Merhaba arkadaşlar görüldüğü üzere forumda yeniyim . Böyle bir forumun varlığını daha yeni öğrendiğim için de kendimi çok şanssız sayıyorum çünkü saat demek benim için çok şey ifade ediyor çocukluğumdan beri ve hep saatler konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak istemişimdir . Neyse ki saatlere olan bu hevesim yaşım ilerledikçe daha da arttı ve bu forumla birlikte katsayısının gün geçtikçe artıcağına inanıyorum

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi seiko snk809k2 saatime 20 gün kadar önce kavuştum (yurt dışı) . Bu benim ilk otomatik saatim ve bu seçimimde saatin spor ve aynı zamanda ciddi duruşu ,sadeliği , ilk saatim olmasından dolayı biraz maliyeti ve saati ilk gördüğümde çok hoşuma gitmesi gibi ölçütler etkili oldu. saatten çok memnunum lakin sorun denemiycek bi sıkıntım var birazda bilgisizliğimden kaynaklanıyor sanırsam saati uyurken bazen kolumdan çıkarıyorum. Çıkarsamda çıkarmasamda sabahları çoğunlukla saatin durmuş olduğunu görüyorum

Her sabah tekrar tekrar saati ayarlamak durumunda kalıyorum. Forumda kinetik saatlerle ilgili bi yazıda saati 450-500 defa sallamanın saati 2 gün kadar aktif tuttuğunu okudum. Peki bu olay benim saatim içinde geçerli midir ? Saatim bu yüzden mi sabahları durmuş oluyor ? Normalde aklıma geldikçe kolumu sallıyorum ama bu sallamanın yaptığı etkinin ne kadar sallarsam sallıyayım aynı olduğu kanaatindeydim . Bir sorum daha var arkadaşlar yine forumda bi yazıda otomatik saatlerin mekanızmalarının ayar esnasında zarar gördüğünü , görebiliceğini okudum. Ben saati kullanmaya başladığımdan beri bayağı bi kurcaladım. Tarihiydi günüydü durdukça tekrar tekrar ayarıydı vs. Bunlar saatimde olumsuz etkiler bırakmış olabilir mi sizce de ? Şimdiden teşekkürler hepinize

edit:imla*