TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Momentus Ve Escape Modelleri Arasında Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Momentus Ve Escape Modelleri Arasında Seçim

Mesaj yamaç » 22 Ağu 2012, 02:16

öncelikle herkese merhabalar..
daha önce aldığım fossil ve jacques lemans marka 2 saatte üst üste sorun yaşayınca aldığım mağazaya iade ettim ve şimdi yeni bir saat bakıyorum ve beğendiğim bir model buldum ancak begendiğim model momentus (TM241S-04RB) ve escape (EC1001-467) markalarında bire bire yakın şekilde aynı bu konuda pek bilgisi olmayan biri olarak hangi markayı tercih edebileceğim ve benim fark edemediğim bir ayrıntı olup olmadığı konusunda bana yardımcı olabilecek birileri varsa mutlu olacağım şimdiden teşekkürler.... :)
NOT: (Ayrıca beğendiğim modele yakın ve bu fiyat aralığındaki tavsiyelere de açığım)
Kullanıcı avatarı
yamaç

Re: Momentus Ve Escape Modelleri Arasında Seçim

Mesaj drk » 22 Ağu 2012, 11:03

İkisi de Chopard kopyası. Hangisi ucuzsa onu alın.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj AboveTheRim » 22 Ağu 2012, 12:43

Quantum alın. Hem Türk malı hem de kendi ürünleri, yani başka markaların imitasyonları değil
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj yamaç » 22 Ağu 2012, 14:44

yorumlar için teşekkürler :)
açıkcası modeli begendiğim için iki markadan biri olsun diye düşünüyorum ama başta belirttiğim gibi çok iyi bir firmadan aldığım fossil ve jacques lemans marka saatlerde bariz sorun yaşadığım için alacağım saati uzun süre sorunsuz kullanmak istiyorum bu nedenle aradığım fiyat aralığında hoşuma giden modeli olmasada seiko almayı bile düşünüyorum tabi quantumda da hoş modeller oldugunu gördüm fakat malumunuz seçenek arttıkça işler daha da karmaşık hale geliyor
her iki markayı da satan bir firmayla yaptığım görüşmede modelin escape e ait olduğu momentusun modelin taklidini yapmış olduğu belirtildi özellikle Tachometer, certified chronometer, gibi özelliklerin aynı görünmesine rağmen özelliklerin escapede yazılı momentusta yazılı olmaması biraz düşündürücü tabi hepsinden önemlisi makinelerinin aynı olduğu ve çin malı olduğu bilgisi verildi
sonuç olarak bugün acilen bir karar vermem iyi olacak yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
yamaç

Mesaj drk » 22 Ağu 2012, 19:30

Hayır, model escape'e ait değil, momentus'a da ait değil, modelin aslı chopard'ın tasarımı. İkisi de chopard'dan kopyalamışlar. İkisi de uzakdoğu üretimi, ikisi de yüksek kaliteli değil, uzun süreli kullanımda sorun çıkarma ihtimali her zaman var. Bir kere saatin kronometre sertifikası yok, dolayısıyla escapein kadranında yazan "certified chronometer" yazısı tamamen kandırmaca. Tachometer yazısı ikisinin de bezelinde yazılı. Uzun lafın kısası ha sahte saat almışsınız, ha bunları, bence hiçbir farkı yok. Kadranda chopard yazmayınca sahtelikten kurtulunmuyor.

Seiko'yu her türlü tercih ederim ben olsam.

Modelin orijinali.

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj yamaç » 23 Ağu 2012, 15:52

Sayın Drk bilgiler için çok teşekkür ediyorum gayet aydınlatıcı oldu. Sanırım karara biraz daha yaklaştım. Saati aldığımda buradan bilğilendireceğim.. tekrar teşekkürler :)
Kullanıcı avatarı
yamaç

Mesaj yamaç » 25 Ağu 2012, 10:00

herkese iyi günler diliyorum
evet escape mi momentus mu derken modelini çok beğendiğim bir Wainer a karar verdim. Fiyat aralıkları birbirine yakın olduğu için aldım ve çıktım. Sonunda kararsızlık sona erdi ve en azından bir süre kafam rahat edecek :) Maddi anlamda hazır olunca yeni bir modele bakacağım. Her ne kadar artık saati almış bulunsam da her türlü yoruma açığım en azından bundan sonrası için daha çok bilgi sahibi olurum şimdiden teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
yamaç

Mesaj yamaç » 25 Ağu 2012, 10:01

Tabi bu arada yorum için sanırım saatin modeli de gerekecek :) almış olduğum saat WAINER WA.15383-B modeli
Kullanıcı avatarı
yamaç

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: almanbirasi, AlpKI, Dorukeski, tt59 ve 145 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners