Herkese Merhabalar
Uzun bir süredir otomatik saat almaya çalısıyorum. Bir kaç denemem başarısızlıkla sonuçlandı. Şuan maddi durumum uygun. 1000 lira kadar bütçem var. Kendime ait ilk otomatik saatim olacak(Kendime ait olmayan dedemden kalma bir kurmalı saatim var). İsviçre yapımı bir saatle giriş yapmak istiyorum. İlerki zamanlarda nasip olursa rusla devam edeceğim. Takım elbise giymesemde klasiğe yakın giyinirim. Doğal olarak klasik bir saatin bana daha iyi uyacagını düşünüyorum. Ayrıca klasikle yapılan girişin daha etkili olacağı kanaatindeyim.
İstediğim saatin özellikleri:
Kadran: Öncelikle romen rakam olması tercihimdir ama şart değil, renk olarakta beyaz dan başka bir renk düşünmüyorum.
Mekanizma: Sizlerden öğrendiğim kadarıyla 2824-2 iyi bir mekanizmaymıs veya onun ayarında herhangi bir mekanizma olabilir ama isviçre mekanizması olsun. Kurmalı veya manuel olarak da kurulabilen otomatik bir mekanizma olabilir 2824 gibi. Kronometrenin saatin sadeliğini bozduğunu düşündüğüm için kronemetre olmaması daha iyi olur hem de kronometre için fazladan para ödemek istemiyorum. Zaten kronometreli pilli bir saatim var.
Kasa Hammadesi: Kasa materyeli çok önemli değil benim için.
Çap: 42 mm geçmemesi iyi olur. Çünkü ince bilekliyim. 42 bile fazla gelebilir.
Marka: tissot, hamilton, swiss military, oris, mido.... herhangi bir isviçre markası
Kollar: Deri ve renk olarak kahverengi öncelikli tercihimdir. Saatlerin kayışları genelde değişebildiğinden sonradan kahverengi deri kayış takabileceğim bir saat olması yeterli.
Arka kapak: Arka kapağın cam olması olmazsa olmazlarımdandır.
Sanırsam bukadar açıklamadan sonra beni tissot visodate yada le locle la yönlendireceksiniz. İkisinide denedim güzel saatler le locle'ı daha çok beğendim. Fakat koca saat dünyasında bu iki saate sıkışmış durumdayım. Le locle'a rakip olabilecek saatler arıyorum. Açıkçası saati aldıktan sonra daha güzel bir model görüp pişman olmak istemiyorum. Kısacası aradığım şey çeşitlilik. Beğenmem durumunda 1250 liraya kadar çıkabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Saygılar, iyi forumlar.