TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Molnia Diver

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Molnia Diver

Mesaj deVille » 27 Eyl 2012, 17:14

Molnia Diver 18 Jewels
Mekanik elle kurmalı 3602 kalibre poljot mekanizmaya sahip bu yaşlı babuşkayı e-bayden satın aldım. Saatin kadranındaki eski zaman Dalgıç Başlığı sizi aldatmasın saatin Diver özelliği yok. Made in ussr. Bırakın suya dalmayı el yıkarken bile boğulacakmış gibi duruyor.

Kalibre hakkında detaylı ve teknik bilgiyi uzmanlarından paylaşmalarını rica edeceğim.

Dalgıç başlığının altında yer alan ДСС harflerini tarattığımda aynı kadranlı yeni nesil bir saat daha karşıma çıktı. bu kısaltmanın дайвер советский социалистическое Okunuşu dayver sovyet sosyalist yani Sovyet sosyalist dalgıçları anlamına gelebileceğini tahmin ettim
linki http://www.ebay.com/itm/300M-DIVING-SLAVA-CAPTAIN-Russian-Soviet-Massive-AUTO-Self-Winding-Wrist-Watch-/190707574346
resmi de en aşağıda

Saatimiz arap rakamlara sahip olup bu rakamlar üzerine gayet kötü bir şekilde el ile Lume malzeme işlenmiş, bu saatin fabrika çıkışında lume özelliği olmadığını anlıyoruz. Ya da eskimiş olduğunu, neyse...

Saat çirkin bir suni deri kayışla gelmiş olsa da satın alacağım kayış şu aşamada belli sadece biraz daha uygun fiyatlısını arıyorum.
ve sizi fotoğraflarla baş başa bırakıyorum (lume hariç diğerleri satıcının fotoğraflarıdır). Lumeyi daha sonra ekleyeceğim.ResimResimResimResimResimResim

Sent from my iPad using Tapatalk
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Re: Molnia Diver

Mesaj mucadeleci » 27 Eyl 2012, 17:31

*deVille, hayırlı olsun :thumbup: ben saati beğendim, buram buram vintage kokuyor, ilk bakışta cep saatinden çevrilmiş zannettim ama sanırım değil. Ekranda harflere ve akrep yelkovana işlem yapılmamış olsa daha iyi olacakmış burası kesin ama bunlarla birlikte dahi takması zevkli güzel bir vintage görüntüsü var. Ayrıca dalgıç'da insandır, 24 saat suyun altında gezecek değil ya suyun üzerinde iken, takım elbise vs. giydiğinde bu saati takabilir pekala, bu açıdan bence kesinlikle dalgıç saati :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mlm » 27 Eyl 2012, 17:38

Deville hayirli olsun, iyi gunlerde kullanın :champ:

mucadeleci yazdı:..Ayrıca dalgıç'da insandır, 24 saat suyun altında gezecek değil ya suyun üzerinde iken, takım elbise vs. giydiğinde bu saati takabilir pekala, bu açıdan bence kesinlikle dalgıç saati :)

Mücadeleci :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Frax » 27 Eyl 2012, 17:47

İyi günlerde kullanın, ilginç bir saat :) :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj deVille » 27 Eyl 2012, 17:54

mucadeleci yazdı:*deVille, hayırlı olsun :thumbup: ben saati beğendim, buram buram vintage kokuyor, ilk bakışta cep saatinden çevrilmiş zannettim ama sanırım değil. Ekranda harflere ve akrep yelkovana işlem yapılmamış olsa daha iyi olacakmış burası kesin ama bunlarla birlikte dahi takması zevkli güzel bir vintage görüntüsü var. Ayrıca dalgıç'da insandır, 24 saat suyun altında gezecek değil ya suyun üzerinde iken, takım elbise vs. giydiğinde bu saati takabilir pekala, bu açıdan bence kesinlikle dalgıç saati :)

Teşekkür ederim. evet saatin üzerindeki oynamalar maalesef usta işi değil, ama ilk gördüğümde beğendim. allahtan deseni ile oynanmamış. o büyük şans oldu.

mlm yazdı:Deville hayirli olsun, iyi gunlerde kullanın :champ:

Mücadeleci :)

Teşekkür ederim.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj ZubFB » 27 Eyl 2012, 17:55

saatiniz hayırlı olsun.
arap rakamı ne demek?
Kullanıcı avatarı
ZubFB

Mesaj drk » 27 Eyl 2012, 17:58

Kadranda rakamların 1, 2, 3, 4... şeklinde yazılmasına arabic rakam deniliyor. Diğer çeşitleri romen rakamları (I, II, III, IV,...) veya çubuklar, daireler, üçgenler, vs. şeklinde olabilir.

Deville, iyi günlerde kullanın :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj deVille » 27 Eyl 2012, 17:59

Frax yazdı:İyi günlerde kullanın, ilginç bir saat :) :champ:

evet bana da çok ilginç geldi kaçırmak istemedim.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Sonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 61 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners