TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Şehit ve Onun Cep Saati

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Bir Şehit ve Onun Cep Saati

Mesaj mucadeleci » 12 Ağu 2012, 17:13

Arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti harf devrimini 1928 tarihinde yapmıştır, saat 97 senelik ise "Türk Ordusu Tarafından Kabul Olunmuştur" ibaresi Osmanlı harfleri ile yazılmış olmak durumunda zira 2012-97=1915 ve 1928 yılına kadar Osmanlı topraklarında latin alfabesi kullanılmadı. Başka bir durum varsa bilemem ve kimseyi'de zan altında bırakmak istemem...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj watchhunt06 » 12 Ağu 2012, 18:33

Mücadeleci Kardeş..
Belirttiğim gibi bu saatin farklı türleri var ve diğerlerindede osmanlı lisanında yazanları var ben ancak bunu bulabildim örnek olarak yanlız şu da varkı osmanlı yazanlarda bile altta fransızca yazanı latin alfabesindedir yani demem şudur yazanlar osmanlılar değil saati imal edenlerdi.. her halikarda şunu da unutmayalımki arka kapak üzerinde osmanlıca yazıyorda ol sa dahi kadrandaki rakamlar osmanlı değildiler..
daha iyi bir örneğini bulursam eklerim...
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj mucadeleci » 12 Ağu 2012, 18:39

*watchhunt06 abi! "Türk Ordusu Tarafından Kabul Olunmuştur" cümlesindeki gizli öznenin kim ve/yahut ne olduğundan da kesin olarak emin miyiz?
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj rakun » 14 Ağu 2012, 15:31

Yazıyı okurken tüylerim dilken diken oldu, paylaşımın için teşekkür ederim antika. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi de anmış olduk. Hepsinin ruhu şad olsun...
Kullanıcı avatarı
rakun

Mesaj watchhunt06 » 17 Eki 2012, 08:14

Çanakkale savaşında Kahramanca savaşan Türk askeri,düşmanlarını bile kendine hayran bırakmıştır. Bu savaşta bir kolu ile bir ayağına kaybeden bir Fransız Generalinin ülkesine döndükten sonra anlattığı bir savaş hatırası şöyledir:
Fransızlar Türkler gibi mert bir milletle savaştıkları için daima iftihar edebilirler. Hiç unutmam Savaş sahasında dövüş bitmiş yaralı ve ölülerin arasında dolaşıyorduk. Az evvel Türk ve Fransız askerleri süngü süngüye gelip ağır zayiat vermişlerdi. Bu sırada gördüğüm bir hadiseyi ömrüm boyunca unutamıyacağım. Yerde bir Fransız askeri yatıyor, bir Türk asker kendi gömleğini yırtmış, onun yaralarını sarıyor, kanlarını temizliyordu. Tercüman vasıtası ile şöyle bir konuşma yaptık:
Niçin öldürmek istediğin düşmana yardım yapıyorsun ? Mecalsiz haldeki Türk askeri şu karşılığı verdi:
Bu Fransız asker yaralanınca cebinden yaşlı bir kadının resmini çıkardı, birşeyler söyledi. Anlamadım ama herhalde annesi olacaktı. Benim ise kimsem yok. İstedimki, o kurtulup anasının yanına dönsün!.. Bu asil duygu karşısında hüngür hüngür ağlamaya başladım. Bu sırada emir subayım Türk askerinin yakasını açtı. O anda gördüğüm manzaranın yanaklarımdan süzülen yaşları dondurduğunu hissettim, çünkü Türk askerini göğsünde, bizim askerinkinden çok ağır bir süngü yarası vardı ve bu yaraya bir tutam ot tıkamıştı. Az sonra ikiside öldüler.
(2 eylül 1991 Türkiye Gazetesi Takvimi)
Kullanıcı avatarı
watchhunt06

Mesaj karagöz » 05 Oca 2013, 01:20

Merhaba,
Daha önce bu bölümde elimdeki bir osmanlı Longinesle ilgili bilgi amaçlı paylaşımda bulunmuştum.Şimdi bu başlıktaki bilgilerin benim sorularıma cevap verdiğini gördüm.Konunun devamı olması bakımından burada tekrar paylaşmak istedim.
Latin harfleriyle ''Türk ordusu tarafından kabul olunmuştur.'' ibaresi yer alan Longines saatin ,Osmanlıca rakamlı ve iç kapağında Fransızca ''type pour armee imper ale ottomane'' yazan tipi.Yine burada paylaşılan saat gibi kasa kapaklarında kilit bölümü mevcut.
Saygılar.
http://img805.imageshack.us/img805/382/longines1.jpg
http://img812.imageshack.us/img812/6702/longines2h.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/2045/longines3.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/9306/longines4.jpg
Kullanıcı avatarı
karagöz

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners