 sene 繹nce babam verdi bu saati bana,ben de hic tarz覺m olmad覺g覺 i癟in ve de saatlerden pek anlamad覺g覺m i癟in bi kenara koydum,pek bakmad覺m.Biraz bilgiye ihtiyac覺m var.Yeri buras覺 m覺 emin deilim.Arkada Bucherer 7040-503 17 jewels swiss made yaz覺yor.
Resimleri koyuyorum,繹ncelikle saat orjinal midir degil midir bilsem iyi olucak,g繹sterdigim bir saat癟i(g羹ngenci saat-tamir yapan bir yer) orjinal oldugunu soyledi ancak bir ka癟 kisiden ok almak istiyorum.B羹y羹k ihtimalle sat覺cam 癟羹nk羹,mah癟up olmak istemem.Kordonu ben yeni takt覺m,yani kordon orjinal degil,diger kordon cok eskiydi.
Teekk羹r ederim.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
09105173

Kay覺t: 14 Au 2012, 05:24

Re: Bucherer Skeleton Saatim Hakk覺nda Yard覺m ve Bilgi

Mesaj toplusoy » 03 Kas 2012, 03:22

sahte
Kullan覺c覺 avatar覺
toplusoy

Kay覺t: 03 Kas 2012, 02:29

Mesaj vmetin » 03 Kas 2012, 03:49

toplusoy yazd覺:sahte

Sahte derken, b繹yle bir saat ger癟ekte var m覺 onu bilemiyorum.
te yandan, saatin fotoraflar覺 pek kaliteli bir saat izlenimi b覺rakmad覺 bende. Detay i癟ilii zay覺f.

Size t羹m samimiyetimle soruyorum; neden saatin orijinal bir saat olup olmad覺覺n覺 veya deerini baban覺za sormuyorsunuz?
Kullan覺c覺 avatar覺
vmetin

Ya: 90
Kay覺t: 13 Ara 2011, 17:37

Mesaj Bond » 03 Kas 2012, 03:59

Bu konuyu g繹rmemiim. Saat sahte deil. 1987-1996 aras覺 羹retilen Bucherer markas覺n覺n iskelet serisinin alt modellerinden olmal覺. Markan覺n dier nispeten y羹ksek fiyatl覺 saatlerine k覺yasla 癟ok fazla maddi deeri olan bir model deil. O d繹nemde yakla覺k 100-200 USD etiket fiyat覺 ile sat覺lan iskelet serisi giri modelleri mevcuttu. 7040-503 referans numaras覺d覺r. 10 mikron alt覺n kaplama, mineral kristal caml覺 ve kurmal覺 kalibre. 30-32 mm olmal覺 saat, kad覺n modeli diyebiliriz. B羹y羹k ihtimal ETA bazl覺 veya MSR - Manufactures Suisses Reunies T44 serilerinden kurmal覺 iskelet kalibre kullan覺lm覺. 襤nternette bir s羹r羹 繹rnei mevcut. Yabanc覺 forumlardan ve eBay benzeri sitelerde bulabilirsin. Elbette sen gene babana sor ;) G繹t羹rd羹羹n saat tamircisi sahte olsa kalibreden anlard覺 zaten. 襤yi forumlar :thumbup:

Ekleme: 襤nternette T羹rkiye'de 1.250 USD'ye satan var bu arada :) 70'li y覺llardan olmal覺 denilmi ama deil yabanc覺 forumlardaki 繹rneklere g繹re hepsi 90'l覺 y覺llardan modeller. Yabanc覺 sitelerde 癟ok daha d羹羹k fiyatlara gitmi hep, 150-300 USD aras覺. Bu bilgiler 覺覺覺nda elden elden 癟覺karmak i癟in sat覺a koymay覺 deneyebilirsin. ncelikli al覺c覺 kitlesini yabanc覺 forumlar veya ebay gibi sitelerde bulabilirsin bence.

:arrow: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-bucherer-vintage-iskelet-7040-503-103706739/detay/

:arrow: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?00&ranfft&0&2uswk&MSR_T44

Resim Resim

rnek bir MSR / Revue Thommen T44 kalibre

Resim

Bucherer Skeleton Ref. 7040-503
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj asymptote » 03 Kas 2012, 04:18

Bond.. :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj vmetin » 03 Kas 2012, 09:53

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
vmetin

Ya: 90
Kay覺t: 13 Ara 2011, 17:37

D繹n TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners