Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.
İyi Forumlar Dileriz
TSF
turkuazxyz » 06 Eyl 2012, 10:57
Çocukluğumdan beri saatlere hep ilgi duymuştum. Bu siteye rastladıktan sonra saatlere karşı olan ilgim daha da arttı. Mekanik Saat imalatının bence 8. Sanat olarak kabul edilmesi lazım diye düşünüyorum.
Arkadaşlar ilk Tourbillion kol saati de Breguet markasına mı ait bu konuda bilgisi olan var mı? Tourbillion mekanizmasını anlatan bildiğiniz bir video varsa paylaşırsanız sevinirim. Ben bir tane buldum ama çözünürlüğü çok düşük. Forumdaki ilk mesajımı da bu sayede atmış oluyorum.
www.karadenizli.biz
-

turkuazxyz
-
sedir » 06 Eyl 2012, 11:21
Hoşgeldiniz Cemal bey. Sitenize şöyle bir baktım adınızı oradan öğrendim. Foruma renk katacağınızı düşünüyorum. Tanışma bölümüne de bir başlık açın isterseniz.
Sorunuzun cevabı Wikipedia'ya göre: evet (Tourbillon developed around 1795 by the French-Swiss watchmaker Abraham-Louis Breguet from an earlier idea by the English chronometer maker John Arnold.)
Vakit nakittir.
-

sedir
-
Thevenin » 06 Eyl 2012, 15:34
Thevenin
-

Thevenin
-
turkuazxyz » 06 Eyl 2012, 18:14
Açıklamalarınız ve videolar için çok teşekkür ederim.
www.karadenizli.biz
-

turkuazxyz
-
zandar » 08 Eyl 2012, 00:35
ilgili Vikipedi sayfasında yazanlara göre ilk tourbillon mekanizması Breguet tarafından, Napolyon (Napoleon Bonaparte) için yapılmış.
-
zandar
-
Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 58 misafir