TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tamir Edilemeyen Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tamir Edilemeyen Saatler

Mesaj Turkmen » 12 Şub 2012, 00:25

Çin sadece Endüstriyel anlamda değil, bir çok konuda insanlığın baş belası. Doğaya ve insan haklarına saygısızlıklarıyla tüm insanlığın baş belası. Her sektörde bu China'ya rastlamamak hayret bir hale geldi. En son; ayakkabı beğeniyorum, tüm hevesimle almaya karar veriyorum, "Made In Chına" yazısını görmemle vazgeçmem bir oluyor. Tezgahtar arkadaş şaşıyor, "her Çin malı kalitesiz değildir beyfendi" diye başlayan bir ayaküstü konferansı vermeye kalkıyor bana; cevabımı geciktirmiyorum: "Bayrağını yaktığım bir milletin malını alacağım?"(*) Televizyonlarda da rastlamamış arkadaş, insan imitasyonu Han Çinlilerinin, Doğu Türkistan'da, Uygur Türklerine yaşattığını. Milli Bilinç yoksunluğu... Türk nufusu, Türkiye sınırıylarıyla, sınırlı değil arkadaş! Ucuz Çin mallarının piyasada tüketim fonksiyonunu arttırdığı için sevinen tüketicilerimiz, farkında olmadan kendi toplumumuzun nasıl işsizlik batağına sürüklendiğinin farkında değil. Hani bizim "yerli malı, yurdun malı" üreticilerimiz, üretimden kar elde etmek, kar maksimasyonunu tepe noktasına çıkartmak için üretimi Çin'e yaptırıyorlar ya; bunu bir tüketici olarak fark ettiğimde o işletmenin bütün olumlu intibası kayboluyor gözümde. Benim toplumuma mal satan "yerli" üretici, fırsat maliyeti düşük olduğu için fabrikasını Çin'e kurarak, kendi tüketicisini işsiz bırakıyor! Bu işletmelerin değer maksimasyonları zamanla düşecek biliyorum, milli olmayan bir sanayi, tüketim toplumunu yaratacak.Devletin çekildiği piyasada, ucuz işçilik ve hammadde eldesi yüzünden işsiz kalan vatandaşın "70 tl ibeloya veremezdim,şimdi çin malı sayesinde kibrit derdinden de kurtuldum" zihniyeti yukarıda ismi geçen saatlerin alıcı kitlesini oluşturuyor. 1933 yapım Alman malı Siemens jeneretörlerin Şeker Fabrikasında kullanıldığını söylesem inanır mısınız? Halk arasında Rus pazarı olarak isimlendirilen Sovyet malları hala evlerimizde.
Çin mallarını protesto etmediğimiz sürece onlarca sorun daha saracak bizleri. Protesto etmek için iki nedeni yazdım, daha onlarcasını da yazabilirim. Spor ayakkabı modellerini Çin'e yaptıran yerli(?) işletmeden alışveriş yapmaktansa, Fransız malını kullanmayı yeğlerim. Case In China olan gösterişli bir Casio Edifice kullanmak yerine, sıradan bir saati kullanmayı yeğlerim, otomatik bir vostok'un karizmasını asla yakalayamaz bence.

(*) Gulca katliamı Protestolarında.
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Mesaj bengisaat » 12 Şub 2012, 01:57

Benimde aslen itirazım çin malı kalitesizdir gibi tartışmaya girmeden (Ki kaliteli çin mallarıda vardır geyiğini tartışmak yersiz ve gereksizdir)Hangi ülkenin üretimi olursa olsun bu mallerı yurdumuza sokulmasına izin veren zinciredir siyasetçisi,ithalatçısı,parakendecisi hatta bunu kullanan yurtdaşımadır.

Aslında konuya buradan eğilmekte fayda var ve burdan yola çıkılırsa çözüme ulaşılır.

Elbette Çininde kaliteli malı vardır ancak yukarıda saydığım silsilenin en üstünde yer aldığıda karşı konulmaz bir gerçektir.

Sonuç olarak çin malı artık bir deyim olduğuna göre ateş olmayan yerden duman tütmez atasözünüde hatırlamakta fayda var...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Triton » 29 Eki 2012, 20:54

sedir yazdı:
razz yazdı:... 5 TL.ye aldığım YuMaTu set üstü ocak çakmağı gibi.. .

Yanılmıyorsam YuMaTu bir Türk markası. Uzak doğu markalarının rağbet gördüğü dönemlerde alınmış bir isim. Bu markayı alan üç Türk'ün isimlerinden (YusufMahirTuncay) kaynaklanıyor.
Yani bir de böyle Çin markası görünen Türk markaları var. Tabii içindeki çalışır kısım Çin malı olabilir onu bilmem ama bu markanın Türk markası olduğuna dair duyduklarımı aktarmak istedim ;)

Ben bunu Yusuf Mahmut Tuncer diye biliyordum. Update edeyim....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 29 Eki 2012, 21:16

Triton yazdı:Ben bunu Yusuf Mahmut Tuncer diye biliyordum. Update edeyim....

İsim önemli değil, sonuçta bizim çocuklar.. ;) :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj PhD » 04 Kas 2012, 14:07

Çin malı kötüdür diye genellemek yanlıştır...Çin ne kadar para verirseniz o kalitede üretim yapar......sony, mercedes vs. gibi bir çok markanın çin üretimi vardır......ucuz bir ürün alıyorsanız çok beklentiniz olmayacak...
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj watchhunt06 » 14 Kas 2012, 13:36

Bir çin ihracatcı sının yazısında dediği şu imal ettiğimiz malların en ucuz unu bizden alan türkler ve mallarımızın kalitesiz olduğundan şikayet edenlerde türkler..
Avrupa da satılan bir çok çin malı eşyaların arkasında avrupa standartlarına uygundur ibaresi var..
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj Triton » 01 Nis 2013, 17:45

bengisaat yazdı:Çin üretimi saatler...

Emin olun piyasada 2-3 milyara kadar çıkan markaların yüzde kaçı çinde yapılıyor bilseniz şaşarsınız...

Kocaman kocaman mağazalarda kendi ithalatımız ,distrübitörü biziz diye sattıkları saatlerden çinde yaptırılanların miktarı % 50 nin üzerindedir.

Ancak bu çin malı kötüdür anlamına gelmemeli Yani çinde her kalitede her fiyata ürün var siz hangisini isterseniz onu yaparlar.

bir saati yaptırıp getirdiniz kime ve kaça satacaksınız bu hedef kitlenizi belirleyip ona göre kalitenizi ve fiyatınızı belirlersiniz yani ürününüzü hangi kesim için yaptırıyorsanız o kadar fiyatlı ve o kadar kaliteli ürün yaptırırsınız.

Sonuç olarak Saat yada herhangi bir ürünün kalitesini sorgulayacaksak o ürünü yaptırıp Türkiye'ye getiren firmanın ürün maliyeti ile kalitesinin oranını hangi kıstaslara göre belirlediğine bakmak en doğrusudur.

İsviçre menşeli Bir çok saat markasıda makinalarının önemli bir kısmını çinde yaptırıyor.

Çünki:

Çinde şahsen tanıdığım bir saat fabrikasının müdürünün aylık maaşı 300 dolardan az,çalışanların içinde 80-100 dolara çalışan çoğunlukta ,
buda doğal olarak maliyet konusunda en önemli etkendir
ayrıca üretim son derece makineleşmiş seri hale getirilmiştir buda zamandan tasarruf edilerek maliyetin bir kere daha düşmesi demektir
ki bunun yanında maliyeti doğrudan etkileyen bir çok sebep vardır örneğin çin devletinin ihracat yapana sınırsız destek vermesi gibi...

V.S. V.S.

Bu konuya tekrar göz atarken, kendiminki dahil tüm yorumları bir daha okudum. İçi dağılmış ve bir kenara atılmış, fazla bakım ücerti istendiği için yaptırılmayan, al egzersiz yap, eğer onarırsan tşk ederiz fonundan bana intikal eden arkadaşımın eşine ait OMAX markalı mekanik saatin makinesinin ne olduğunu bulmaya çalışırken bu konuya tekrar dönmüşüm, ki yağlama ve dağılan parçaların tekrar montajıyla çalışmaya başladı. Ancak kurcalanmış olması ve içinde sıkışmış ara dişlilere rağmen çalıştırılmaya uğraşıldığından, saat ters konumdayken normal çalışırken, normal konuma gelince sıkışma yapıyor. Kalibreyi tamamen dağıtacağım ve komple temizleyeceğim.

Bu arada listede yer alıyor mu diye baktım, yok. Ancak yorumları okurken gördüm ki işin özünü en iyi tarif eden yorum bu olmuş.

Artık Miyota gibi markaların da üretimi Çine kaydırdıkları düşünülürse, bu işten kaçış yok. Ayrıca Nautica konusunda ben de olumlu düşünüyorum. Teknik kalite muadillerine oranla daha yüksek...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 01 Nis 2013, 22:32

Triton yazdı:Ancak kurcalanmış olması ve içinde sıkışmış ara dişlilere rağmen çalıştırılmaya uğraşıldığından, saat ters konumdayken normal çalışırken, normal konuma gelince sıkışma yapıyor. Kalibreyi tamamen dağıtacağım ve komple temizleyeceğim.

Sorun balansta değilse kolayca halledersiniz.
Saat Omax ise içinde ya A.Schild ya da Eta 27xx vardır muhtemelen.. Zamanının iyi makineleridir, burada adı geçen markalarla birlikte anmak hata olur Omax'ı.. ;) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium ve 215 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners