TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1000 TL Bütçeli Erkek Kol Saati

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 1000 TL Bütçeli Erkek Kol Saati

Mesaj mozza123 » 02 Ağu 2012, 16:07

Drk yazdı:Sağlamlık için pilli mekanizma tercih etmenizi tavsiye ederim.

Mesela şu saat bileğinizde büyük durmazsa ve tarzını da sevdiyseniz kaçırmayın çünkü fiyatı çok uygun.
:arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=35&t=9588#axzz22O7UiIwY

Tissot saatlerine bir göz atın ayrıca. Direk şu model öneremiyorum çünkü kriterlerinize uyan onlarca saat var.

Almışken sıfır ürün alayım diyorum, zira uzun süre kullanmayı planlıyorum.
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj mozza123 » 03 Ağu 2012, 05:08

Longines Oposition hoşuma gitti. Sayın Drk pilli mekanizma tercih etmemi önerdi ama bu saatteki mekanizmayı bilmiyorum. Oposition halen üretimi devam eden bir saat midir? Fiyatı da internette 2000 TL, yüz yüze satın almada 1000 TL'nin ne kadar yakınına çekebileceğimi bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj mozza123 » 04 Ağu 2012, 16:03

Peki SEIKO SRX003P hakkında ne düşünüyorsunuz sizce fiyat/performans açısından iyi midir? Görünüşü çok hoşuma gitti, teknik özelliklerini okuduğumda KINETIC mekanizmayı gördüm. Ne olduğuna dair bir fikrim yok. Kordonun klipsli olması hoşuma gitti. Aslında deri kordon istemiyordum çünkü bir süre sonra kemerler gibi tokanın oturduğu kısımda deformasyon oluşacak. Ama bu saatin görüntüsü çok hoşuma gitti gerekirse yılda bir kordon değiştiririm diye düşünüyorum.

Resim
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj mucadeleci » 04 Ağu 2012, 16:38

Beğendiğiniz Seiko gerçekten hoş ama en iyi indirimi yapacak mağazadan dahi 1000tl. zor bir rakam ama beğendiyseniz bütçenizi biraz daha arttırıp alabilirsiniz. Kinetic mekanizma ise; pilden hallice bir akünün bir rotor vasıtası ile doldurulması ile depolanan güçten beslenen bir mekanizmadır. Detaylı bilgi aşağıdaki linkte mevcuttur. :arrow:
viewtopic.php?f=49&t=1902#axzz1wQzDv8rf
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mozza123 » 04 Ağu 2012, 17:00

Koldan çıkarınca da durmayan pilsizlerdenmiş :D Cehaletimi mazur görün bu konularla pek bir ilgim yok sadece uzun zaman benle gidecek, düzgün bir şey bulmaya çalışıyorum. Bütçemi yaklaşan bayramla biraz artırabilirim :D
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj mucadeleci » 04 Ağu 2012, 20:18

Kinetic mekanizmalı saat düşünüyorsanız Seiko 7d48 gibi auto relay özelliği olan bir mekanizma tavsiye ederim :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mozza123 » 05 Ağu 2012, 03:41

mucadeleci yazdı:Kinetic mekanizmalı saat düşünüyorsanız Seiko 7d48 gibi auto relay özelliği olan bir mekanizma tavsiye ederim :thumbup:

Evet evet kesinlikle. Henüz şimdi öğrendim ki Auto Relay ve Perpetual Calendar özellikleri yokmuş. Yine kinetic olan başka modellere bakacağım.
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj mozza123 » 05 Ağu 2012, 04:45

Seiko Kinetic'lerden birini almaya karar kıldım fakat aklıma akılan bir soru var. Üretim tarihi kadranın alt tarafında yazan 6 haneli sayının ilk 3 hanesi yıl-ay-gün olacak şekilde yazılmıştır deniyor. Alacağım saatte örneğin 274xxx yazsa, bu tarih 2012 yılının temmuz ayı mıdır yoksa 2002 yılının temmuzu mu?
Kullanıcı avatarı
mozza123

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 149 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners