TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

ylesine Bir Diver Tasar覺m覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj Vector » 13 Tem 2012, 22:05

襤nternet balant覺m k覺s覺tl覺 olduu ve can覺m s覺k覺ld覺覺 i癟in bir diver's tasar覺m覺 yapay覺m dedim. Kendim i癟in bir saat tasarlasam nas覺l yapard覺m? sorusunun cevab覺n覺 arad覺m biraz da. Bu tasar覺ma giderken pek 癟ok farkl覺 繹geden yararland覺m ama saat piyasas覺n覺n genel gidihat覺na pek bakmamaya 癟al覺t覺m. Umar覺m beenirsiniz.

Teknik olarak uanda 癟ok detaya inmedim. Belki can覺m iyice s覺k覺l覺rsa bir prototip bile 羹retebilirim. Makine ve kadran detaylar覺n覺 sonraya saklad覺m biraz heyecan olsun diye :) kasan覺n genel hali u ekilde:

43mm ap
14mm Kal覺nl覺k
22mm Kordon
Uni-Directional Bezel
Screw-Down Crown
Safir Kubbe Cam
300m ( :) ) WR

Ve resimler;

Resim

Eer beeni olursa ileride tasar覺m覺n 羹zerine biraz daha gidebilirim. Belki mezun olunca biryerlerden destek al覺p saat firmas覺 bile kurabilirim kim bilir?
Kullan覺c覺 avatar覺
Vector

Kay覺t: 16 Kas 2011, 01:13

Re: ylesine Bir DIVER Tasar覺m覺

Mesaj vmetin » 13 Tem 2012, 22:39

Eline sagl覺k ben beendim. Panerai nin 1950 kasas覺n覺 and覺rm覺. Zira onu da severim
Kullan覺c覺 avatar覺
vmetin

Ya: 90
Kay覺t: 13 Ara 2011, 17:37

Re: ylesine Bir Diver Tasar覺m覺

Mesaj drk » 13 Tem 2012, 22:45

ylesine tasar覺m b繹yle ise ura覺lm覺 tasar覺m覺 merakla bekliyorum :champ: Tebrikler :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Re: ylesine Bir DIVER Tasar覺m覺

Mesaj asymptote » 13 Tem 2012, 22:48

Enes emek vermisin, zaman harcam覺s覺n, 羹zerinde biraz daha 癟al覺覺l覺rsa g羹zel bir kasa 癟覺kar ortaya. 襤lk bak覺ta revizyon isteyen noktalar覺 sana s繹yleyeyim: Kurma tepesi ve boynuzlar 羹zerinde biraz daha 癟al覺. Kurma tepesi k羹癟羹k kalm覺, boynuzlar覺 da biraz uzat覺rsan daha iyi olur, rad羹sleri biraz erken vermisin sanki.. Bir de buna cam koyup render ald覺n m覺 癟ok daha g羹zel g繹r羹n羹r.. ;)
Solid de mi oluturdun bu kat覺 modeli?
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj drk » 13 Tem 2012, 22:51

Asymptote'a kat覺l覺yorum. Bence de boynuzlar uzamal覺 hatta biraz da kal覺nlaabilir. Tepe de ayn覺 ekilde biraz daha b羹y羹meli. Bezel ve kadran tasar覺m覺n覺 da merak ediyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj herofb » 13 Tem 2012, 22:55

Elinize sagl覺k , u an i癟in bile guzel ama 癟al覺覺l覺nca cok diye iyi olacakt覺r
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj Vector » 13 Tem 2012, 23:29

Yorumlar覺n覺z ve beenileriniz i癟in teekk羹r ederim.

Boynuzlar ve kurma tepesi konusunda hakl覺 olabilirsiniz, fakat asl覺nda bu tasar覺mda as覺l ortaya 癟覺kartmak istediim ey saatin kadran覺. Saate 繹n y羹z羹nden bakt覺覺n覺zda yuvarlakl覺覺 癟ok a覺r basan bir yap覺 var. Bu yap覺y覺 癟ok kal覺n veya uzun boynuzlarla veya kurma koluyla bozmak istemedim. Yandan bak覺ld覺覺nda ise olabildiince yuvarlak bir kase hissi vermeye 癟al覺t覺m. Bu hususta da boynuzun iin i癟ine 癟ok girmemesi i癟in urat覺m. B繹ylece "time telling" olarak 繹ne 癟覺kan fakat incelendiinde detaylar覺 var olan bir kasa ortaya 癟覺kt覺覺n覺 d羹羹n羹yorum. Ayr覺ca arka kapa覺 6 adet k羹癟羹k alyan bal覺 g繹mme vida ile tutturmay覺 planlad覺m. San覺r覺m bu da pek g繹r羹len bir ey deil nas覺l olur acaba?

asymptote; evet SolidWorks kulland覺m. :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Vector

Kay覺t: 16 Kas 2011, 01:13

Mesaj KKaraku » 13 Tem 2012, 23:38

AutoCAD bilen birisi olarak Sol覺dWorks'羹 daha bilemediimden 繹t羹r羹 i癟im yanar durur :) Sol覺d de yap覺lan materyal yada tasar覺m覺n tak-癟覺kar , birletir-boz gibi puzzle a benzer 繹zellikleri benim hep houma gitmitir :) Bu tasar覺m覺 g繹r羹nce en k覺sa s羹rede 繹renesim geldi :D

Tasar覺m i癟in de ellerinize sal覺k , b繹yle tasar覺mlar insan覺n bir objeye 羹癟 boyutlu bakmas覺ndaki ufkunu genilettiine inan覺r覺m ve tebrik ederim.. Bu tasar覺mda deinilecek nokta var ise oda boynuzlar覺n biraz daha kal覺n ve uzun olmas覺 diyebiliriz. :thumbup:
" 襤nsanlar hangi d羹nyaya kulak kesilmise, 繹b羹r羹ne sa覺r..! " / 襤smet ZEL
Kullan覺c覺 avatar覺
KKaraku

Ya: 34
Kay覺t: 12 Kas 2011, 18:51

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    G繹r羹nt羹leme
    Yazar

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: ringrang, ylmaz94 ve 70 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners