TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Mekanizmaları Hakkında Genel Sorular

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Mekanizmaları Hakkında Genel Sorular

Mesaj Winder » 13 Eki 2012, 15:45

asymptote yazdı:Hallmark of Geneva parça sayısı ya da komplikasyonla ilgili bir standart koymaz, daha çok jewel deliklerinin çap toleransı, yüzüklerin mevcut olup olmaması, doğru pah kırılıp kırılmadığı, süsleme ve dekorasyon gibi manufacturing standartlarını belirler bildiğim kadarıyla..

Cok dogru ayni zamanda malzeme kalitesi de etkili
Winder

Mesaj Q47 » 13 Eki 2012, 16:10

Drk yazdı:Bu sorunun cevabını kendiniz bulmalısınız. Okuyun, araştırın, merak edin ve kendi kararınızı verin çünkü cevap kişiden kişiye değişebilir.

Güç rezervi, en basite indirgersek zemberek içindeki telin uzunluğu, kalınlığı ve zemberek sayısıyla ilgili. 18 saat çok çok düşük bir rakam, belki çok eski veya sorunlu saatlerde vardır. 32 saat de aslında düşük sayılabilecek bir rakam. Genelde minimum 2 gün güç rezervi vardır mekanik saatlerin. Bazı özel saatlerde güç rezervi 30 günü aşar.

Haklısınız ama birşey dikkatimi çekti tourbillonlu saatlerde rotor yok?Rotor vazifesini veya yerini tourbillon mı bırakıyor?
Kullanıcı avatarı
Q47

Mesaj asymptote » 13 Eki 2012, 16:14

Q47 forumu hiç okumuyorsunuz, tüm sorularınıza buradan cevap bulmayı umuyorsunuz. Bu mümkün değil (rotor görevini tourbillon'un yapması ya da burada aradığınız tüm sorulara cevap bulma beklentinizin gerçekleşmesi)..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Q47 » 14 Eki 2012, 15:11

asymptote yazdı:Q47 forumu hiç okumuyorsunuz, tüm sorularınıza buradan cevap bulmayı umuyorsunuz. Bu mümkün değil (rotor görevini tourbillon'un yapması ya da burada aradığınız tüm sorulara cevap bulma beklentinizin gerçekleşmesi)..

Haklısınız forumda detaylı bilgiler mevcut; ama bir üyenin açmış olduğu konuda "saatimi nasıl kurucam/saat kolunu ne yöne cevirecem" gibi son derece yüzeysel soruya birçok üye normal bir şekilde cevap vermiş.Benim sorduğum sorular çok daha elle tutulur sorular.Sizin bana sarmanızı anlamıyorum
Kullanıcı avatarı
Q47

Mesaj asymptote » 14 Eki 2012, 15:28

Ben size sarmıyorum :) Lütfen yanlış anlamayın. :thumbup: Aslında haklısınız, forumun bir SSS bölümü olması gerekir, bu bir eksiklik. Sorunuza dönersek: tourbillon kısaca bir kafes içinde balans-eşapman sisteminin dönerek sürekli farklı açılarda çalışması ve bu şekilde saatin bilekteki konumuna bağlı olarak yerçekiminin saatin hassasiyeti üzerindeki etkisini en aza indirmeyi amaçlayan bir sistem. Dolayısıyla rotorla ya da zembereğin kurulmasıyla bir ilgisi yok.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Q47 » 14 Eki 2012, 15:54

asymptote yazdı:Ben size sarmıyorum :) Lütfen yanlış anlamayın. :thumbup: Aslında haklısınız, forumun bir SSS bölümü olması gerekir, bu bir eksiklik. Sorunuza dönersek: tourbillon kısaca bir kafes içinde balans-eşapman sisteminin dönerek sürekli farklı açılarda çalışması ve bu şekilde saatin bilekteki konumuna bağlı olarak yerçekiminin saatin hassasiyeti üzerindeki etkisini en aza indirmeyi amaçlayan bir sistem. Dolayısıyla rotorla ya da zembereğin kurulmasıyla bir ilgisi yok.

Cevabınız ve samimiyetiniz için teşkkürler. :thumbup: Yani bilek hareketiyle çalışıyor.Peki bilek hareketiyle çalışmayan düz zemine koyup, zembereği koldan kursak (tourbillon sabit duruyor bu arada) zaman sapmasında bir sorun olur mu?Birde size zahmet olacak ama :champ: tourbillon lu saatlerde saniye kolu yok bunun görevini sürekli aktif şekilde dönerek tourbillon mu yapıyor?
Kullanıcı avatarı
Q47

Mesaj asymptote » 14 Eki 2012, 16:00

Saniye kolunun olup olmamasının tourbillon özelliğiyle bir ilgisi yok, hatta bazı tourbillon özellikli saatlerde ilave bir tourbillon sub-dial i mevcuttur. Tourbillon kafesinin dönüş hızı da saatten saate değişir. Tavsiyeme uyup forumu biraz okumanızı öneriyorum, buraya yazı yazmadan ya da soru sormadan önce forumu günlerce okuyan arkadaşlar var, demek ki okunacak çok şey var.. ;)
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Q47 » 14 Eki 2012, 21:17

asymptote yazdı:Saniye kolunun olup olmamasının tourbillon özelliğiyle bir ilgisi yok, hatta bazı tourbillon özellikli saatlerde ilave bir tourbillon sub-dial i mevcuttur. Tourbillon kafesinin dönüş hızı da saatten saate değişir. Tavsiyeme uyup forumu biraz okumanızı öneriyorum, buraya yazı yazmadan ya da soru sormadan önce forumu günlerce okuyan arkadaşlar var, demek ki okunacak çok şey var.. ;)

Hocam baktım videolarıda izledim ama kafam iyice karıştı.Bazı videolarda izlediğim tourbillonlar 360 derecelik çeşitli açı ile dönmüyorlar.Sadece kendi etraflarında dönüyorlar.Acaba flying tourbillon dedikleri mi 360 derecelik çeşitli açılarla dönüyor.Birde izlediğim videolarda tourbillon un içerisinde zemberek yayı vardı..Siz tourbillonun bana zemberek ve rotorla ilgisinin olmadığını söylemiştiniz.
Kullanıcı avatarı
Q47

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ofis ve 160 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners