İnanın Rolex takan bin tane amele kılıklı adam gördüm, hepiniz de görmüşsünüzdür. Çok şık süper havalı tipler de gördüm.
Ama hayatımda burberry saat takan cool birine rastlamadım.
Bu biraz Lacoste ayakkabı giymeye benziyor. Hani lakost tişörte kıyamaz adam 150 ve üstü vermeyi- çünkü bir tişörte verilebilecek para bellidir kafasında- ama lakost markalı bir objeye de sahip olmak ister için için. Öyleyse ayakkabı alayım hem diğer ayakkabılarla neredeyse aynı para, der. Ve sonuçta dikkat edin sahip olduğu tek lakost markalı ürün ayakkabı(saat, gözlük vs. yan ürünler ) olan bir sürü insan vardır.
Aynı şey Burberry için de geçerlidir. Şimdi Burberry bir gömlek yaklaşık 500.00TL dir. Daha ceket palto filan yazmayayım

Bu eşyalara bu parayı ver(e)meyen insanlar Burberry marka birşeye sahip olma adına gidip saatini yada gözlüğünü filan alırlar.
(Parfüm konusu apayrı hem lacoste'un hem de Burberry'nin parfümleri- her ne kadar ben kullanmasam da- başarılıdır)
Burada bu markaların yaratmayı başarmış oldukları imaja da şapka çıkarmak gerekir. Tüketicinin geneli bu markaları - tüm ürün gamı ile_ başarılı ve kaliteli olarak algılayıp ona göre seçimler yapmaktadır.