TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

8500 TL Bütçeli Rolex Omega Chopard IWC Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

8500 TL Bütçeli Rolex Omega Chopard IWC Seçim Tavsiyesi

Mesaj 09105173 » 15 Eyl 2012, 08:47

Arkadaşlar bir sonraki saatimin bunlardan biri olmasını arzu ediyorum.Daha çok temiz 2.el bir saat düşünüyorum.Yani duruma göre 5000-8500 tl arası bir bütçem var,sıfır mı düşünmeliyim yoksa?fiyatlar hakkında çok bir bilgim yok.Siz hangisini tercih ederdiniz?Çok fazla teknik detay benim için önemli değil açıkçası,estetik kısmı bir adım daha önde.Hepinizden bir şeyler bekliyorum.Sağolun.

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
09105173

Re: 8500 TL Bütçeli Rolex Omega Chopard IWC Seçim Tavsiyesi

Mesaj Baran » 15 Eyl 2012, 09:49

Tartışmasız Rolex ardındanda Chopard benım gözümde.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 15 Eyl 2012, 11:19

Benim bu seçenekler arasındaki sıralamam şöyle olurdu:

1- Rolex (tasarımını beğeniyorsanız)
2- IWC
3- Omega
4- Chopard

Bu bütçeye belki Zenith El Primero Pilot Chronograph da sıkıştırılabilir:
Resim
Resim
Aboen @forumwatchuseek
Bu arkadaş fotoğrafta göründüğünden çok daha güzel, vitrinde bir görmeli, bileğinizde denemelisiniz.. 8-)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj olgito » 15 Eyl 2012, 11:41

Öncelikle sıfır yerine çok az kullanılmış sıfır ayarında ikinci el bir saat tercih etmenizden yanayım.

İkinci el saat satan dükkanlardan alışveriş yaparken yanınızda bu işten çok iyi anlayan birinin olmasında fayda var yoksa sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Tercihe gelince bence Iwc kafadan elenmeli bu fiyatıyla. Ardından Chopard bu modeliyle diğer saatlerle karşılaştırılmamalı diye düşünüyorum.

Uzun süre sıkılmadan takabileceğiniz bir saat düşünüyorsanız bence bütçe biraz daha yukarı çekilip Rolex tercih edilmeli. Sıkılsanız bile sattığınızda çok fazla bir değer kaybınız olmayacaktır ve hemen değerlendirilebilir. İkinci sıra Zenith fakat belki farklı bir model de bulunabilir. Bence Omega Seamaster'a girmeyin, bileğiniz kalınsa Aqua Terra XXL Small Seconds'a bakın derim.
Kullanıcı avatarı
olgito

Mesaj 09105173 » 15 Eyl 2012, 12:15

Sayın olgito,IWC nin bu modelinin temiz ikinci eli 6000-6500 lira civarı benim gordugum,siz biraz daha ucuza bulunsa bile gerekirse ustune eklenip diger markalara yönelin diyorsunuz anladıgım kadarıyla.Ayrıca neden bilmiyorum bond etkisi de olabilir omega nın bu kadranını hep sevmisimdir.Zenith de güzel bir saat ama kolumda denedigimde bana biraz agır kaçtıgını farkettim :) Bileğim normal kalınlıkta.40-43 mm arası benim icin ideal gözüküyor.Yorumlarınızı esirgemediginiz icin tesekkurler,bakalım kim kazanacak yarışı :)
Kullanıcı avatarı
09105173

Mesaj hydrocon » 15 Eyl 2012, 12:26

8500 kalibre bir po gitmez değil hani :)
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj msturan » 15 Eyl 2012, 15:31

Şu sıralar çok çok ilgilendiğim bir başlık olacak burası 09105173, aynı kriterlere ben de bir süredir takmış durumdayım...

Tag Heuer Carrera Calibre 16 Chronograph DayDate'i düşünür müsünüz? Temiz mi değil mi bilmesem de Türkiye'de bir tane ikinci el bulunmakta şu an.. :arrow: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-tag-heuer-carrera-43-mm-95125133/detay

Tabii yöneticilerimiz çıkıp saat sahte derlerse bilemem, o kadar anlayamıyorum; ama bence kesinlikle düşünülmesi gereken yakışıklı bir saat :thumbup:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj brckk » 15 Eyl 2012, 17:00

İkinci el konusunda dikkatli olmani oneririm, saatin disi kadar makinesindeki mudahalelerde onemli sonucta kimbilir kac kez ici acildi.. Bu nedenle cok guvendigin bir saticidan alman dogru olur. Forumda guvenilir ikinci el satanlari sana soylerler...

Benim siralamam ise,

Rolex
Omega
IWC
Chopard

;)
Kullanıcı avatarı
brckk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: adamentium, almanbirasi, AlpKI, Dorukeski, tt59 ve 137 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners