TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Açık Artırmaya Girmek İçin Değerli Görüşlerinizi Bekliyorum

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Açık Artırmaya Girmek İçin Değerli Görüşlerinizi Bekliyorum

Mesaj mreke » 27 Eyl 2012, 22:45

Öncelikle herkese iyi aksamlar. İnternette gezinirken bir açık artırma sitesine linkteki saat gözüme çarptı bu konularda oldukça bilgisiz ve tecrübesizim. Acaba açık artırmaya girmelimiyim? Girersem nereye kadar gitmeliyim bilmiyorum yardımlarınız sayesinde yeni bir koleksiyoner doğabilir. Şimdiden yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Saat'in linki: http://www.liveauctioneers.com/item/13033153_european-chime-clock-in-crystal-ball
Kullanıcı avatarı
mreke

Re: Açık Artırmaya Girmek İçin Değerli Görüşlerinizi Bekliyo

Mesaj asymptote » 27 Eyl 2012, 23:05

"..not guaranteed to be in working condition"?? Yanlış anlamayın ama hurda mı alacaksınız? Hurda alınmaz demiyorum, o da alınır, ama saatçiler genelde böyle çalışmayan saatleri yedek parça ihtiyacını karşılamak üzere ucuza alır ve kullanırlar. Ya da müzayedelerde çalışmayan durumda çok değerli ancak onarılabilecek saatler de satılır. Ancak siz ve ben bir Rupert Gould olmadığımıza göre hiç gerek yok diyorum ben :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mreke » 27 Eyl 2012, 23:14

Ben belki bir şekilde tamir ettirilebilir diye düşünmüştüm. Yani değermi bu riske onu öğrenmek istedim, anlaşılan değmiyormuş :D . Çok teşekkür ederim yorumunuz için, birde bu tip saatlerden oluşan bir koleksiyon yapmak istiyorum. Buna benzer Johann Paluka saatim var yani cam küre şeklinde masa saati. Bu tip saatler ile ilgili marka tavsiyesi verebilirmisiniz yada nerden nasıl bulurum bir yol gösterebilirmisiniz? ( Çok soru sorduysam kusuruma bakmayın, gençliğimden ve konu hakkındaki merakımdan kaynaklanıyor bu durum.)
Kullanıcı avatarı
mreke

Mesaj asymptote » 27 Eyl 2012, 23:19

Bu tip saatleri ebay gibi açık artırma sitelerinden takip edin bence. Tamir edilme konusuna gelince bunlar eski saatler, yedek parçaları bulunur mu bulunmaz mı saatçilere sormak lazım. Çok bilindik bazı eski saatlerin yedek parçaları oluyor saat ustalarında, ancak bu bana pek öyle gelmedi :) Kaldı ki arızasını da bilmiyoruz.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj KKarakuş » 27 Eyl 2012, 23:22

Merhaba , asymptote Üstad gerekli bilgileri zaten belirtmiş.Bende şunu demek isterim , bu tür cam küreli cep saatlerinin piyasada bir çok bilindik markaların(Omega gibi) adı altında çin malı replikaları bulunmakta.Bunlar ebayda da mevcut durumdalar.Bu konuda bilgi sahibi değilseniz yada kendinizi bu konuda yeterli hissetmiyorsanız , bir Üstaddan yardım alarak bu koleksiyona devam edin derim.

Keyifli forumlar dilerim. :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj mreke » 27 Eyl 2012, 23:34

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Forum içinde sürekli dolaşıp buldugum herşeyi okumaya öğrenmeye çalışıyorum. Sıkıştığım yerlerde yine sizlere başvuracağım. Aklıma gelmişken acaba forumun antika bölümünde. Bilinen, meşhur markaların kısaca tarihiyle anlatıldığı, yada saat türlerinin, mekanizmalarının kaba taslak anlatıldığı bir rehber var mı? Eğer yoksa olsa nasıl olur? :roll: Benim gibi antika saat konusunda bilgi edinmeye çalışan kişiler için güzel bir ilk basamak olabilir diye tahmin etmekteyim.

İyi Geceler.
Kullanıcı avatarı
mreke

Mesaj watchhunt06 » 28 Eyl 2012, 07:40

Merhaba.
1-2 sözde ben söylemek istiyorum bu saatler hakkında .. biz bu tür saatlere top saat diyoruz ve bunların re editionları ist kapalı çarşıda içlerine aynı linkdeki saat gibi AS 1130 UTE 6365-25 ve eski cylindre eşapmalı makinalar konularak yapılan yüzlercesi var orijinalı ise
8 gün çalışan HEBDOMAS ve daha kaliteli makinelerle geçmişte üretilen vintage saatler ama nerde ise hiç yok son 10 yıldır ancak kapalı çarşı bedestan girişinde diran ustanın vitrininde görebilirsiniz...
Bir vintage kol yada cep saati şayet prıl pırıl hiç kullanılmamış yepyeni duruyorsa üzerinde zamanın etkileri yoksa (istisnalar hariç) her zaman ona bir replika yada fake olma itimalı ile bakın...
selamlar..
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners