TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Solar SSC093 / SSC081 Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Solar SSC093 / SSC081 Bilgi ve Yorum

Mesaj serdarfb » 18 Ağu 2012, 10:13

Seiko guzel ama ben olsam acele etmez biraz daha bakardim. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj kemalcan » 18 Ağu 2012, 12:47

Selam pierce benzer mekanizmali bir seikonun incelemesini yapmiştim.

viewtopic.php?f=13&t=7617&p=98570&hilit=seiko+spirit+solar#p98570

Burdan bakabilirsin.

Fikrimi soracak olursan. Biraz Hamilton Aviation biraz Breitling havası var. Ayrıca kadran çok karışık. Ayrıca saatin made in japan değil japan movement olduğunu düşünüyorum. Almaya gidersen bak bu cinde montajlanmış demek. Çok mu önemli bir unsur bence değil ama genede dikkat edilmeli.

Bunun dışında benim kullandığım solar mekanizma oldukça kullanışlı gün ışığı ampul led heryerde şarj olabiliyor ve 6 aya kadar uyuyabilme özelliği var. 500 lirada uygun gözüküyor
Kullanıcı avatarı
kemalcan

Mesaj pierce34 » 19 Ağu 2012, 03:05

serdarfb yazdı:Seiko guzel ama ben olsam acele etmez biraz daha bakardim. :thumbup:

Acele etmemeye çalışıyorum dediğiniz gibi, iyice herşeye bakmaya çalışıyorum. Hatta sanırım esinlendikleri modeli bile buldum. 3200 küsür CHF etiketli Oris Big Crown X1 Calculator :roll:
Resim

kemalcan yazdı:Selam pierce benzer mekanizmali bir seikonun incelemesini yapmiştim.

viewtopic.php?f=13&t=7617&p=98570&hilit=seiko+spirit+solar#p98570

Burdan bakabilirsin.

Fikrimi soracak olursan. Biraz Hamilton Aviation biraz Breitling havası var. Ayrıca kadran çok karışık. Ayrıca saatin made in japan değil japan movement olduğunu düşünüyorum. Almaya gidersen bak bu cinde montajlanmış demek. Çok mu önemli bir unsur bence değil ama genede dikkat edilmeli.

Bunun dışında benim kullandığım solar mekanizma oldukça kullanışlı gün ışığı ampul led heryerde şarj olabiliyor ve 6 aya kadar uyuyabilme özelliği var. 500 lirada uygun gözüküyor

Yorumlarınız için teşekkürler, incelemeniz çok faydalı, zevkle okudum :thumbup: Kadran buraya koyduğum fotoğrafta çok düz gözükse de kenar kısmı eğimli ve derinlik veriyor, bana açıkçası çok karışık gelmemişti.

Zevkim konusunda biraz daha açıklayıcı olabilmek adına daha önce Tissot PRC200 - Siyah deri kayışlı modele de baktığımı belirteyim. Ancak okuduklarımdan sonra, haddinden pahalı bir fiyat etiketine sahip olduğunu düşünerek vazgeçtim. Bu Seiko'yu da benzer siyah bir kayışla kullanırım diye düşünmüştüm. Yeri gelmişken sormak istediğim bir şey de takım elbiseyle beraber bu tarz modelleri rahat kullanabilir miyim?

Son olarak da, bana mezuniyet hediyesi olacağı için 500-600TL civarını pek aşmak istemiyorum. Daha yukarısına, dediğim gibi, kendim karşılayabileceğim zaman çıkacağım.
Kullanıcı avatarı
pierce34

Mesaj pierce34 » 01 Eyl 2012, 14:19

Herkese merhaba, hala aradığımı bulabilmiş, daha doğrusu ne aradığımı bulabilmiş değilim.
Bugün her ne kadar kadranlarını pek beğenmesem de, yine de bilekte göz alıcı durduğunu düşündüğüm Seiko Premier'lere baktım. Hatta direk forumda bir arkadaşımızın kutu açılışı yaptığı aynı Kinetic modelini inceledim, yine aslında siyah renk kasa istemesem de bileğimde ebat olarak değerlendirmek için baktım.

ufukyildiz yazdı:42mm'lik çap sanıyorum bileğim için en uygun büyüklük. Gözümün 47mm'lik Steinhart'lara kaydığı günler iyiki uzun sürmemiş. Tepenin sivri oluşu kolumun açısına göre sıkıntı oluşturabiliyor, elbette bir diamond tepe değil.
Resim

Ancak onun da bahsettiği bu detay benim çok canımı sıktı, Premier'lere başlamadan veda ettim. Tepelerin altında epey boşluk kaldı bileğimde. Fotoğrafını çekseydim keşke. Ancak hatırladığım yine başka bir Premier kutu açılışı konusunda bu bahsettiğim boşluğu fotoğraflayan bir arkadaş vardı, şimdi biraz acelem var baktım ama konuyu bulamadım.
Bunun üzerine eve dönünce mezuramı aldım ve ne kadar doğru yerden ölçtüm bilmiyorum ancak çapını 17- 18cm civarı ölçtüm. Bileklerimin bu kadar ince olduğunu bilmiyordum :) Bu yüzden internetten de sipariş veremeyeceğim sanırım. Jubile bilezikli SKX007 ciddi ciddi aklımı çelmeye başlamıştı aslında.

Aydın Saat'in çalıştığım yer ile anlaşması olduğu için bana uygulayacağı %30-35 kadar bir indirim ve üstüne taksit imkanı söz konusu. Dolayısıyla önceliğim yine Seiko, (Seiko 5'lerde indirim uygulamıyorlar, Ananta ve tabi GS bütçemin çok uzağında zaten).

Mümkünse Kinetic veya Otomatik, olmazsa ilk otomatik saatimi bir sonraki adıma da bırakabilirim. Siyah deri hatta belki güzel bir dikişli krokodil, klasik ama 23 yaşındayım ona göre klasik. Bütçe de dediğim gibi oldu oldu 700-800 oldu daha yukarısı olmasın :)

Visodate, Le Locle diyeceksiniz belki ikinci el. Le Locle beğenmedim, Visodate'i de en yakın zamanda deneyip görmek istiyorum. Onlar dışında model tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum.

Selamlar.
Kullanıcı avatarı
pierce34

Mesaj zandar » 01 Eyl 2012, 14:27

ben de saat modeli arayışındayım, 900 tl bütçem war. visodate önerdiler. 700-800 viso bulabilirsen haber ver bana da :)
selamlar.
zandar

Mesaj pierce34 » 01 Eyl 2012, 14:58

Kullanıcı avatarı
pierce34

Mesaj zandar » 01 Eyl 2012, 15:05

ikinci el saatden bahsettiğini atlamışım kusura bakma. ben sıfır kastetmiştim. o ilanları biliyorum. saatler hakkında fazla bilgim yok, ikinci el saat almaya cesaret edemiyorum.
zandar

Mesaj pierce34 » 03 Eyl 2012, 01:21

Resim

Allah'ın işi belli olmuyor. Şu hevesime artık bir yerden bir şekilde başlangıç olsun diye dayanamadım ve bugün bu Premier modelini siyah kayış kombinasyonuyla aldım.
Daha önce Seiko Chronograph ile tecrübelerimden yola çıkarak, F/P olarak beni uzun süre mutlu edeceğini düşünüyorum. Vakit bulduğumda fotoğraf eklemeye çalışacağım.
Herkese selamlar.
Kullanıcı avatarı
pierce34

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: almanbirasi, AlpKI, Dorukeski, tt59 ve 152 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners